1. Home
  2. Testovi
  3. AR blic test: Audi Q3 35 TDI 150 S-Tronic Advanced
AR blic test: Audi Q3 35 TDI 150 S-Tronic Advanced
44

AR blic test: Audi Q3 35 TDI 150 S-Tronic Advanced

1.68K
44
Podelite sa prijateljima:

Tour de France

Preći u jednom danu 850 kilometara brzim vozom TGV od Pariza do Marselja, zatim još nekih 600 km Audijem Q3 do Bordoa, te se odatle opet vratiti u Pariz vozom (još 600 km) i stići na vreme kući kako bih spremio večeru za porodicu, deluje kao nemoguća misija! Nije, ali zahteva savršenu sihronizaciju i izvesnu dozu mazohizma…

Priča počinje pre nekih dve sedmice, e-mejlom u kojem me šef voznog parka firme kojoj pružam brojne usluge (gotovo sve vrste osim osim seksualnih), obaveštava da bi 10. maja trebalo prebaciti službeni Audi Q3 35 TDi S-tronic 7 iz njihove filijale u Marselju u Bordo (Bordeaux)! Važi šefe, sa zadovoljstvom, jedino što me je zabrinulo je hoću li se na vreme i u kakvom stanju vratiti 9. maja iz Srbije, gde smo nakon više sahrana najzad prisutvovali jednom prelepom venčanju!

Posebno jer je tih dana Francuska bila zahvaćena nebrojenim štrajkovima u svim strukturama društva, računajući i kontrolore leta. Moj strah se pokazao opravdanim, prvog maja, samo dan pred poletanje aviona, dobih obaveštenje kako je let za Beograd otkazan, da bi na jedvite jade, supruga i ja nekako uspeli odleteti dva dana kasnije!

„Obožavam“ te niskobudžetne avio-kampanije kao što je Wizzair, gde vam dan-dva ranije jave kako je let poništen, te da ukoliko hoćete možete tražiti povraćaj para, odnosno doplatiti za novi let! Problem je što je karta u jednom pravcu pre dva meseca kupljena za „tepsija baklava“ (pedesetak evra), dok za novu treba barem tri do četiri puta veća suma, ukoliko uopšte i ima mesta za naredni let!

Uz to trebalo je otkazati i rezervaciju za kola na beogradskom aeodromu, kao i parking na aeodromu u mestu Beauvais (80 km od Pariza), odakle poleće Wizzair. Krš nepotrebne brige i dopunskih troškova, da bi po sletanju u Beograd saznao za toliko tragičan događaj koji je potresao Srbiju, zbog kojeg je bila proglašena trodnevna nacionalna žalost.

Odloži se i ta toliko pripremana i očekivana svadba u Novom Sadu, za koju priliku je moja supruga potrošila kamaru para za haljinu, cipele, tašnu (kao da se ona udavala), a koja se ipak održala u ponedeljak 8. maja! Sva sreća te je povratna karta bila za sutradan, te još uvek pod uticajem lošeg vina, sav mamuran i nikakav, sedoh bez prespavane noći u iznajmljenu Škodu Rapid, pravac aeodrom Nikola Tesla.

Naporno za „starca Foču od stotinu ljeta“, da bih sutradan, dakle 10. maja, već u 05h30 čekao prvi jutarnji metro da me odveze na železnicku stanicu Garde de Lyon u Parizu. I tako kreće „Tour de France“, sva sreća te su francuski brzi vozovi, nazvani TGV, retko udobni, te nekako zatvorih oči na par sati, kako bi se koliko-toliko odmorio pre preuzimanja Audija Q3.

E da, uz prosečnu brzinu voza od blizu 300 km/h nađoh se tako već u 10 sati na samom jugu Francuske, u Marselju, odnosno pola sata kasnije za upravljačem krosovera po imenu Q3 35 TDI, koji je tako nazvan iz meni nepoznatog razloga!? Jer ispod haube se nalazi dobri „stari“ 2.0 TDI od 150 ks, koji nam je, iako osvežen, poznat još od pamtiveka.

Tek da se zna, mada se to da videti i na fotografijama, radi se o drugoj generaciji Audija Q3, koji se pojavio na tržistu krajem 2018. godine, dok je ovaj „moj“ sišao s proizvodnih traka prošle godine, i prevalio samo 32.000 kilometara. Reč je o jednom od nekih 180 službenih automobila kompanije European Homes (prodaja i izgradnja stanova i drugih nekretnina), koji je trebalo prebaciti iz jedne filijale u drugu, što dakle nema nikave veze s test automobilima koje vam obično predstavljam.

