1. Home
  2. Vesti
  3. Počela proizvodnja BMW Serije 7
Počela proizvodnja BMW Serije 7
0

Počela proizvodnja BMW Serije 7

432
0
Podelite sa prijateljima:

BMW je počeo sa sklapanjem restilizovane „sedmice“ u fabrici u Dingolfingu. 

Nemačka marka računa da Seriju 7 proizvodi u ovom pogonu od 1977. godine, a u pres materijalu navode da je od tada sa te lokacije iašlo gotovo dva miliona primeraka luksuzne limuzine.

Menadžer fabrike u Dingolfingu, Ilka Horstmajer, izjavio je da su zaposleni ponosni što će i dalje sklapati ovaj automobil. „Serija 7 je deo našeg identiteta više od 40 godina, srećni smo što imamo priliku da učestvujemo u proizvodnji i najnovije verzije“, rekao je Horstmajer.

Restilizovana „sedmica“ imala je svoju premijeru nedavno na Salonu automobila u Ženevi. Ono po čemu se izdvaja to je činjenica da ovaj automobil ima trenutno najveći gril u gami bavarskog proizvođača. No, pored kritika na račun rešetke, ovo izdanje Serije 7 dobilo je niz pohvala za novi, značajno drugačiji izgled od odlazećeg modela.

U Dingolfingu će se sastavljati dve varijante „sedmice“. U pitanju su standardna i verzija sa produženim međuosovinskim razmakom. Potonja je posebno popularna u Kini.

BMW će ponuditi i dva plug-in hibrida u gami Serije 7. U pitanju su modeli 745e i 745Le koji će koristiti šestocilindarski SUS agregat uparen sa elektromotorom. Prema navodima iz nemačkog brenda, ovi hibridi moći će da pređu između 50 i 58 kilometara koristeći samo električnu energiju.

AutoRepublika 

(432)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments