1. Home
  2. Vesti
  3. Audi A3 dobija “Allroad” varijantu?
Audi A3 dobija “Allroad” varijantu?
0

Audi A3 dobija “Allroad” varijantu?

265
0
Podelite sa prijateljima:

Da li će još jedan kompaktni model pribeći krosover izdanju zarad uvećanja prodaje?!

Kako se ovih dana moglo videti na raznolikim paparaco fotografijama, Audi trenutno testira prototip A3 Allroad. Dakle, radi se o varijanti A3 Sportback, samo “na štulama”, odnosno sa uvećanim odstojanjem od tla.

Tu su i ostali prateći elementi kod ovakvih vozila, poput plastičnih oplata iznad točkova i šina na krovu. Očito da je Audi prepoznao potražnju u ovom segmentu za pomenutim četvorotočkašima koji flertuju sa SUV klasom.

U nemačkim, stručni medijima, pojavila se informacija da će Audi ovu novu varijantu kompaktnog vozila krstiti sa A3 Citycarver. Dakle, Allroad će ostati sufiks za veće automobile, iz D i E segmenta. Citycarver je oznaka koju smo već upoznali u Audijevoj gami, jer postoji i modela A1 Citycarver.

Čini se da je Audijev potez logičan. Uostalom, Golf godinama unazad ima Alltrack izdanje, Peugeot je najavio da će nova generacija 308-ice uskoro takođe dobiti krosover verziju, a tu je i Ford Focus koji poseduje sličnu varijantu. No, Audi će sa A3 Citycarver biti unikatan u premijum sferi, jer konkurencija iz BMW-a i Mercedesa nema takvih vozila u gami.

Ostaje misterija pogonskog sklopa ovog modela. Neki veruju da bi nemačka marka mogla da ponudi isključivo plug-in hibridni pogon, kao i da će se snaga prenositi samo na prednje točkove.

Germanski novinari su uvereni da će Audi održati premijeru ovog noviteta u prvim mesecima naredne godine, a da će proizvodnja otpočeti u drugoj polovini.

AutoRepublika 

(265)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments