1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan Juke bolji od Renault Captura na „testu severnog jelena“ (VIDEO)
Nissan Juke bolji od Renault Captura na „testu severnog jelena“ (VIDEO)
4

Nissan Juke bolji od Renault Captura na „testu severnog jelena“ (VIDEO)

597
4
Podelite sa prijateljima:

Ovoga puta nije bilo nikakvih iznenađenja. Novi Nissan Juke je imao sigurne reakcije prilikom svih prolaza, čak i pri brzinama većim od 80 km/h. Ovo se ne može reći za prethodnu generaciju, koja se u testu izbegavanja pokazala prilično loše, što se takođe može videti u klipu.

Novi Juke dobro reaguje na nagle pokrete volana prilikom manevra izbegavanja. Prolaz pri brzini od 76 km/h je odrađen uspešno.

Karoserija se naginje uglađeno, bez odskakanja, a vozač ne biva iznenađen neočekivanim reakcijama vozila. Prirodna tendencija automobila je ka podupravljanju, što znači da prednja osovina gravitira klizanju više nego zadnja.

Iako se ne ističe nekom posebnom okretnošću i preciznošću, Juke pruža direktniji osećaj od recimo Renault Captura. Intervencija elektronskih pomagala je osetna, mada realno ne predstavlja prepreku u održavanju dobre kontrole nad automobilom. Kočnice se nisu aktivirale ni u jednom trenutku.

Slalom

I ovu radnju je Juke obavio bolje od Captura. Između ostalog, za to su zaslužni i pneumatici japanskog modela, koji su pružali više prijanjanja, iz razloga što se prag intervencije elektronske asistencije nalazi na višoj brzini i što ogibljenje Jukea nešto bolje kontroliše pokrete karoserije.

AutoRepublika

Izvor: km77.com

(597)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Rikošet

Potrošiš milione eura u dizajn, razvoj, testiranje i evo sada u marketing automobila tipa ovog Juka II i na kraju kupac shvati da im ga nudiš sa samo jednim trocilindarskim 999 ccm3 motorom sa 117 KS?

Pa i Dacia Sandero, koja kotira kao jedan od najpovoljnijih niskobudžetnih automobila u Evropi ima više motora u ponudi…

Ovo što Nissan radi je stvarno smiješno. Izostanak 1.3 TCe i 1.5 dCi motora najbolje pokazuje koliko je brak sa Renaultom u krizi…

Bacili su u bedak ovaj Juke, iako mi na prvi pogled djeluje puno konkretnije od prethodnog modela…

moron

Sve dok automobile za ovaj test ne budu opremali istovrsnim gumama, dok vozilima pri inicijalnom manevru ne bude upravljalo „“robot“ (računar) i dok testovi ne budu izvodjeni u identičnim meteo uslovima, ovo „testiranje“ je više „sviranje“, nego li realan prikaz razlika upravljivosti vozla u ekstremnim situacijama.

Матори

Баш тако.

D_C

Pa cak ni tada jer sta kada je elektronika podesena da uspori auto kao u onom slucaju od onomad, bese li neki Seat? Da li ga to cini manje sposobnim sto je sam usporio ili ga cini zapravo boljim jer je prepoznao ekstremnu situaciju pa automatski reducirao brzinu? Ili sta je sa nekim sportskim dvosedom koji je zarad zadovoljstva podesen da malo plese i da elektronika dozvoli odredjeno pomeranje zadnjeg dela umesto da se ponasa kao da je na sinama?