1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Mercedesov servis u Australiji greškom obračunao i zamenu motornog ulja na električnom EQA
Mercedesov servis u Australiji greškom obračunao i zamenu motornog ulja na električnom EQA

Mercedesov servis u Australiji greškom obračunao i zamenu motornog ulja na električnom EQA

4.36K
5
Podelite sa prijateljima:

Poznato je da su električna vozila jeftinija i manje komplikovana za održavanje jer imaju mnogo manje pokretnih delova od vozila koja pokreću motori sa unutrašnjim sagorevanjem.

Dakle, možete zamisliti iznenađenje koje je imao vlasnik potpuno električnog Mercedes-Benza EQA (potpuno električna varijanta modela GLA) nakon posete servisu kada je video da mu naplaćena „promena motornog ulja i filtera“. Očigledno, potpuno električna vozila ne moraju da menjaju motorno ulje ili filter ulja jer nemaju motor sa unutrašnjim sagorevanjem.

Ovo se navodno dogodilo u Melburnu, Australija, gde je vozač odvezao Mercedes-Benz EQA 250 u prodajni salon 3 Point Motors na rutinski servis prošlog meseca. Čovek je podelio svoje iznenađenje na društvenim mrežama nakon što je otkrio da mu je naplaćeno 470 dolara (700 australijskih dolara) za posetu servisu koja je uključivala promenu motornog ulja i filtera, između ostalih rutinskih provera.

Čovek je postavio video na TikTok gde je pokazao fakturu koja je jasno uključivala operaciju koja je opisana kao „promena motornog ulja i filtera“.

„Problem je što je ovaj automobil potpuno električni. Naplatili su mi da promenim ulje i filter za ulje na potpuno električnom automobilu. Nije hibrid već potpuno električni“, može se čuti kako kaže na snimku. „Pomislio sam da još jednom proverim ovo; vozim ovaj automobil već dve godine; hajde da ga danas ponovo proverimo 14. put – da, definitivno je električni.“

Vozaču to nije bilo smešno i iskreno je verovao da je prevaren, ali je zastupništvo trokrake zvezde to označilo kao „nevinu grešku“. Portparol 3 Point Motorsa rekao je za Daily Mail Australia da je zaposleni napravio grešku dok je štampao fakturu.

„Cenjeni član tima 3 Point Motors slučajno je izabrao pogrešnu šifru posla kada je štampao fakturu za servis električnih vozila“, rekao je predstavnik. Imajte na umu da greška, koja je otkrivena kada je vozač došao po vozilo, ni na koji način nije promenila cene niti stvarne radove, dodao je portparol.

Zastupništvo se izvinilo i pokušalo da ponovo izda ispravnu fakturu na licu mesta, ali je vozač rekao da ne želi da se to ispravi. Na kraju je ispostavljena ispravna faktura i poslata vlasniku vozila.

AutoRepublika

(4358)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Tikola Nesla

Greškom? Nekad su to zvali „uhvaćen u krađi“.

s mile

Lanac je jak, koliko i najslabija karika. Meni, a svakako i svakome od vas, se desilo da neko u njihovom lancu pogreši. Dali onaj što kuca, dal onaj što daje nalog… svašta tu ima.. do dobijanja fakture, bar 3 lica daju i prepisuju listu. Meni su naši u SUPu izdali nalepnicu za registraciju koja je za mesec dana kraća, zaustavi me policija i kaže istekla ti registracija, ja dam list za osiguranje, i tu je tačan datum. Ali kod njih u kompjuteru je pogrešan. Odem u SUP, oni kažu… dešava se.. a to što sam ja mogao da ostanem bez… Pročitaj više »

BB

I? Koliko iznosi prava faktura? Ovo mu je bila prava fuck po turu…

moron

Svako može da pogreši.

Renault Terminator

Čuvajte se braćo Srbi kome vozite auto na servis/popravku u Srbiji.Majstori kradu mušterije na sve strane.
https://youtu.be/XQ2sGenkNmc