1. Home
  2. Vesti
  3. Dileri naplaćuju cenu superautomobila za Ram 1500 TRX
Dileri naplaćuju cenu superautomobila za Ram 1500 TRX
3

Dileri naplaćuju cenu superautomobila za Ram 1500 TRX

2.10K
3
Podelite sa prijateljima:

Postoji ono verovanje da svako ko je „pun kao brod“ u Americi vozi samo nemačke premijum automobile. Tvrdnja je daleko od istine, i u velikoj meri zavisi od lokacije kupca vozila, pa tako oni bogataši koji recimo žive u saveznoj državi Kaliforniji ne žele isti vozni park kao oni u Teksasu. Da, Mercedes i BMW možda imaju kultni status među holivudskim zvezdama, ali na nekim drugim mestima, najviše pažnje privlače pikap kamioneti.

Naravno, neko će automatski pomisliti da kamionet sa značkom Forda, Chevroleta ili Rama na haubi nikako ne može da košta koliko i nemački premijum automobil, ali vas i ovde uveram da grešite. Primera radi, prosečna prodajna cena bestselera Forda F Serije je prošle godine iznosila čak 53 hiljade američkih dolara, a za neke verzije je potrebno izdvojiti preko 100 hiljada najmanjih zelenih novčanica.


Zašto vam pričam sve ovo? Pa iz razloga što je došlo vreme kada jedan američki pikap kamionet košta više nego Honda NSX, BMW i8, Aston Martin Vantage, Porsche 911 Carrera 4S, Mercedes-AMG GT, Nissan GT-R NISMO i mnogobrojna druga egzotika.

Reč je o modelu Ram 1500 TRX, o kome ste imali prilike nekoliko puta da čitate na našem sajtu, a ovaj pikap se smatra „kraljevstvom“ u svojoj kategoriji. Može se pohvaliti sa čak 702 konjske snage i ubrzanjem iz mirovanja do 100 km/h za samo 3,7 sekundi. Ono šta je možda još impresivnije jeste podatak da mu nije potrebna asfaltirana podloga da dostigne velike brzine i da ne postoje terenski predeli koje nije uspeo da savlada.

Svako zadovoljstvo mora i da košta, pa tako TRX (ime se zapravo čita T-Rex, po legendarnom dinosaurusu) svakako nije jeftin. Fiat-Chryslerova komercijalna divizija je odredila cene u rasponu od 72 do 96 hiljada „zelembaća“, ali ukoliko želite jedan od primeraka, moraćete izdvojiti daleko veću sumu.

Neko će reći da su rukovodioci izložbeno-prodajnih salona pohlepni, drugi će ih braniti uz objašnjenje da je obično poslovanje u pitanju gde važi pravilo „potražnje i ponude“, a sajt Jayski kaže da se širom Amerike trenutno nalazi 193 primerka TRX-a i da će cene svakako šokirati neke od nas.

Primera radi, jedan od prodavaoca uspešnog izložbeno-prodajnog salona, koji nije želeo da otkrije svoje ime, kaže da je upravo dobio deset primeraka i da će kupci morati da plate 25 hiljada dolara preko fabričke cene za one manje poželjne verzije, odnosno čak 50 hiljada dolara ukoliko žele takozvani „Launch Edition“.

Reč je o specijalnih 702 primerka (po konjskoj snazi) s kojim je Ram prvo debitovao, a odlikuje ih puna oprema i specijalne značke. Njihova cena je 96.000 najmanjih zelenih novčanica, što znači da ukoliko neko želi da kupi Launch Edition od ovog konkretnog salona, moraće da izdvoji čak 146.000 dolara.

Ovo je samo jedan od mnogobrojnih primera i bez obzira što je publika ogorčena, TRX se i dalje odlično prodaje. Retko koji primerak provede više od nekoliko dana pre nego što pronađe vlasnika, pa kako onda možemo kriviti prodavce što su pohlepni kada su kupci zaista spremni izdvojiti toliko sume novca za pikap kamionet sa značkom Rama?

AutoRepublika

(2100)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Svašta … Tako skupi, a u salonu se tako kratko zadrže … Neverovatno … A kod nas u VW salonima i dalje mogu da se nadju „novi“ golfovi sedmice, koje i pored relativno niske cene, kao da neće niko … Zadnje vreme došlo.

S mile

Sto je najgore, cena im je slicna 😎😎😎

Zolu

6.2 supercharged hemi v8