1. Home
  2. Vesti
  3. Lotus prelazi na Volvove agregate?
Lotus prelazi na Volvove agregate?
0

Lotus prelazi na Volvove agregate?

249
0
Podelite sa prijateljima:

Šef Lotusa u razgovoru sa novinarima otkrio je da bi želeo da ovaj proizvođač pređe na motore iz bratskog Volvoa. 

Lotus trenutno koristi agregate Toyote i tako će ostati bar u bližoj budućnosti. Volvo bi mogao ponuditi 1,5-litarski benzinski trocilindraš sa 154 konjske snage, kao i četvorocilindraš koji razvija od 189 do 310 konjskih snaga, u zavisnosti od konfiguracije.

Ipak, pomenute brojke ne izgledaju dovoljno ubedljivo za plasiranje u sportski nastrojene automobile. Sa druge strane, upotrebi li se hibridna tehnologija, performanse su daleko ozbiljnije. Podsetimo, Polestar 1 raspolaže hibridnim pogonom ukupne snage 600 „konja“.

„Mislim da će mesta za SUS motore u sportskim automobilima biti i dalje u narednim godinama. Pogotovo ako se sklope sa starter-generatorom od 48V. Ne znam koliko je moguće trenutno dostaviti električni automobil sportski orijentisan sa autonomijom koja može da dozvoli nesmetano svakodnevno korišćenje vozila.“

U razgovoru sa novinarima, šef Lotusa, potvrdio je da će novi krunski dragulj te marke stići na tržište 2020. godine. Nadolazeći automobil biće pozicioniran iznad Evore i biće „evolutivni iskorak“ u odnosu na pomenuti model.

Pored toga, Lotus radi na još jednom manjem sportskom automobilu, a u planu je i SUV. SUV model trenutno je u završnoj fazi dizajniranja, te je Lotusov šef potvrdio da će koristiti SPA platformu iz Volvoa.

 

(249)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments