1. Home
  2. Vesti
  3. Vlasnici izložbeno-prodajnih salona su već videli novi Chrysler 300
Vlasnici izložbeno-prodajnih salona su već videli novi Chrysler 300
3

Vlasnici izložbeno-prodajnih salona su već videli novi Chrysler 300

1.75K
3
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je čak osamnaest godina od kada je Chrysler ponovo oživeo moderno izdanje modela 300, i po većini karakteristika, taj model i dalje predstavlja jednu od ultimativnih američkih limuzina. Definitivno pokazuje svoje godine, ali za sve one koji žele automobil s četvoro vrata dopadljivog izgleda, s velikom dozom udobnosti i tihom i mirnom vožnjom, i sve to za pristojnu cenu, teško da postoji mnogo boljih izbora.

Limuzina se jako malo izmenila od kada je počela da stiže u izložbeno-prodajne salone još 2005. godine, a tokom spomenutog vremena, uglavnom su nestali oni originalni detalji pozajmljeni sa Mercedesa, i s izuzetkom par komponenti zadnjeg ogibljenja, na njemu je sve američko.

Zašto bi neko na tržištu ostavio automobil toliko dugi niz godina? Najviše iz razloga što se barem do nedavno odlično prodavao, a tokom poslednjih osamnaest godina je isporučeno 1,3 miliona primeraka.

Ali svemu šta je lepo stiže kraj i 300 će u penziju na kraju godine, zajedno s mehaničkim blizancima pod imenima Dodge Charger i Challenger. Doduše, odluka je zapravo samo privremena pa će tako 300, Charger i Challenger nestati samo u trenutnoj konfiguraciji, pre nego što ih naslede novi modeli. O ovom smo pisali još prošle godine kada je Stellantis izjavio da nema razloga da tako legendarna oznaka bude eliminisana kada javnost toliko zna o njoj.

Kolege sa sajta „Mopar Insiders“ sada pišu da je naslednik već spreman i da je zapravo prikazan određenoj grupi ljudi. Reč je o sastanku vlasnika izložbeno prodajnih-salona američke firme koji je proteklog meseca održan u Las Vegasu. Tamo su im predstavljeni mnogobrojni modeli unutar svih američkih brendova (Dodge, Ram, Chrysler i Jeep) koji će početi da pristižu u salone narednih godina.

Neke osobe koje su prisustvovale sastanku kažu da novi 300 zapravo jako liči na vozilo s jedne od fotografija koja je procurila u javnost još 2021. godine. Tu sliku možete da vidite na kraju priče i pokazuje nam poveću limuzinu sa produženim krovom ili kako se danas popularno oslovljava kao „kupe sa četvoro vrata“.

Sličnih dimenzija će da bude i novi Dodge Charger Daytona i ovaj model je u konceptnom izdanju debitovao još prošle godine. Dva vozila će svakako deliti istu platformu kao i do sada, a biće dostupni samo na struju i praviće se na novoj platformi koja nosi naziv STLA Large.

Bilo kako bilo, znamo da model 300 svakako ima budućnost čak i u drugačijem izdanju. Chrysler se trenutno sprema da debituje s električnim krosoverom Airflow, i pojaviće se u salonima do 2025. godine, a 300 bi trebalo da stigne nekoliko godina kasnije.

AutoRepublika

(1754)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Tikola Nesla

Lancia, imal te?

moron

„Bilo kako bilo, znamo da model 300 svakako ima budućnost čak i u drugačijem izdanju.“

Samo znak „300“ ima budućnost ( ne i sam model ). Kao i ostala imena ( „znakovi“ ) nekih drugih modela koja se od strane proizvodjača „zlupotrebljavaju“ za potrebe marketinga.

Matija

Braco, ovo je nokaut za 300C! Prvi model bio je veliki, mocan, lep i elegantan auto! Mnogi su ga poredili sa Bentlijem zbog „zicane“ maske. Ovaj ovde bih uporedio sa traktorom! Absolutni dizajnerski promasaj!