1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat se kladi na proizvodnju i prodaju automobila u Africi
Fiat se kladi na proizvodnju i prodaju automobila u Africi
3

Fiat se kladi na proizvodnju i prodaju automobila u Africi

227
3
Podelite sa prijateljima:

Fiat je brend grupe Stellantis koji proizvodi i jeftine i pomodarske (lajfstajl) modele. Prisutan je i u Južnoj Americi sa nizom sopstvenih modela kojih nema s ove strane Atlantika, a kompanija je sada odlučila da proširi svoju marketinšku i proizvodnu mrežu na Alžir, gde će prodavati modele počevši od marta, dok su dva od njih praktično na kraju svog komercijalnog života.

FIAT 500 Hybrid, 500 X, Tipo, Doblo, Scudo i Ducato odmah će se naći u prodaji na ovom tržištu u mediteranskom delu Severne Afrike sa svojih proizvodnih lokacija, pošto francusko-italijanski gigant završava izgradnju fabrike do avgusta, dok će biti spremna za rad od decembra 2023. godine.

Prvi model koji će se proizvoditi u ovom novom proizvodnom pogonu biće Fiat 500 Hybrid, od kraja godine, zatim Doblo, a kasnije i ostali, pa će najuspešniji SUV svih vremena italijanskog brenda nastaviti sa njegovim komercijalnim životom van evropskih granica kada novi Fiat 600, njegov prirodni naslednik, počne da se proizvodi u drugoj polovini godine.

Nova fabrika se nalazi u Tafrauiju u Oranu, a izvozi i u druge susedne zemlje kao što je Tunis. Ova nova lokacija je deo sporazuma o saradnji postignutog između Stellantisa i lokalne vlade prošlog leta, sporazuma u ​​okviru programa „Dare Forwards 2030″ kojim Stellantis namerava da dostigne milion jedinica proizvedenih u regionu MEA (Middle East and Africa), koji uključuje Bliski istok i Afriku. Gigant planira da do 2026. dostigne proizvodnju 90.000 jedinica godišnje.

Veoma je važna druga faza, ali na koju još treba da sačekaju nekoliko meseci, i još nekoliko na lansiranje novog, specifičnijeg modela za ovo tržište, koji čeka odobrenje njegovog dizajna. Sada je prioritet komercijalizacija šest prepoznatljivih modela, koji će odmah početi da se isporučuju. Fiat već ima brojne narudžbine koje najavljuju i potvrđuju da će odgovoriti na zahteve za održavanjem i tehničkim servisom u 28 najvažnijih provincija Alžira.

AutoRepublika

(227)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Mučeni Afrikanci… 😀

Zoca

Pa tu i mi spadamo.Imamo Africki standard , iaoko geografski nismo na tom kontinentu kome pripada buducnost.

BB

Mislim da će se Evropa vrlo brzo otimati da bude „Afrički standard“, neke ranije procjene predviđaju, a najnoviji događaji i potvrđuju, da će Evropa ići silaznom putanjom a da će sjeverna Afrika ići stopama ubrzanog razvoja…