No ovakva prilika se ne oprašta (propušta), te iako sam se s njim družio samo nekih pet ili šest sati, i prevalio bezmalo 600 kilometara, nađoh za shodno da vam prenesem stečena zapažanja…

Švabo k’o Švabo

Uprkos činjenici da dizel agregati više nemaju perspektivu, Audi se nije ustručavo da u drugu generaciju modela Q3 ubaci 2.0 TDI.  Po mom mišljenju, posve opravdano, jer ovaj blok i dalje obožavaju „profesionalci“, odnosno vozači koji prelaze desetine hiljada kilometara godišnje, ali i ameteri koji vole da voze na obrtni moment! Upravo to objasnih direktorici agencije kojoj je bio namenjen, pošto je nakon petnaestak minuta vožnje, koliko joj je trebalo da me odbaci do železničke stanice u Bordou, zaključila da je „trom“!

Ista poseduje privatni Peugeota 3008 1.6 PureTech 180, te mi odmah reče kako je ovaj živahniji, tačno, ali njen benzinac je znatno lakši i snaga mu je povezana s obrtajima motora (250 Nm), dok Q3 35 TDI računa pre svega na obrtni moment od 340 Nm.

Elem, kako na parkingu prevedosmo izvesno vreme razgledajući ga i diskutujući, zaključismo da je u estetskom smislu postignut veliki napredak u poređenju s bivšim. Aktuelni Q3 deluje atraktivnije i ubedljivije, uz povećane spoljašnje dimenzije na bezmalo 4,5 metra (+10 cm od bivšeg).

Normalno, ovaj model je pravi „best-seller“ u kući, uz to ponuđena je i SUV kupeolika verzija nazvana Sportback, s podsečenim zadnjim delom. S njim, termičke verzije su na prvom mestu po prodaji u Francuskoj, znatno ispred konkurentskih modela nazvanih BMW X1 i DS7.

Dakle, iako je u ponudi već više godina (ove se očekuje i prva restilizacija) Q3 je i dalje u skladu s vremenom, dok je sam stil sličan ostalim modelima kuće, dakle diskretan! Ista priča je i u unutrašnjosti, nije ovaj Audi „Švabo“ bez razloga, njegov celokupan „nameštaj“ deluje prilično klasično!

Nema tu egzibicija koje pronalazimo kod francuskih SUV-ova u segmentu, u stilu e-Cockpita kod 3008-ice, sve se manje-više završava s dva ekrana, odnosno standardnim centralnim za mutlimediju (MMi Touch s integrisanim aplikacijama Android Auto i Apple Car Play) i još jedan u funkciji instrument table.

Prvi navedeni nije nakačen na centralnu konzolu, kako je to sada u modi, već je integrisan u nju, dok je drugi dimenzija 10,25 inča. Dopala mi se grafika koja verno dočarava klasične instrumente, ali u ovoj serijskoj verziji satelitaska navigacija se ne može razvući preko celog ekrana, već samo između brzinomera i obrtomera.

Tako nešto izvodljivo je uz veći ekran od 12,3 inča, ali se za njega mora doplatiti ili posegnuti za višim završnim nivoom. Kao što rekoh sve ostalo je klasična auto-škola, čak su i komande za automatski dvozonski klima uređaj mehaničke, smeštene ispod centralnog ekrana.

Brzo se navikoh na sve komande i još brže pronađoh idealnu poziciju za povećim upravljačem, podsečenim odozdo. Koliko sam mogao utvrditi, voženi Q3 je u završnom nivou Advanced (ima ih dosta i mogu biti različiti u zavisnosti od tržišta), gde su sedišta izvrsno profilisana, sa snažnim bočnim osloncima čak i za ramena, ali od običnog platna i s ručnim podešavanjem.

Ne preterano važno, bitno je da imaju i produžetak ispod kolena i da su prijatno tvrda. Praktični aspekt enterijera mi se učinio na visini očekivanja, sve što ponesoh i kupih usput (flaša s vodom od 1 litre, kesica s čipsom, slatke grickalice, jabuka, kafa, limenka…) Sve je našlo svoje mesto.

Ni kvalitetu materijala ne pronađoh zamerke, mekana plastika caruje pored tvrde metalizirane. Iako nisam imao nikave potrebe da se smestim na zadnju klupu ipak nađoh vremena da na brzinu proverim da je prostor za kolena putnika sasvim korektan, rekao bih prosečan u segmentu. Sedalni deo klupe je na klizačima (podeljena na 2/3) s amplitudom podesvanja od 15 cm, dok je naslon u  kombinaciji 40/20/40.

Nije to loše rešenje, dva putnika tako imaju zadovoljavajuću širinu, dok se kroz središnji deo mogu provući dugački predmeti, u stilu rolne tepiha ili recimo skije. Na raspolaganju su im izduvi za topli/hladni vazduh i dva C-USB priključka, ali na poleđini prednjih sedišta ne pronađoh toliko praktične džepove.

Tako dođosmo i do prtljažnika čija zapremina, u zavisnosti od pozicije klupe i nagiba naslona, varira između 530 i 675 litara. Nije loše iako su izraženi prorezi za točkove, uz to predviđena je i polica koja ga deli na dva nivoa. U samom dnu ne pronađoh rezervni točak već samo pribor za popravku guma s kompresorom.

Na pranje i pumpu pod hitno

Kako se Q3 po svemu sudeći nije pomerio s parkinga više nedelja, golubovi, lišće i prašina obilato su „okitili“ njegovu karoseriju. Uz to, do nedavno na jugu Francuske vladala je nestašica goriva (opet štrajkovi, ovoga puta u rafinerijama), nije me zato začudilo što je nivo istog bio blizu rezerve. Sva sreća te brzo pronađoj benzinsku stanicu marke Total, jedino na njima mogu natočiti gorivo i oprati vozilo istoimenom karticom, koju poseduje svaki službeni automobil navedene firme.

To se odnosi i na putarinu, važna stavka uzevši u obzir koliko koštaju (često su skuplji od potrošenog goriva), prilikom jednog nedavnog transporta ovu ne pronađoh u vozilu, tako da sam troškove morao platiti sopstvenom Viza karticom (naravno da sam ih povratio ali nakon par meseci).

Napunih tako „moj“ Q3 do vrha (kapacitet rezervoara iznosi 60 litara), kada putni računar pokazuje autonomiju od preko 900 km. Na istom pronađoh i neizbrisan podatak o prosečnoj potrošnji nakon 32.616 km pređenih kilometara od 6,2 litara na sto kilometara (620 sati rada motora uz prosečnu brzinu od 53 km/h).

Daleko od fabrički deklarisanih 4,7 litara, ali realano gledano nije loše za jedan SUV s automatskim menjačem, koji prazan teži nekih 1.600 kg. Rekoh automatskim menjačem, iako je ponuđen i s ručnim šestostepenim, no u voženom beše svremeni S-Tronic, s dvostrukom spojnicom i sedam prenosnih odnosa.

Funkcioniše besprekorno, jedino što bih mu mogao prebaciti je izgled ručice, nekako mi deluje previše klasično, po starinski! Danas su u modi znatno kraće, stilski atraktivnije, kao i razno-razne vrste sklopki. Po startovanju motora, naravno na „dugme“, dobri stari 2.0 TDI (blok koji pronalazimo i kod drugim modela grupacije VW, kao što su Tiguan, Ateca i Karoq), odmah nam stavlja do znanja da se napaja naftom, bez obzira što nivo buke u kabini nije preterano visok.

Posebno kada se vozi konstatnom brzinom na autuputu, za šta je zasužan i nizak režim rada motora. Sve dok se respektuje ograničenje od 130 km/h „vrti“ se na oko 2.000 obtaja, no ni pri znatno većim brzina ne prelazi 2.500 o/min. Verovatno nije neophodno naglasiti kako je ovo njegov omiljeni teren, tih 600 kilometara prevalih k’o od šale, prosto požalih što putovanje nije potrajao još duže.

Dakle iako ne „puca“ od snage motor je više nego li dovoljan za porodičnu upotrebu, verujem i kada je maksimalno opterećen putnicima i prtljagom. Ubrzanje iz mesta je zadovoljavajuće (9 sekundi do 100 km/h), dok su međubrzanja veoma ubedljiva, jednim delom zahvaljujući i navedenom  menjaču, dovoljno „pametnom“ i brzom.

