1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan: Električni automobili prelaze više kilometara na godišnjem nivou naspram konvencionalnih modela
Nissan: Električni automobili prelaze više kilometara na godišnjem nivou naspram konvencionalnih modela
0

Nissan: Električni automobili prelaze više kilometara na godišnjem nivou naspram konvencionalnih modela

215
0
Podelite sa prijateljima:

Elektrifikacija je dobila na popularnosti u prethodnih nekoliko godina, ali je i dalje muče brojni problemi. 

Svakako pre nego što električni automobili preuzmu dominat na tržištu potrebno je da se izmene određene stvari, pre svega poput cene EV modela koja je i dalje previsoka (zbog skupocenih baterija), zatim neophodno je usavršiti odgovarajuću infrastrukturu javnih punjača, pogotovo u urbanim sredinama koje i ovako imaju problema sa parkiranjem vozila.

Nova studija koju je izradio Nissan kod njegovih evropskih kupaca imala je jasnu temu: koliko kilometara na godišnjem nivou prelaze vozači konvencionalnih automobila, a koliko oni koji upravljaju električnim četvorotočkašima?

Prema podacima do kojih je došla japanska marka, vlasnici vozila sa SUS agregatima u proseku na godišnjem nivou prelaze 13.600 km, dok oni koji poseduju električni model sa njim pređu 14.200 km! Što se tiče vlasnika električnih automobila, najviše putuju Italijani sa prosekom od 15.000 km, potom Holanđani (14.800) i Španci (14.298).

Analiza Nissana navodi da je 74% kupaca EV modela zadovoljno sa mrežom javnih punjača, dok je 47% ispitanika koji voze SUS automobile istaklo kao prednost potonjih veću autonomiju kretanja.

Arno Šarpentije, visokorangirani rukovodilaca Nissana AMIEO, kaže da dobijene informacije iz ankete nisu iznenađujuće, ali jesu ohrabrujuće. „Električni automobili su prihvaćeniji među širim masama nego što su bili ranije. Mislim da bi rezultati našeg istraživanja mogli da pomognu neodlučnim vozačima koji razmatraju prelazak na električnu mobilnost“, zaključio je Šarpentije.

AutoRepublika 

(215)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments