1. Home
  2. Vesti
  3. Aktuelna Toyota C-HR obara rekorde proizvodnje
Aktuelna Toyota C-HR obara rekorde proizvodnje
2

Aktuelna Toyota C-HR obara rekorde proizvodnje

1.11K
2
Podelite sa prijateljima:

Toyota C-HR je dobro prihvaćena na tržištu. Japanski krosover, koji je na pola puta između B i C segmenta, stigao je na tržište praktično u isto vreme kada i jedan od njegovih najvećih rivala – Volksvagen T-Roc.

Japanci nisu propustili priliku da ponude model ekvivalentan nemačkom ali sa dodatkom hibridne tehnologije koja je specijalnost Japanaca. Može se slobodno reći da je prevazišao sva očekivanja.

Ovaj krosover lansiran je na japansko tržište krajem 2016. i samo nekoliko meseci kasnije stiže u Evropu, tako da se već šest godina nalazi u prodaji uz jedan fejslifting kako bi bio „up to date“. Čak i u ovom poslednjem delu tržišnog života prve generacije C-HR-a, dok se čeka naslednik revolucionalnog dizajna, prodaja je na visokom nivou.

Malo ko je očekivao ovakav uspeh koji se ogleda u brojkama: za nešto više od šest godina, C-HR se prodao širom sveta u 1.591.000 primeraka. Ni u Evropi ne zaostaje, pošto je hibridni krosover do marta 2023. prodat u najmanje 765.000 jedinica od lansiranja.

Izazov je više nego prevaziđen, i uprkos činjenici da je Toyota C-HR predstavljena sa modernim i, u isto vreme, veoma kontroverznim dizajnom, posebno dizajnom zadnjeg stakla, višim od onog koji sprečava putnike na zadnjim sedištima da vide preko njega. Ipak, ono što mnogi ne znaju je da su japanski stilisti radili zajedno sa svojim francuskim timom, budući da je model kreiran za evropsko tržište, iako se prodavao na drugim tržištima udaljenim od Starog kontinenta.

Toyota je dosta iskoristila ovaj model, kome je nedavno dodala sportsku završnu obradu „GR Sport“. Nudi se sa tri motora, od kojih su dva sa tehnologijom hibrida (HEV). Naslednik će imati i verziju PHEV (priključni hibrid).

AutoRepublika

(1114)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Mada mi je ružan i na zadnjoj klupi niži od uobičajenog, svaka im čast za rezultat.

Kitittelj

Sedeo sam u ovom tenkicu i mogu reci da je osecaj turoban, slican onom koji izaziva i sam pogled na njega, a rezultati odakle im stvarno ne znam…