1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Volkswagena „zaista oduševljen“ platformom pikapa Ford Ranger
Šef Volkswagena „zaista oduševljen“ platformom pikapa Ford Ranger
1

Šef Volkswagena „zaista oduševljen“ platformom pikapa Ford Ranger

465
1
Podelite sa prijateljima:

Prvi čovek Volkswagen grupe je izjavio da je “stvarno impresioniran” platformom na kojoj će počivati sledeće generacije pikap kamioneta VW Amarok i Ford Ranger.

Prvog meseca 2019. godine, VW i Ford su svetskoj javnosti pedstavili prvi “zvanični ugovor o široj alijansi” koja uključuje korišćenje inženjering rešenja Forda i proizvodnju pikap kamioneta srednje veličine zasnovane na američkoj platformi za takmace oba brenda.

To zapravo znači, kao što smo izveštavali, da će Amarok sledeće generacije biti blizanac Fordovom Rangeru, takođe u sledećem pokolenju, a prva vozila sa povišenom pozicijom sedenja koja će penetrirati tržište kao proizvod ove saradnje, u izložbeno-prodajnim salonima će se naći već 2022. godine.

U razgovoru sa novinarima američkog Motor Trenda, izvršni direktor Volkswagena Herbert Dis je izjavio da dve kompanije još uvek rade „na izgradnji međusobnog odnosa“.

“Prethodne nedelje sam vozio pikap kamionete… Platforma koju ćemo deliti me zanimala. Bio sam potpuno impresioniran sposobnostima proizvoda koji je u razvoju. Shodno tome, sa lepim osećajem dočekujem partnerstvo sa Fordom,” izjavio je on za američku publikaciju.

“Još uvek radimo na širenju saradnje i broju oblasti u kojima je moguće ostvariti sinergiju. Ipak, za tako nešto je potrebno vreme,” dodao je Dis.

Šezdesetogodišnji Nemac je još otkrio da će Amarok koji će počivati na arhitekturi Rangera biti ponuđen i na američkom tržištu, što implicira da verovatno koncept Atlas Tanoak neće ući u serijsku proizvodnju.

“Segment u kom se takmiči Ranger je najbrže rastući u globalnim razmerama. Ista situacija je i ako posmatramo Indoneziju, Aziju… A Americi takođe raste, suprotno našim očekivanjama, a doduše nešto sporijim tempom i u Evropi, Južnoj Africi, Latinskoj Americi. Dakle, smatramo da zaista možemo da napravimo razliku u saradnji sa Fordom,” zaključio je on.

AutoRepublika

(465)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Odesza

Uskoro će to Bmw-ovo potrčkalo da leti…