1. Home
  2. Vesti
  3. BYD otvorio svoj prvi zvanični salon u blizini Volvoove fabrike u Belgiji
BYD otvorio svoj prvi zvanični salon u blizini Volvoove fabrike u Belgiji
0

BYD otvorio svoj prvi zvanični salon u blizini Volvoove fabrike u Belgiji

311
0
Podelite sa prijateljima:

BYD je već pre nekoliko meseci preuzeo vođstvo od Volkswagena u Kini, kada je istisnuo nemački brend sa prvog mesta po prodaji hibridnih i električnih automobila u bratskoj nam zemlji. Ofanziva protiv brenda iz Volfsburga se sada odvija i u Evropi sa tri modela u ponudi i još dva koja će biti dodata pre kraja godine.

U svakom slučaju, ofanziva BYD-a nema znaka zaustavljanja ni na jedan trenutak. Najnovija vest iz azijskog giganta je predstavljanje njegovog prvog zvaničnog salona u Evropi, čije je otvaranje zakazano za 10. jun, a koje se očekuje u velikom stilu, u novim objektima u Belgiji, jednom od tržišta na kojem je sve veća posvećenost električnim automobilima, a takođe i onim jeftinijim neevropskog porekla.

BYD je naglasio da je novi prodajni salon „strateški lociran“ u Gentu. Belgijski grad poznat je po tome što je dom jednog od Volvoovih proizvodnih pogona, gde se proizvode XC40 Recharge i C40 Recharge. Ista strategija kao sa nemačkim brendom sada se prenosi i na brend iz Geteborga, na udaljenosti od samo 15 minuta automobilom između jedne do druge tačke. Kineski brend seje strah među evropskim proizvođačima, pa je pitanje vremena kada će i oni otvoriti objekte u neposrednoj blizini važnih sedišta svojih rivala.

Firma nije imala loše ciljeve za svoj prvi evropski salon, jer je istakla da je njena lokacija jedna od najekskluzivnijih u belgijskom gradu, nudeći kupcima veoma detaljan uvid u naprednu tehnologiju pogona i baterija koja karakteriše električne modele Tang, Han i Atto 3, a kojima će novi Seal i Dolphin biti dodati ubrzo posle leta. Ovo je samo prvi od mnogih salona koji će pre ili kasnije „okupirati“ Evropu i koji će naterati evropske brendove da se pomere s mrtve tačke, jer BYD napreduje.

AutoRepublika

(311)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments