1. Home
  2. Prezentacije
  3. Debitovao Lynk & Co 08 kao najveći krosover na platformi CMA
Debitovao Lynk & Co 08 kao najveći krosover na platformi CMA
0

Debitovao Lynk & Co 08 kao najveći krosover na platformi CMA

486
0
Podelite sa prijateljima:

Arhitekturu CMA (Compact Modular Architecture) je izvorno razvio švedski Volvo i namenjena je manjim modelima uaotmobila. Prvi model koji je utemeljen na istoj je lansiran 2016. godine i poneo je naziv Lynk & Co 01, a pripada segmentu krosovera. Ali, u kasnijem razvoju događaja smo došli dotle da je platforma implementirana i kod sve većih i snažnijih modela. Na primer, temelj modela zvanog Geely Monjaro je takođe s tri slova (CMA), a evo ovom prilikom izveštavamo o tome da je prezentovan i još veći adut Kineza s povišenom pozicijom sedenja.

Pred nama je SUV po imenu Lynk & Co 08, a on počiva na unapređenoj verziji platforme CMA 2.0.

Ovde više ne možemo pričati o kompaktnim gabaritima. Novajlija se u dužinu prostire na 4.820 milimetara, širok je 1.915 mm, dok je visok 1.685 mm. Prednju i zadnju osovinu deli prostranstvo od 2.848 mm. Na ovaj način, novi aduti marke Geely spada u isti gabaritni koš s modelima poput onih s nazivima Changan Uni-K i BYD Tang. Blizu je i Nissan Murano.

U isto vreme, Lynk & Co 08 nastavlja da promoviše vrata s prozorskim staklima bez podrške rama, a tu su i brojna druga zanimljiva stilska rešenja.

Ovaj stil je najavljen prošlogodišnjom promocijom konceptnog automobila The Next Day. Korporativna arhitektura rasvete vozila na njuški, ona s dnevnim svetlima karakteristične, izdignute postavke je očuvana, ali bilo je i nekih promena: LED linije su kombinovane u blokove oblika slova „h“ i protežu se skoro do vetrobranskog stakla.

Središnja sekcija se sastoji od 32 LED diode i one se aktiviraju čim vozilo registruje da se vlasnik (s odgovarajućim ključem) približi automobilu. U standardnu opremu spadaju točkovi s felnama prečnika 21 inča, dok su i retrovizori po bokovima, montirani bez kućišta. Nosači istih su harmonizovanog stila s dekorom ostatka vozila.

Prednji panel u kabini je izveden u tipskom stilu savremenih vozila. To dakle podrazumeva dva ekrana, pri čemu je onaj za instrumentaciju dijagonale 12,3 inča, dok je drugi s 15,4 inča namenjen čitanju postavki multimedijalnog sistema. U ponudi je i projekcioni ekran, a slika koju emituje pred očima vozača, visi negde desetak metara u vazduhu ispred vozila.

Model Lynk & Co 08 predstavlja prvi automobil s operativnim sistemom Flyme Auto iz firme Meizu (proizvođač pametnih telefona iz Narodne Republike Kine).

Ručice za otvaranje vrata s unutrađnje strane s izvedena tako da su praktično skrivena udubljenja u presvlakama, dok su ključevi instalirani kako bi otključavali elektromagnetne brave. Polugica s desne strane služi kao ručica menjača.

Specifikacija opreme integriše i panoramski krovni otvor bez klizne sekcije, a tu je muzički uređaj marke Harman Kardon. Broji 23 zvučnika od kojih su dva u naslonima za glavu vozača, a isto toliko i u kosina krova. Specijalno za potrebe ove „osmice“ je osmišljen i novi koktel pratećih zvučnih i upozoravajućih signala, pri čemu mislimo na audio efekte kod rada pokazivača pravca, upozorenja na nevezani pojas i slično.

Ali, i dalje smo u oskudaciji s podacima o mehanici, izuzev što je navedeno da je Lynk & Co 08 zamišljen kao hibrid pri čemu će pogonski sklop doći iz porodice artikala zvane Lynk E-Motive. Naziv stoji iako i druge članice džinovskog koncerna koriste varijatne ovog sklopa. Pod haubom se u ovom izdanju nalazi turbobenzinski četvorocilindarski agregat, već čuvene zapremine od litru i po, a tu je i električni motor. Na zadnoj osovini se nalazi sofisticirani tip vešanja: multi-link.

Kao što možete pretpostaviti, prvo javno pojavljivanje noviteta je zakazano za aprilski Salon automobila u Šangaju. SUV Lynk & Co 08 će se pojaviti na kineskom tržištu tokom leta pred nama. Uzgred budi rečeno, holding Geely je došao i na naše tržište, pa ova marka postaje sve zanimljivija i ovdašnjim vozačima.

AutoRepublika

(486)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments