1. Home
  2. Vesti
  3. Još jedna najava za novi Porsche Cayenne
Još jedna najava za novi Porsche Cayenne
0

Još jedna najava za novi Porsche Cayenne

231
0
Podelite sa prijateljima:

Porsche ne posustaje u želji da što više medijske pažnje privuče ka novitetu čija je premijera planirana za 18. april i Salon automobila u Šangaju. Pre nekoliko dana smo preneli obelodanjene slike enterijera Cayennea, a sada je očigledno došlo vreme da iskoračimo iz kabine krcate ekranima, i da pogledamo spoljašnost vozila. Krećemo od njuške koja je u tipičnom poršeovskom fazonu s evolutivnim promenama u stilu, ali i značajnim tehnološkim iskorakom.

Pričamo o novorazvijenim matriks farovima HD. Poseduju nestvarnih 16.384 zasebno kontrolisanih mikro LED dioada koje se mogu zasebno kontrolisati na površini koja je ekvivalent onoj koju zauzima sličica. Sve one su integrisane u čipu, a ima ih par po faru, što će reći da ih je četiri po jednom automobilu. Kada su glavni farovi uključeni, i to u režimu „dugih svetala“, onda vozač ima jasnu sliku o statusu na drumu u narednih oko 600 metara.

Ne samo to, Porsche tvrdi da su novi farovi i energetski efikasniji pošto svetle samo oni segmenti (pikseli) koji su zaista neophodni u datim okolnostima. Svaki od četiri modula dolazi s gornjom trakom koja služi za dnevno svetlo. Gornje trake su identične i obezbeđuju dodatno osvetljenje i pomoćna duga svetla sa po tri LED diode. Svetlost koju distribuiraju donji moduli se preklapa u središtu i svaki poseduje svoj set sočiva za proizvodnju različitih uglova osvetljenja.

Zadnji deo novog Cayennea skriva ažurirane signalne blokove s taze grafikom, a tu će se naći i izmenjeno mesto predviđeno za montažu registarske tablice. Biće pozicionirano niže, nalik onome što videsmo na kupeolikom Cayenneu.

Za koji dan ćemo pisati punomasnu premiju s potpunim informacijama, pa ne bismo da se ponavljamo u nedogled. Ipak, i ovde ćemo naglasiti da će pogonski sklopovi noviteta posedovati moć da podare više vatre, kako točkovima, tako i grudima vozača, po raznim osnovama. Zato konstruktor i tvrdi da je modernizacija koja je strefila Cayenne, verovatno najviše temeljna u istoriji brenda.

Još ćemo dodati pred premijeru isčekivanog noviteta, da je već najavljena promocija četvrte generacije Cayennea. Zakazana je za period nakon 2025. godine. Taj automobil će biti predstavljen u formi električnog vozila, a sklapaće se u slovačkim pogonima, izgrađenim u Bratislavi. Uostalom, tamo se montiraju i aktuelni konvencionalni primerci Cayennea, kao i oni koji spadaju u klasu priključnih hibrida.

AutoRepublika

(231)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments