1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Volkswagen I.D. koncept u Šangaju u Coupe SUV formi
Novi Volkswagen I.D. koncept u Šangaju u Coupe SUV formi
0

Novi Volkswagen I.D. koncept u Šangaju u Coupe SUV formi

174
0
Podelite sa prijateljima:

Budući Volkswagenov elektro kupe SUV sa pogonom na sve točkove.

Nemački gigant je jednu stvar postavio kristalno jasnom nakon „dizelgejta“ a to je da će sve svoje napore da posveti kreiranju portfolija automobila sa električnim pogonom. U to ime, prošle godine je predstavljen I.D. koncept u Parizu, elektro hedžbek veličine Golfa. U Detroitu je osvanuo I.D. Buzz, kao prethodnica novog elektro mikrobusa.

Sada na red dolazi treći I.D. koncept, sa koga će veo biti skinut na Salonu automobila u Šangaju sledeće nedelje. Reč je o kontroverznoj, ali definitivno omiljenoj „kupe SUV“ formi. Serijski model bi trebalo da usledi par godina kasnije, na već poznatoj modularnoj platformi za električne modele, koja će činiti osnovu za brojne modele i iz Seata, Škode i Audija.

Kao što je slučaj sa dva prethodna I.D. koncepta, i novajlija je zamišljen kao model sa pogonom na sve točkove i sistemom autonomnog kretanja koji se aktivira jednostavnim pritiskom na VW logo na volanu.

Bez da ide u detalje, VW kaže da će vozna autonomija koncepta biti u ravni sa konvencionalnim, benzinski pogonjenim modelima. Dakle, treba očekivati nešto u rangu od 500 kilometara (u realnosti). Za sada, imamo jednu tizer sliku na kojoj se vidi elegantno LED zadnje svetlo koje se pruža u zadnja krila. Tu je takođe i osvetljeni VW bedž, a primetna je padajuća linija krova, poput one na BMW-u X4 i Mercedesu GLC Coupe.

Nakon debitovanja ovog I.D. koncepta, oekuje se nastavak priče, jer treba da uslede sedan i sportski model.

 

(174)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments