1. Home
  2. Vesti
  3. Potvrđen Fiat 600
Potvrđen Fiat 600
2

Potvrđen Fiat 600

12.23K
2
Podelite sa prijateljima:

To nije zvanična potvrda Olivijea Fransoa (izvršnog direktora Fiata i Abartha) ili Fiatove pres službe, ali je ime javno na društvenoj mreži LinkedIn, gde ga oni koji rade na projektu javno nazivaju „Fiat 600“.

Postavlja se pitanje da li je 600 zapravo ime novog torinskog SUV-a B segmenta. Fiat nikada nije potvrdio ili demantovao ovo ime, čak i da je Olivije Fransoa izjavio da bi ovaj model mogao da ima ime iz prošlosti, što ima smisla, s obzirom da je 500 u segmentu A, a 600 će biti u segmentu B, a u prošlosti je 600 bio veći od 500. Podsetimo se našeg „Fiće“ koji je u stvari bio Fiat 600, dok je originalni 500 bio manji od njega.

Očekuje se da će biti predstavljen 4. jula, koji je važan dan za Fiat i svet modela 500 uopšte. Zvaće se 600, ali će biti povezan sa 500. Prvi tizeri se očekuju u junu, a lansiranje bi trebalo da bude potvrđeno za septembar 2023. godine.

600 je sestrinski model novog Jeepa Avengera i B-SUV-a Alfe Romea. Ime Alfinog modela će biti otkriveno krajem godine i a model bi mogao da bude predstavljen u januaru naredne godine. Tri modela se proizvode i proizvodiće se u Tihiju u Poljskoj.

AutoRepublika

(12226)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Šteta što se ovo neće raditi kod nas u KG

Matija

Sta je to „FIAT 600“ jos uvek se ne zna tacno. FIAT ne govori nista a strucni mediji predpostavljaju da ce „600“ biti naslednik SUVa „500X“. Radi se o „tradiciji“ FIATa da svaki novi model ima novo ime, kontinuiteta u evoluciji modela kod FIATa nema – nista nisu naucili od Svaba i ostalih! Vec postoje fotosi prototipa: Sto se naseg dragog Fice tice, bilo bi lepo da se njegov dizajn primeni za jedan model po velicini iznad sadasnjeg 500, sto bi znacilo max. 4 m duzine jer je 500 dugacak oko 3,6 metara. Motor i pogon napred ali bi lik… Pročitaj više »