1. Home
  2. Vesti
  3. Genesis GV60 iznenađuje naprednom tehnologijom
Genesis GV60 iznenađuje naprednom tehnologijom
1

Genesis GV60 iznenađuje naprednom tehnologijom

1.72K
1
Podelite sa prijateljima:

Ponuda modela sa „nultom“ emisijom u Evropi ne prestaje da raste, uz kontinuirani dotok inovacija koji će biti još veći pred kraj godine. Rivalstvo među brendovima dostiže maksimum, a „električari“ koji su već prisutni na tržištu imaju mogućnost da dobijaju bežična ažuriranja na daljinu skoro neprekidno kako bi ostali u formi.

Genesis EV60, najluksuzniji električni krosover južnokorejske grupacije, trenutno se prodaje samo u Nemačkoj i Velikoj Britaniji, a od njega se očekuje iskorak u druge zemlje Starog kontinenta naredne godine.

Uprkos činjenici da se tek nedavno pojavio u prodaji, GV60 je dobio paket poboljšanja koja se posebno tiču opreme, bez ikakvih novina u pogledu spoljašnje ili unutrašnje estetike, tako da se ništa ne menja u ovom luksuznom krosoveru, te postaje jedan od tehnološki najnaprednijih modela na tržištu. Inženjeri razvoja su implementirali sofisticiranu tehnologiju „Face Connect“.

Biometrijski sistem koji se široko primenjuje u pametnim telefonima i sa kojim se ne samo otključavaju uređaji, već se i usluge mogu platiti preneti su i na GV60 koji ima poseban senzor u centralnom stubu i koji je dovoljno pogledati da bi se vrata otključala, tako da nije potrebno nositi fizički ključ u džepu ili koristiti mobilni telefon kao ključ.

Prva konfiguracija zahteva ključ, ali kada se lice i otisak prsta skeniraju u 3D, oni se čuvaju u profilu u samom vozilu, tako da se šifrovane informacije ne prenose u Cloud, pa je ta bezbednost veća nego u drugim modelima na tržištu opremljenih ovim sistemom. Novi „Face Connect“ takođe omogućava da se sačuvaju konfiguracija sedišta vozača, temperatura kontrole klime, profili vožnje ili da se aktivira spoljašnje osvetljenje. Čak će otvoriti i vrata prtljažnika ako vozač ostane pozadi duže od tri sekunde.

Da bi se zaključalo vozilo, sve što treba da se uradi je da se pritisne kvaka na vratima i ponovo pogleda senzor. Genesis EV60 takođe uključuje novu navigacionu funkciju koja dizajnira rute na osnovu raspoložive baterije i broja i dostupnosti punjača na putu, uz mogućnost zakazivanja zaustavljanja punjenja. Vozač može u svakom trenutku znati cene, vreme potrebno na svakom stajalištu i radno vreme ako nije 24 sata. Ova važna poboljšanja su već dostupna na modelu za 2024. godinu.

AutoRepublika

(1717)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zoran

malo i svojim (ružnim) dizajnom, ali o ukusima ne vredi raspravljati. 🙂