Tek znatno iznad autorizovane brzine javiše se šumovi od strujanja vazduha oko povećih retrovizora i pri vrhu A stuba, ništa preterano što bi vas odvratilo od kupovine. Obuven u gume dimenzija 235/55 R18 ovaj Q3 se pokazao i primerno udobnim, po želji i uz doplatu možete ga dobiti i s točkovima od 20 cola. Kod voženog beše klasično mehaničko ogibljenje, opet opciono može biti i s elektronski kontrolisanim amortizerima, kada je moguće izabrati različite programe vožnje.

Kao izvesnu manu navešću povišenu potrošnju, iako nisam preterivao s prekoračenjem brzine kretanja na autoputevima, putni računar pokazao je prosek od 6,8 litara. Tek testiranja radi, na kratko siđoh s njih kako bi se provozao i običnim „nacionalima“, ponašanje na istim je očekivano, dakle pre svega sigurno i udobno.

Za neupućene, predviđen je i integralni pogon (skuplji za bezmalo 2.000 evra), za razliku od voženog koji je imao samo prednju vuču. Toliko u vezi ovog agregata, ukoliko poželite više snage znajte da postoji i verzija nazvana 40 TDI, gde ovaj blok razvija 200 KS. Za pristalice benzinaca predviđeni su četvorocilindarski agregati 1.5 i 2.0, prvi je nazvan Q3 35 TFSI i razvija 150 ks, a drugi Q3 45 TFSI i 245 Ks.

Kažete malo je – nema problema, ultra sportska verzija RS Q3 razvija čitavih 400 ks… Koliko košta jedan Q3 lako ćete saznati ukoliko se „zakačite“ na sajt uvoznika za Srbiju, no kako i to spada u moj „radni zadatak“ reči ću vam da početna cena iznosi 33.950 evra (barem tako tamo stoji za osnovnu verziju 35 TFSI/150), dok bi za voženi dizel trebalo 39.515 evra.

Isporučih dakle ovaj Q3 istoga dana negde oko 17 časova, te se opet nađoh na železničkoj stanici u Bordou. I umesto da „blejim“ do 19 h, za kada sam imao povratnu kartu za Pariz, promenih je za voz koji kreće sat vremena ranije, jednostavnom operacijom na jednom od brojnih elektronskih punktova predviđenih za tu svrhu (slično kao na aeodromu).

Na relaciji Bordo-Pariz brzi vozovi su česti (barem desetak dnevno), stvorih se tako za samo dva sata vožnje na početnoj tački, dakle Parizu, udaljenom 600 km. Zahvaljujući internetu, koji je svo vreme na raspolaganju u vozu, vidoh na sajtu SNCF (železnica) da „pičimo“ brzinom i do 350 km/h (maksimalna iznosi 470 km/h ali se ne praktikuje)!

Više nego li dovoljno da se iskompleksira onaj naš Soko na relaciji NS-BG, posebno jer TGV gotovo uvek kreće i stiže u minutu tačno. Ukoliko vam kažem da sam pored tri ženska člana pored stigao i da na brzaka spremim veceru reći ćete mi da lažem ili da sam lud, nažalot ne izmišljam, mogu vam čak i navesti da sam spremio basmati pirinač (10 minuta kuvanja) i na brzaka prepržio sitno seckane filete od belog pilećeg mesa, sa sosom od soje, plus zelenu salatu!

E da, moja velika pasija je i kuhinja, mada me sve to, računajući i automobile, počinje opasno zamaraTI. Ne, ne očekujem s nestrpljenjem dane koje ću provesti pecajući ili šetati po obližnjem parku s rukama na leđima i prijateljima penzionerima, već samo nešto umereniji ritam, kakav dolikuje „starcu Foči od stotinu ljeta“.

