1. Home
  2. Vesti
  3. Acura Integra Type S > Honda Civic Type R
Acura Integra Type S > Honda Civic Type R
1

Acura Integra Type S > Honda Civic Type R

273
1
Podelite sa prijateljima:

Acura nas je baš iznenadila kada je najavila da će debitovati s putničkim automobilom u vreme kada gotovo svi eliminišu takva vozila i fokusiraju se na krosovere, a još veće oduševljenje je stiglo kada smo saznali da će se zvati Integra.

Reč je o jednom od najpoznatijih modela u istoriji japanske automobilske industrije i ostatak sveta ga se seća pod značkom Honde dok se u Sjedinjenim Američkim Državama prodavao kao Acura. Prodaja je krenula očekivano, ali kako to obično biva, uvek postoje oni koji će pronaći „dlaku u jajetu“.

U ovom slučaju se odnosi na snagu, pa je automobil tokom zvaničnog predstavljanja najavljen samo sa jednim motorom. Integra pruža 1,5-litarski turbobenzinac iz modela Honda Civic Si i razvija 200 konjskih snaga. Svakako nije mala cifra, ali je jasno da postoji potencijal za više. I, ako je verovati kolegama sa mnogobrojnih sajtova, Acura nam sprema još moćnije izdanje sa značkom Type S. I ne samo što će Type S biti najmoćnija konfiguracija Integre, već će zapravo nadmašiti automobil na kojem je zasnovan, a to je Honda Civic Type R.

Mnogobrojni svetski mediji kažu da će ovo specijalno izdanje pokretati 2,0-litarski turbobenzinac iz Civica Type R, ali sa 320 konjskih snaga, što je za pet „grla“ više u poređenju sa modelom na kojem će biti zasnovan. Maksimalni obrti momenat će ostati identičnih 420 Nm, a snaga će se prenositi na prednje točkove preko šestostepenog manuelnog menjača.

Kolege sa sajta Auto Evolution tvrde da će postojati i automatik sa istim brojem brzina. Motor1 je ranije rekao da će ubrzanje iz mirovanja do 100 km/h trajati oko pet sekundi uz maksimalnu brzinu od 275 km/h. Pored više snage, Type S će naravno dodati i druge modifikacije na račun ogibljenja, kočnica i još mnogo toga.

Acura nema u planu da se takmiči sa nemačkim limuzinama kao što su Mercedes-AMG CLA 35 i BMW M235i Gran Coupe, ni po performansama, a još manje na račun završne izrade i prestiža. To bi trebalo da se odrazi i na cenu. Civic Type R trenutno košta 43.990 dolara, a Type S će verovatno biti za nekoliko hiljada „zelembaća“ skuplji.

Bilo kako bilo, premijera je zakazana za deseti dan meseca aprila, kada se vozi trka u američkom šampionatu Indy. Acura je sponzor te trke i ona se zapravo zove Acura Grand Prix of Long Beach po istoimenom gradu u američkoj saveznoj državi Kaliforniji. Tada će biti objavljeno više detalja dok bi prodaja trebala da startuje krajem godine.

AutoRepublika

(273)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„I ne samo što će Type S biti najmoćnija konfiguracija Integre, već će zapravo nadmašiti automobil na kojem je zasnovan, a to je Honda Civic Type R. Mnogobrojni svetski mediji kažu da će ovo specijalno izdanje pokretati 2,0-litarski turbobenzinac iz Civica Type R, ali sa 320 konjskih snaga, što je za pet „grla“ više u poređenju sa modelom na kojem će biti zasnovan. “ A ako pogledate bilo koji evropski sajt Honde, videćete da evropski Civic Type R ima 329 ks, tj. 9 ks više nego će imati ova Integra Type S Evo, npr. str. 14 cenovnika Type R -a… Pročitaj više »