1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Ranger sada ima i novi dizel sa šest cilindara
Ford Ranger sada ima i novi dizel sa šest cilindara
1

Ford Ranger sada ima i novi dizel sa šest cilindara

246
1
Podelite sa prijateljima:

Nova generacija Fordovog pikap kamioneta pod imenom Ranger je debitovala početkom godine kada ga je videla publika širom sveta, i već ga možemo pronaći u prodaji u nekim državama. To se pre svega odnosi na evropsko, azijsko i australijsko tržište dok svoj Ranger još uvek čeka Severna i Južna Amerika i Afrika.

Ford nudi za svakoga po malo, od štedljivih dizela do moćnih benzinaca, a vrh ponude čini terensko izdanje nazvano Ranger.

Može se pohvaliti sa 397 konjskih snaga i ne sumnjamo da bi ga svako poželeo, ali sam američki proizvođač vozila zna da će većina kupaca izabrati turbodizel. Trenutno ih imaju dva u ponudi i to oba radne zapremine 2,0 litre, ali ako kupite Ranger naredne godine u Evropi ili Aziji, moći ćete naručiti i luksuzni paket opreme nazvan Platinum. On dodaje mnogobrojne detalje koji su u prošlosti bili rezervisani uglavnom za putnička vozila, a u ovom slučaju Platinum se može pohvaliti sa 20-inčnim felnama, LED farovima, kožom prekrivenom kontrolom tablom, sedištima sa grejačima i klimom (koja se pri tom mogu pomerati na deset različitih načina) i s još mnogo toga.

Posebno su impresivne bezbednosne mere sa kojima bi ovaj pikap trebalo da osvoji najviše ocene u testovima sudara.
Ali razlog zašto će većina kupaca da se odluči za ovaj paket opreme će biti ispod haube. Tu možemo da pronađemo novi 3,0-litarski turbodizel sa šest cilindara, a može se pohvaliti sa 247 konjskih snaga i maksimalnih 600 Nm obrtnog momenta.  Menjač je desetostepeni automatski, a pogon na sva četiri točka. Ford nam kaže da će kombinacija luksuza i ovog motora učiniti Ranger još impresivnijim nego što je do sada bio.

Kompanija već sada prima narudžbe, a prvi primerci će biti isporučeni kupcima na proleće. Poznata je cena u Australiji gde će za njega biti potrebno izdvojiti 76.990 australijskih dolara ili 51.728 američkih dolara. Država „kengura“ je zapravo jedno od najvećih tržišta Rangera i većina prodaje Forda otpada baš na njega.

Pomalo je iznenađujuće što Jenkiji još uvek čekaju na svoj model kada se zna da je najviše Rangera prošle godine prodato baš „preko bare“. S druge strane, kompanija prodaje svaki primerak F Serije koji napravi, pa samim tim i nije u žurbi da sama sebi proizvede dodatnu konkurenciju.

Bilo kako bilo, ne sumnjamo u popularnost Rangera, a posebno raduje što je Ford zadržao proverinu i poznatu tehnologiju. Kompanija je ranije najavila da će proizvoditi samo električna vozila u Evropi nakon 2030. godine, ali bi komercijalna vozila mogla biti izuzetak od takve ideje…

AutoRepublika

(246)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
DUDE

Eh, meni bi bio dovoljan i osnovni 2.0d 4×4 double cab…