U međuvremenu život ide dalje, samo dan kasnije na „pravoj“ test vožnji našao se osveženi Ford Focus Active X 1.0/125 ks, nakon koga slede Nissan Qashqai e-Power/190, Peugeot 408 PHEV/180…

Tekst i slike: Perica Rajković

Audi Q3 35 TDI 150 S-Tronic Advanced

Karoserija, dimenzije, masa

Tip: SUV
Vrata/Sedišta: 5/5
Spoljne dimenzije – dužina, širina, visina:  4.484 x 1856 x 1.616 mm
Međuosovinsko rastojanje: 2.680 mm
Zapremina prtljažnika: 530/675/1520 lit
Masa praznog vozila: 1.580  kg

Motor

Broj cilindara/tip motora: R4/ turbo dizel
Radna zapremina: 1.968 cm³
Snaga: 150 KS pri 3.500 o/min
Maks. obrtni moment: 340 Nm pri 1.750 o/min

Pogon

Tip: Na prednje točkove
Menjač: 7/automatski

Šasija i kočnice

Ogibljenje napred/nazad: MacPherson/Multilink
Kočnice napred/nazad: Ventilirajući diskovi/diskovi
Pneumatici napred/nazad: 235/55 R18

Performanse

Ubrzanje 0-100 km/h: 9,2 s
Maks. brzina: 207 km/h

Potrošnja i emisija

Gorivo: dizel
Zapremina rezervoara: 60 l
Prosečna potrošnja – proizvođač/test: 4,7 – 6,2 l/100 km
Emisija CO2: 120 g/km

Cena

Cena testiranog u Srbiji od 39.515 evra

Dobre strane:

Dopadljiv izgled, ergonomija, kvalitet enterijera, prijatan i dovoljno snažan agregat, automatski menjač, opšta udobnost, modularnost

Loše strane:

Cena, povišena potrošnja na auto putu, previše opcija
Pod lupom
Dizajn
Eksterijer: 8 Ukupno 7,75
Enterijer: 7,5
Kvalitet izrade
Karoserija: 8 Ukupno 8
Kabina: 8
Praktičnost
Karoserija: 8 Ukupno 8
Kabina: 8
Komfor
Napred: 8 Ukupno 7,75
Pozadi: 7,5
Vozne osobine
Upravljivost: 8 Ukupno 7,75
Performanse: 7,5
Šasija
Ogibljenje: 8 Ukupno 8
Kočnice: 8
Motor
Performanse: 7 Ukupno 7,25
Potrošnja: 7,5
Menjač
Preciznost: 8 Ukupno 8
Efikasnost: 8
Cena
Prihvatljivost: 7
Ocena: 7,722

 

 

(1678)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

44 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

2.050 km u jednome danu … Šta reći, osim BRAVO za „starca Foču od stotinu ljeta“ 😊 Za to, a i za sam test. Možda je Q3 u FR prodavaniji od X1, ali, meni je X1 lepši ( stvar ukusa ), spolja i unutra, pri čemu i meni ( kao i Pekiju ) danas (za aktuelni tržišni model) deluje veoma zastarelo onžvakva klasična ručica automatskog menjača kao u Q3. Pri svemu tome, mislim da čak i sadašnja škoda oktavija ima onaj fini mali selektor automatskog menjača, taman da se čovek upita ko je tu u VW kući iznad koga i… Pročitaj više »

Tikola Nesla

Si vidio starca, ha? A ne ko neki testeri 250 KM i kukaju! I još skuho večeru jer da nije, ona bi mu oči iskopala jer ne znaš ti kako je teško cipele prodavat,. Znaš ti šta je, mogli bi mi čoporativno se skupit i na 7 dnevni izlet u Tursku u hotel sa 5 zvijezda crvenih što nas više tim manja cijena, samo mi muški…. I napravi svaki od nas svoj tekst o tome. Koja bi to ludnica bila… Eno -Hasan već sprema kameru…

moron

„Е, to je čovek! To je muž! Toliki put prešao i još na kraju večeri svojoj supruzi napravio! A ne kao ti, kreneš vozom na Frušku goru, spavaš u vozu do Karlovaca, prošetaš po šumi do Norceva, ručaš tamo u hotelu, opet na voz, spavaš u vozu do Beograda i kada se vratiš, ovde se onda izvališ kao sav umoran i još tražiš da ti ja kafu napravim??? Zajebavaš se tamo celi dan za svoj ćeif, a ja još rob da ti budem? Teraj se …“ To je malo pre bio komentar moje supruge kada sam joj pročitao uvodni dep… Pročitaj više »

moron

😊😊😊

Njegova Visost

Hhahah odlicno

Njegova Visost

Misliš da je njemu njegova sta bolja ? Garant mu je rekla, a tu si matori jarce, vratio si se iz lutanja , skitao se po cijeli dan i ni kafu mi nisi napravio!

