1. Home
  2. Vesti
  3. Amerikanki suspendovana vozačka dozvola čak 65 puta
Amerikanki suspendovana vozačka dozvola čak 65 puta
4

Amerikanki suspendovana vozačka dozvola čak 65 puta

133
4
Podelite sa prijateljima:

Postoji ona tvrdnja koju smo često spominjali na sajtu AutoRepublike, a zvuči nešto kao „Sjedinjene Američke Države su zemlja zakona, ona gde svako bude kažnjen za svoja zlodela“. Otprilike i jeste tako, ali samo pod uslovom da vas prvo uhvate. Štaviše, stopa kriminala „preko bare“ se toliko otela kontroli da policiji više nije u interesu da se „cima“ za sitne saobraćajne prekršaje već samo okrenu glavu.

Odličan primer takve priče nam dolazi iz grada Long Ajlend unutar američke savezne države Njujork. Jedna Amerikanka je konačno uhapšena nakon što joj je vozačka vozvola suspendovana čak 65 puta, a pravi šok nastaje kada vam kažemo da ta osoba ima svega 23 godine.


Pa kako je tako nešto moguće? U Americi je sve moguće, i iako imaju imidž uredne i civilizovane države, zapravo vlada veliki haos gde se ne zna ko pije, a ko plaća. Sve je započelo ranije ove sedmice kada su policijske snage zaustavile Hondu Accord u ranim jutarnjim časovima, kako se kreće brzinom od 152 km/h gde je oganičenje iste na koti od samo 88 km/h (50 milja na sat).

Za volanom se nalazila dvadesettrogodišnja Džanelda Kamil i odmah je rekla „momcima u plavom“ da ne poseduje vozačku dozvolu jer je suspendovana. U takvim situacijama zakonska regulativa varira od lokacije do lokacije, ali na većini mesta, policajac zapravo ima pravo da napiše kaznu za vožnju sa suspendovanom vozačkom (privremenom zabranom upravljanja motornim vozilom) i da dopusti osobi da nastavi sa vožnjom, uz obećanje da će se pojaviti na sudu.

Ovaj put policajac nije hteo da bude lenj i uhapsio je Kamil zbog navedenog prekršaja, a kada je priveo u policijsku stanicu i detaljno proučio dokumentaciju – došao je do skandaloznog otkrića. Naime, Kamil je tokom prethodnih nekoliko godina bila zaustavljena čak dvanaest puta i dobila čak 65 kazni, a bila je učesnik i u saobraćanoj nesreći 2021. godine.

Svaki put bi dobila nove kazne uz potpisanu dokumentaciju da se mora pojaviti na sudu, bez da se ikada zaista i pojavila pred sudijom. I onda bi opet bila zaustavljena, a svaki novi policajac bi samo dodavao kazne, jer nije bio voljan da je privodi iz ovog ili onog razloga. To je gospođi Kamil prolazilo od ruke sve do ranijeg dela ove sedmice, a kao što se moglo pretpostaviti, sada joj se smeši i zatvorska kazna.


Normalan čovek bi se zapitao „pa kako policija nije videla da je ranije zaustavljena i da vozi bez vozačke dozvole?“. Zaista – kako? Neki novinari u člancima kažu da u Njujorku zapravo i nema komunikacije između odeljenja za transport (koji se inače bavi izdavanjem vozačkih dozvola) i policijskih snaga, pa su tako „momci u plavom“ mogli da vide da je vozačka suspendovana, ali ne i koliko puta.

Samim tim svaki put kada bi Kamil bila zaustavljena, policajac bi pretpostavio da je to prvi put da vozi sa suspendovanom vozačkom, zatim bi napisao novu kaznu i dozvolio da nastavi sa vožnjom. S druge strane, postoje i oni koji kažu da ceo problem leži u samoj lenjosti policijskih snaga, i da je lakše napisati novu kaznu nego nekoga uhapsiti.

Nikad ne može da prestane da nas šokira kakve sve vesti stižu od „preko bare“, zar ne?

AutoRepublika

(133)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Jadna devojka, baš je maler 😀

Tikola Nesla

Ja mislim da je to zbog zenomrzaca, tražimo ista prava, ajmo feministkinje , nemre to tako

BB

Imali smo mi jednog u Banjaluci, mamin (majka mu bila neka faca, čini mi se nije u politici, već u privredi) sin sa bijesnim navikama u saobraćaju… Prvo je ubio čovjeka sa BMW-om, 120 gdje je 40… Pa divljačka vožnja stalno. Da bi na kraju sa 19 godina poginuo na motoru. Nakon toga u jednog emisli portparol MUP-a rečr da je imao preko 120 registrovanih teških prekršaja u svom vozačkom životu (godinu dana).
Dakle zatvor može spasiti živote (uključujući i prekršioca.

moron

Na žalost, takvih ubica za volanom „ima k’o salate“.