1. Home
  2. Sajmovi
  3. Jedini Stellantisov brend koji će nastupiti na Salonu automobila u Minhenu biće Opel
Jedini Stellantisov brend koji će nastupiti na Salonu automobila u Minhenu biće Opel
1

Jedini Stellantisov brend koji će nastupiti na Salonu automobila u Minhenu biće Opel

891
1
Podelite sa prijateljima:

Proizvođači automobila nastavljaju da se iživljavaju nad napaćenim organizatorima sajamskih manifestacija koje su kroz decenije stekle kultni status među automobilskom populacijom. Tako sada primamo i vest koju je objavila nemačka publikacija Automobilwoche, a u kojoj se navodi da će germanska marka Opel, zapravo biti jedina iz gigantske grupacije Stellantis, one koja upravlja poslovanjem četrnaest brendova, koja će nastupiti na predstojećem Salonu automobila u Minhenu (IAA). Opelov štand će u fokusu držati električna vozila.

Navode nemačkog lista je potvrdio glasnogovornik Stellantisa, a iako je zadnji rok za prijavu učešća proizvođača na septembarskoj smotri okončan s krajem februara, organizatori navode da će rado prihvatiti i eventualnu zakasnelu prijavu još nekog od Stellantisovih brendova. Od evropskih imena i onih koji najveći deo realizacije ostvaruju na tom tlu, a koji su unutar ove velike grupacije, ističu se Abarth, Alfa Romeo, Citroën, DS, Fiat, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot i Vauxhall.

Opel će izložiti nekoliko različitih konceptnih elektromobila na skupu nazvanom IAA Mobility. Među njima će se naći i modeli nazvani Astra Sports Tourer Electric i Corsa Electric. Treći „ostaje iznenađenje za sada“, navodi glasnogovornik grupacije za Automotive News Europe.

O debiju restilizovanog mališana po imenu Corsa smo izveštavali pre par dana, s obzirom na to da je premijera upriličena 24. maja. Osvežena električna modifikacija zamenjuje raniju verziju s imenom Corsa-e. Bazični model razvija 136 konjskih snaga i nudi autonomiju koja premašuje 350 kilometara, u skladu s protokolom WLTP. Opel će kasnije proširiti ponudu i modifikacijom sa 156 konjskih snaga i dometom koji je samo za malo skromniji od 500 kilometara.

Karavan Astra Sports Tourer Electric je debitovao krajem 2022. godine. Oslanja se na jedan električni motor koji pokreće prednje točkove. Razvija 156 konjskih snaga, dok trakciona baterija raspolaže kapacitetom od 54 kWh, od čega je 51 kWh upotrebljiv za rad. Autonomija je na nivou od oko 405 kilometara (WLTP), uz mogućnost dopune baterijskih ćelija na punjačima do 100 kilovata.

Opelova gama baterijskih aduta uključuje i krosover Mokka Electric. Ima istu bateriju kao karavan Astra Sports Tourer Electric, pa je i autonomija veoma slična, jer naposletku je i motor koji pokreće točkove prednje osovine isti.

Za kraj ćemo reći da je skup nazvan IAA Mobility u Minhen stigao iz Frnakfurta, što se zbilo 2021. godine. Ovogodišnje izdanje bi trebalo da obeleže baterijski modeli, pri čemu podsećamo da je VW najavio debi sportskog sedana zvanog ID.7 GTX, baš u Minhenu.

AutoRepublika

(891)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Stellantis ima 14 automobilskih brendova, a Opel će biti jedini od njih koji će učestvovati na sajmu u Minhenu i on tamo izlaže samo strujaše ?

Treba odmah potrčati na taj sajam, da se ne zakasni 😊😊😊