Izmenjeno 11 meseci pre od strane Njegova Visost
BB

I to većinu kilometara prevalio na struju 😜

Zna li iko koliko vrijedi A3, 1.4 TSI, 2016, nešto manjenod 100.000 km? Prijatelj mjerka takav auto

Njegova Visost

Ma koji će mu to, dam mu ja 2gt

moron

„Dam mu ja …“ ili „Prodam mu ja“ … ?
😊

Njegova Visost

U zamjenu za 19000 eura. Sitnica.

moron

Ah, sad je trampa ?
Skroz druga stvar…
😀😀😀

Suki

Jutro Peki. Kavica popijena, test procitan. Hvala. Sada idem prošetati psa!!!!!

Tikola Nesla

Mog’o bi ti češće radit te pizdarije, jer su puno zabavnije od standardnih subotom. Uzmi godišnji od 10 dana i mrš u Tursku u 5zvijezda hotela a sve za 1000 eura sa kartom i to za 2 osobe, samo ko lud vodi ženu na odmor? . Jedeš, ležiš, ako hoćeš hodaš…. Uživaš ko svaki Fočo i Bog da te vidi. No, džaba pričati, al jedared kad otkrije to ko i onomad aerodrome, kad bu putopisa bilo. P. S. Tamo na autoportalu hr snimaju videa vožnji, bez komentara vozača, razmisli i o tome. Zamisli samo videa iz provansi, dvoraca…. Imao bi… Pročitaj više »

BB

Nije te bilo sa tom Turskom neko vrijeme, ali tamo ima i hotela sa milion zvjezdica… Oni što su izgubili krov tokom zemljotresa…

Njegova Visost

Ma hocu čovjeka da natjeram na dobro, pri tome će da uziva, nek samo se izležava i jede bar jedan dan, poslije može do planine pa navece na derneke il da lezi po cijele Dane, opet bi napisao odličnu reportažu a pomladio bi se , odmorio dušu i tijelo i nema nikog da mu krv pije. Evo idemo nas dva pa ćemo sve dokumentirati

Tikola Nesla

Ostarjeli audi koji ne može parirati konkurenciji iz Koreje… To ko da si cvaju opisivao, prastara ručetina mjenjača teška po šest kila umjesto lijepih dugmića Maserati grekalea, potrošnja 6.8l a ja ni nakon 170 000 KM u kladi šestice nisam vidio ni pod razno, prosjek 5.2litre dočim kod cvaje, kao i kod ovog prstenastog smeća u daljnjem tekstu golub, ispod šest ne ide. Nema šta, ta dva poluproizvoda ne mogu u istu rečenicu ni sa jednim Mercedesom da stanu a da hoće sa kijom, recimo 😁 biće da je zbog guma… Evo neki dan, kad smo kod njih, gledam 225… Pročitaj više »

Izmenjeno 11 meseci pre od strane Tikola Nesla
moron

Evo, za ovaj Q3 guma 235/55×18 na sajtu „Beo Car“ ( tu obično sebi kupim gume ) košta:

– oko 140 evra GOODYEAR 235/55 R18 EAGLE ASYMMETRIC 5 100V
– oko 147 evra CONTINENTAL 235/55 R18 PREMIUM CONTACT 7 4X4 100V
– oko 144 evra MICHELIN 235/55 R18 PRIMACY 4+ 104V

i tako redom …

https://beo-car.rs/auto-gume/235-55-r18-letnje_gume?gclid=CjwKCAjw36GjBhAkEiwAKwIWyWpNo8dpGwm21cHmReAqT6o_3xPy8NzfQl7lbJQD1HKVrRK2K6zzhxoCuL0QAvD_BwE&product_list_order=price_asc

Njegova Visost

Znaci ko ove moje il nesto jeftinije

Tikola Nesla

De ti meni reci, tu na slikama, Kakvi su to kipovi u obliku ćune samo sa rupom na krivom mjestu? To neko novo francusko božanstvo, Sveti kurcoglavi fransoa?

Peki

Ma nekakva dekoracija na jednom parkingu na auto putu, nemam pojma sta bi to trebalo da bude ali mi se ucinilo interesantnim kao pozadina…

Tikola Nesla

A vid ga što glumi Tita sa kubankom… Eee, nemre to tako, druže stari.

