1. Home
  2. Vesti
  3. Poznate cene novog Peugeota ​​2008 u Španiji
Poznate cene novog Peugeota ​​2008 u Španiji
6

Poznate cene novog Peugeota ​​2008 u Španiji

1.84K
6
Podelite sa prijateljima:

Peugeotov mali SUV je prošao kroz značajno podešavanje, koje sa sobom nosi inovacije u pogledu dizajna, tehnologije i mehanike.

Novi Peugeot 2008 već ima cene u Španiji. Otvoren je konfigurator koji otkriva detalje ponude predložene za špansko tržište, od nivoa opreme do motora.

Peugeot je strukturirao novu gamu za 2008 u nivoe opreme Active, Allure i GT. Pored toga, treba imati na umu da, u cilju proslave njegovog lansiranja, u prodaju je pušteno specijalno izdanje pod nazivom First Edition, koje je povezano isključivo sa novom električnom motorizacijom.

Motori ACTIVE ALLURE GT
1.2 PureTech 100 PS 6b 26.890 € 28.540 €
1.2 PureTech 130 PS EAT8 30.990 € 33.090 €
1.5 BlueHDi 130 PS EAT8 33.240 € 35.340 €
Electric 115 kW (156 PS)/54 kWh 41.090 € 42.640 € 44.840 €

Što se tiče mehanike, tu su i nove karakteristike. Novi 2008 počinje svoj komercijalni put zajedno sa zanimljivim izborom benzinskih, dizel i električnih motora. Svi dostupni motori imaju konfiguraciju pogona na prednje točkove. Ne postoji opcija pogona na sva četiri točka.

Benzinske opcije idu kroz trocilindrični motor 1,2-litarski PureTech. Nudi se u dva nivoa snage, 100 i 130 konjskih snaga. Slabiji je povezan sa šestostepenim manuelnim menjačem a jači je kombinovan sa osmostepenim automatskim menjačem EAT8. Jedini dostupan dizel motor je 1.5 BlueHDi od 130 KS i nudi se isključivo sa automatskim menjačem.

Peugeot e-2008, odnosno električna varijanta, predstavlja novi pogonski sistem. Sada je moćniji i ima veću autonomiju. Opremljen je litijum-jonskom baterijom od 54 kWh i novim motorom od 115 kW (156 KS). Autonomija novog e-2008 dostiže 406 kilometara prema ciklusu WLTP.

Važno je napomenuti da ponuda nije potpuna. Kasnije će biti dodata očekivana motorizacija sa 48-voltnom hibridnom mild tehnologijom (MHEV), koji je već dobro poznat jer ga sve više modela grupe Stellantis ima u svom asortimanu. Podsetimo se, razvija snagu od 136 KS.

AutoRepublika

(1839)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Auh, kakve cene … To evro nešto opet gadno devalvirao ?

Poznavalac

Pa zar nije Peugeot premijum? Ili bolje rečeno ‘wanna be’ premijum.

Yrraf

Sačuvaj bože. Mali gradski auto sa velikim točkovima koji mu k***u ne služe i motorom zapremine ko kod Jugića, početna cena na nivou novog Mustanga u SAD. Pa se vi pitajte zašto će Kinezi da očiste pod sa ovim evropskim debilima, čim ulete da tržište.

s mile

To samo ako im dozvole, a neće. Nema te tržišne ekonomije, to samo na papiru postoji

Poznavalac

Samo se nadaj da će kinezi da dođu u Evropu i prodaju aute po bagatelnim cenama. Vara se svako ko misli da su oni operisani od ljubavi prema parama.

Zoran

kao što je i Lidl prilagodio cene sa lokalnim. kod nas su skuplji 40% nego što su planirali. prosto im se može.