1. Home
  2. Vesti
  3. Francuska proizvođačima automobila: Fokusirajte se na tehnologije „sutrašnjice“
Francuska proizvođačima automobila: Fokusirajte se na tehnologije „sutrašnjice“
2

Francuska proizvođačima automobila: Fokusirajte se na tehnologije „sutrašnjice“

1.08K
2
Podelite sa prijateljima:

Standard Euro 7 nastavlja da izaziva debatu u evropskoj automobilskoj industriji. Ako Euro 7 ne bude podvrgnut bilo kakvim promenama, dovešće do nestanka velikog dela jeftinih automobila koji se trenutno mogu naći u salonima. Lista subjekata i/ili ličnosti kritičnih prema prvobitnom predlogu Evropske unije nastavlja da raste. Poslednji se pridružio francuski ministar.

Bruno Le Mer, ministar ekonomije, finansija i industrijskog i digitalnog suvereniteta Francuske, istakao se u kritici standarda Euro 7, koji se vidi i kao zaustavljanje pred završetak procesa električne tranzicije u koji je krenula automobilska industrija Starog kontinenta. Visoki zvaničnik francuske vlade upozorava da će standard Euro 7 povlačiti za proizvođače automobila beskorisne troškove.

Ako ne bude promena, propisi Euro 7 biće spremni da stupe na snagu u leto 2025. godine. Proizvođači automobila imaju veoma kratak vremenski period da prilagode svoje linije motora sa unutrašnjim sagorevanjem za putničke automobile kako bi zadovoljili nove standarde. I kao što smo ranije istakli, jeftini i pristupačni automobili su u ozbiljnoj opasnosti, to jest, oni automobili koji imaju najniže cene, jer ni oni nisu baš jeftini.

Le Mer se pojavio na inauguraciji novog centra za proizvodnju baterija za električne automobile koji se nalazi na severu Francuske. Na organizovanom događaju, imao je vremena da razgovara sa novinarima i podeli svoju viziju o tome kako se industrija suočava sa standardom od kojeg se strahuje.

„Možda bi bilo bolje da zaboravimo na ovaj standard Euro 7, koji će naše proizvođače automobila koštati bezvredne investicije. Moramo da ulažemo u sutrašnje tehnologije, a ne u jučerašnje“, rekao je Le Mer. Takođe je istakao da ni Kina ni SAD nisu nametnule isto svojim proizvođačima automobila.

Euro 7 neće samo pooštriti granice količine izduvnih gasova, već će se pozabaviti i zagađujućim česticama iz kočnica i guma. Sve veći broj zemalja članica EU je kritičan i traži povlačenje i/ili snižavanje novih ograničenja u cilju davanja veštačkog disanja evropskoj automobilskoj industriji i na taj način sprečavanja da prelazak na „održivu“ mobilnost bude bolan proces za nižu i srednju klasu.

AutoRepublika

(1080)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Zaista je potez EU sa uvodjenjem Euro 7 stanarda totalno bez smisla po više osnova i ekonomski mazohistički, pa čak i suicidan za EU …

BB

Ah… Jedini mazohistički potez u zadnjih 5 godina? 🤣😂

Pa oni na svakom koraku se sapliću o svoju sjenku..