Peki

Popusio sam ga ja „druze stari“ odavno, ovo su poslednji trzaji pre neho li se ode u „vecna lovista“ (to ti je iz onih kaubojskih crtanih romana iz doba komunizma)…😉

Tikola Nesla

Čuj to. Meni se baš dopala ta slika, pravo me nasmijala, već sam bio te zamislio gdje govoriš boga ti, dobra svadba, mlađahne drugarice.. Uz šeretski osmijeh. Treba tebe na odmor poslati, mislim da bi prošao i za manje od 1000, jedeš koliko hoćeš, šta hoćeš i kad hoćeš, sunce 24c, jun, nije špica sezone i još ak onaj plati 100 e za putopis i članak,… Il nevoliš resorte? Šteta, dvore te ko kralja… Pravac Alanja

moron

😊😊😊

Njegova Visost

Hm, manje-više nisi u pravu😁je, puno je nadahnutije, mislim da ovaj test zaslužuje povišicu 😁

Peki

Ne mora povisica samo neka plati lektora da se ni on ni ja ne jedimo, sto bi rekle lale….😂

BB

Tako je moja žena rekla da će neki moj oglas dati lektoru… To je ispalo čudo, umjesto da sam prodavao neke elektronske uređaje, ja sam na kraju bio prodavac „svemirskog broda sa Venere koga je vozila Marsovka i noje puno prešao…“. Dakle totalno mi izmijenila smisao teksta… 😜

Njegova Visost

Vidis ti ove lude kuce, šefovi se izvlače da ne Plate a radnici vicu ne treba povišica mi ćemo za dzaba da radimo! 🙂
Bio onaj skeč u nadrealistima gdje dolazi do brke koji već 17 godina nije dobio Plate (kao ne daj Boze da uplate da ne prestane taj rekord, pita ga ovaj sta kažu ukućani na to? Nista, mrtva usta ne govore! 🙂

Peki

Patron a da nademo nekog lektora volontera, lakse ce biti i tebi i meni…🙂

igi

Probajte ChatGPT 😀

Peki

Naravno, plus treba da zna i da prihvati da su u srpskom jeziku odomacene engleske, francuske, nemacke i turske reci, te da mnoge od njih nemaju zamenu i NE menjaju se kroz padeze…😉

Njegova Visost

Podsjeti me Drug stari na stripove alias romane, s obzirom da imam jedno oko i jednu ruku u funkciji, više mi pristaje ovaj nik…. A isti sam ko i on, broj 1. Numero uno! 😁

moron

Iznogude, ti li si ?
😊

Njegova Visost

😽😺

s mile

Vuk dlaku menja ali način pisanja…. 😉

moron

Jedan je Iznogud … 😊

BB

Ili Don 😜

s mile

Svaka čast… treba izdržati ovaj tempo. vožnja rad, zapažanja, ponovo vožnja.

Peki, kao da si puno mlađi…

Da su ovo ponudili nekome od 25leta, rekao bi da mu treba 2 radna dana.

Naravno, odličan test. Nije česta premijum trojka u tvojim testovima.
A za ovom Q trojkom, balavi pola srbije…

Biće čitan test…

pozdrav

Njegova Visost

Ma teževe je čudo, ev ja danas do bona kad zatvoreno, pa hahmo na nurburgring kad tamo 1.5 km I’d ciljana suluda guzva,’po Sata ni 50m da prodjes, okrenem i opet u bon, pa iz bona u Dortmund na cevape, a onda u duisburg. 450 km 7 h ciste vožnje sa slomljenom rukom i jednim okom. E, večeru nisam skuho, ponio cevape a umjesto kafe tu je kola ima kofeina a dobro potjera pečeno meso. Mada sAm ja vise navalio na hladan amstel Radler …a nenavbolje do hladne kole.

M M

Peki, ne bi se stobom složio da je vreme „dizel“ agregata, prošlo…. MOžda negde, možda u Francuskoj. Ja (jpš uvek) živim u Srbiji, i nadam se da otanem tu dok dozvoli onaj svevišnji. Ovde je dizel – dizel, vozilo za svaki dan, vozilo za sve kategorije naroda, i ostaće to dugo. Ove novotarije, sa šargarepom i štapom, su trenutno hit za ove „malo bolje stojeće“, koji bi da glume modu, pri tompojma nemaju a misle da znaju sve…. I oni „to“ kupuju novo. Menjaju te „samovoze“ na par godina, peđu neku sitnu kilometražu, ap poklone drugom. Kad smo kod dizela,… Pročitaj više »