1. Home
  2. Vesti
  3. Gradonačelnik Njujorka sanira greške konstruktora korejskih vozila
Gradonačelnik Njujorka sanira greške konstruktora korejskih vozila
12

Gradonačelnik Njujorka sanira greške konstruktora korejskih vozila

275
12
Podelite sa prijateljima:

U više navrata smo pisali o tome kako su u Americi učestale krađe automobila korejskih brendova Hyundaija i Kije, pa se sada u rešenje ovog problema uključio i gradonačelnik Njujorka lično. Čovek je izašao s potpuno neobičnim predlogom rešenja u ovoj situaciji.

Erik Adams koji je trenutno prvi čovek Njujorka želi da pruži doprinos borbi protiv kriminala koji generiše sve veći problem njegovim sugrađanima, ali i zemljacima generalno. Poslednjeg dana aprila se pojavio u javnosti i tada je kazao kako „mnogi uzroci doprinose rastu slučajeva u kojima dominira nasilje i kriminal, a da su u tu statistiku uključene i sofisticirane krađe automobila“. Primetio je i da su neretke žrtve razbojnika vlasnici automobila s oznakama pomenutog korejskog dueta, uz opasku „da čovek najviše novca, pored kuće, ulaže u nabavku vozila,“ prenosi Carscoops.

Adams se osetio pozvanim da protumači kako vlasnicima vozila ona omogućavaju odlazak na posao, po decu u školu i po potrebi posete medicinskim ustanovama. Nakon što je utemeljio značaj četvorotočkaša za savremenog čoveka, gradonačelnik je izložio svoju ideju koja pretpostavlja uspostavaljanje ortakluka s upravom tehnološkog giganta po imenu Apple.

Novi pojam koji sada uključujemo u priču je AirTags, i prema zamislima političara, ovako imenovan uređaj bi trebalo sakriti negde u vozilu. On bi poslužio kao svojevrsan lokator i u slučaju krađe, policija bi imala mogućnost da na lagan način locira poziciju vozila. Jasno, za uspehđ, odnosno prihvatanje ideje, ključna je volja vlasnika Hyudaija i Kije da se ovako nešto sprevede u delo.

Adams ohrabruje sugrađane u korišćenju AirTagsa i primećuje da „korišćenje ove suzbija kriminal, štiti narod i čuva imovinu, što je cilj lokalne samouprave i policije.“ On je proizvod Applea zvani AirTags nazvao „odličnom spravom za praćenje“ koju je „lako nadzirati“ i koja poseduje „bateriju velike izdržljivosti.“

Asocijacija za bolji Njujork (Association for a Better New York) je donirala 500 ovakvih uređaja koji će biti distribuirani besplatno. Dok je taj broj minijaturan u odnosu na populaciju ovog grada, Adams predlaže da i druge organizacije krenu putem koji promoviše pomenuta asocijacija.

Džon Čel, komandir policijske stanice u Njujorku je uređaj okarakterisao „još jednim slojem zaštite“ koji može pomoći u lociranju vozila i koji „će omogućiti veću efikasnost rada policijskim službenicima.“ Međutim, on je pozvao i vlasnike vozila da iskažu razum i ne ostavljaju ključeve u samom automobilu. Iako je i sam policajac naglasio da locirajući uređaji neće biti postavljani samo u automobile korejskih brendova, nije propustio da primeti da je „samo ove godine kradeno 966 vozila s amblemima Hyudaija i Kije“.

AutoRepublika

(275)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

12 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ne razumem šta je revolucionarno u ovoj ideji.
Npr. kod Toyote je u cenu vozila odavno uključena i funkcija praćenja / lociranja vozila za prvih 10 godina, kao i „prenosa“ još mnogih podataka do mobilnog telefona vlasnika.

s mile

za tako skupu „nekretninu“, čudi me da do sada nije niko postavio praćenje lokacije auta, ili bar nešto slično

BB

Pa vidiš da ih opominju i ključeve da ne ostavljaju u autu 😂

moron

Aplikacija „My Toyota“ na tvom mobilnom telefonu će i tome odmah da te obavesti ( da ti je ključ ostao u kolima ). Pa i ako nisi zatvorio sva vrata i prozore ( i koja vrata su ti ostala ), ili nisi zaključao kola, ili su ti možda ostale upaljena neka svetla …
Kao što znaš u realnom vremenu gde su kola fizički.
I još dosta toga.

Tikola Nesla

I kad trebaš piškit i kakit? Ne treba ti to ništa.

moron

Ma, šalje ti aplikacija i poruke o tvojim fiziološkim potrebama …
Umesto da ih ti kao pećinski čovek sam procesuiraš na krajnje staromodan način čim ih osetiš, taj tvoj izvorni nadržaj najpre prodje obradu od strane veštačke inteligecije preko veoma složenog algoritma aplikacije, a koja ti potom javi šta bi bile tvoje optimalne reakcije na ono što si osetio …
Jedino potencijalno može biti problem u retko mogućoj situaciji da se zatekneš negde gde je slab signal GSM mreže …

BB

A „My Hyundai“?
Some kids are in your car…
🤣😂🤣

Tikola Nesla

Koji će ti moj to?

moron

Veruj mi, mnogo dobra stvar. „Sve“ te obaveštava na daljinu. Baš dosta informacija ti nudi preko aplikacije koju imaš na svom telefonu.

BB

Pa kad ne čita, džaba mu… Jedino ako ima prenos slike, on voli slike da gleda 😂🤣

moron

Ma, baš zbog tih „vizeulnih tipova“ bude i slika na aplikaciji i nacrta ti tačno koja je bliža mikrolokacija problema na samim kolima 😊

Yankee

Problem u celoj toj prici je onaj sto Hyundai i Kiju ne kradu neki profesionalci koji ce ih posle kao rastaviti i prodati delove ili prodati ceo auto u nekoj drugoj drzavi sa laznim papirima. Vecinu kradja obavljaju deca koja traze aute da se provozaju na kratak period i onda ga ostave u jarku. U vecini slucajeva auto vec bude ostavljen negde i pre nego sto vlasnik otkrije da je ukraden. I cak i da vlasnik odmah primeti da je ukraden – dok policija izadje na lice mesta kriminalci su takodje vec ostavili auto. A posto pricamo o New Yorku… Pročitaj više »