1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Objavljena cena za Renault Espace u Francuskoj
Objavljena cena za Renault Espace u Francuskoj

Objavljena cena za Renault Espace u Francuskoj

7.87K
14
Podelite sa prijateljima:

Juče je objavljeno po kojoj ceni će se na matičnom tržištu nuditi model Renault Espace, kao novi veliki sedmosed s povišenim odstojanjem od tla, Odmah da kažemo da će koštati za tri hiljade evra više od manjeg rođaka, krosovera koji je takođe nedavno predstavljen, i to pod imenom Renault Austral. Dakle, cena novog Espacea je 44,5 hiljada evra, ako je opredeljenje u smeru kupovine vozila, ali ako vam bolje leži model zakupa, onda je mesečni trošak na nivou od 460 evra, uz početnu uplatu u visini od pet hiljada evra.

Davno su prošli oni dani u kojima je Renault glumio ludilo s ponudom vozila forme negdašnjeg Espacea, gde je to bio jedan veliki porodični model originalne forme i smelog dizajna. Nakon što je tržište na kombi vozila odreagovalo s prezirom, uprava francuskog brenda se opredelila da i čuveno ime iz sveta MPV, prevede na planetu SUV-ova, pa je u tom duhu novi Renault Espace uvećan do maksimuma.

Kao što znamo, krenulo se od Australa koji je izdužen za 21,2 centimetra, pri čemu je zadnji prepust osetno dobio na dužini. Kada se analizira cenovnik tako koncipiranog četvorotočkaša, nema puno mesta za zabunu. Razlog je taj što se Espace sada nudi samo s jednim pogonskim sklopom. U skladu s modom koja sada vlada, hibridni je i pruža moć od 200 konjskih snaga. Kod ovih Francuza, takvi pogonski sklopovi nose odrednicu E-Tech.

Uvodni nivo ponude je nazvan Techno i on staje pomenutih 44,5 hiljada evra, što je kako rekosmo „za tri soma“ više od identično opremljenog Australa. Naravno, razlika je ta što Espace nudi sedam sedišta, baš kao i, recimo rivalski Peugeot 5008. Veliki SUV je moguće dobiti i sa izdašnijom, podužom listom ugrađenih stavki opreme, pa tako verzija Esprit Alpine staje 47,5 hiljada evra, dok je alternativa zvana Iconic s nalepnicom na kojoj piše cena od 49,5 hiljada evra. S obzirom na specifičnu fiskalno-ekološku politiku galskih vlasti i sistem bonus-malus, važno je naglasiti da u cenu sedmoseda nisu integrisani nikakvi kazneni („zeleni“) penali.

To što je Espace skuplji od kraćeg Australa, očekivano je, ali nismo znali da će novi krosover biti skuplji i od glavnih rivala. Tako je Espace s cenom „nadjačao“ Peugeot 5008 koji u otadžbini košta 38.120 evra u osnovnoj verziji, dok je češka Škoda Kodiaq na koti od 39,1 hiljada evra. Ali ovde bi trebalo uzeti u obzir i to što Espace nudi jači pogonski sklop koji je pride i više energetski efikasan. Dodatno, konkurenti nisu po volji ni pomenutih ekološko-poreskih vlasti, pa se na njih obračunavaju i malusi.

Sve u svemu, deluje da je Espace pozicioniran s cenom u skladu s očekivanjem.

AutoRepublika

(7872)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

14 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Za hibrid u kolima te veličine cena mi deluje ok.

Zoca

Slabo ce to na trzistu ici.Krajem marta, kad je predstavljen, sam pretpostavio u komentaru da ce biti 43-44 ..hilj.

DUDE

Ovoliki auto bez 4×4 i 2000 kubika jednostavno – ne ide.

BB

A jeli ima nešto za manje para a da ima cilindar više? 😜

moron

To valjda imaš u Australu, kao bazni motor ( trenutno ) i u baznoj opremi.

BB

Ima, ali pitam za Espas… 😉

moron

Ako možeš sada da imaš u par modela BMW-a motore i od 326 ks, a da su sa 3 cilindra, u čemu je problem sa 3 cilindra ovog Renola ?
😊

Matori

Šta će ti cilindar više, taj se obično i pokvari.
🙂

BB

Znači došli smo u situaciju“daj šta daš“ nek je cilindar pa bilo kakav 😜

Slobodan

Dakle skuplji je od Australa u najacem paketu za oko 3000 eura.

Slobodan

Red bi bio, da ako su oziveli Espace da ozive Talismana Hibrid-a. Bio bi prava revolucija na trzistu 🙂

Balkanboj

Jel to znači da je novi Espace ustvari zamena za Koleos?

Renault Terminator

Ma zar je bitno…važno je da je čardak.

Lala

Sica. Ko bre to da kupi 45 hiljada? Sve poludelo. Kukaju kako ide slabo prodaja, satro nema cipova, nema kupaca. Na zapadu treba da radis 3 godine tj 30 plata da kupis ovo, tj Reno. Zato je dacija najprodavanija, mal bolje od nista, ali to je radnicki standard, max 10 plata za auto, tj kola i drljaj. Nekad radnicka klasa vozila 190 mercedesa, sad dacija i skoda fobija