1. Home
  2. Vesti
  3. Maserati Alfieri stiže 2020. godine
Maserati Alfieri stiže 2020. godine
1

Maserati Alfieri stiže 2020. godine

406
1
Podelite sa prijateljima:

Maseratijev GT model, Alfieri, stiže na tržište 2020. godine.

Nije tajna da je Maserati još jedan brend kojem FCA želi da posveti više pažnje, nakon što su isto uradili sa Alfa Romeom. Međutim, za Maseratijem su teške godine, jer je potražnja za sportskim modelima sve manja, u skladu sa rastom SUV tržišta.

Ipak, u FCA se nadaju da bi model Alfieri mogao da preokrene stvari za ovog proizvođača. Na tržištu je sve više tzv. grand tourer automobila, što je očigledno dokaz da taj segment raste. Stoga će Alfieri stići upravo u ovom obliku karoserije.

Koncept Alfieri predstavljen je još 2014. godine na Salonu automobila u Ženevi i predstavljao je omaž stogodišnjici postojanja Maseratija. Ime Alfieri koncept je preuzeo od jednog od petorice braće Maserati. Iako je trebalo da serijski model izađe iz fabrika 2016. godine, premijera je pomerena za 2020. godinu. Razlog odlaganju debija jeste pojava SUV-a, Levantea, za koji su se u Maseratiju nadali da će doneti daleko veću prodaju.

Najavljivano je da će serijska verzija doći na raspolaganju sa tri pogonske V6 jedinice. Izlazna snaga motora trebalo je da bude 416, 456 i 527 konjskih snaga. Međutim da li će Maserati odnosno FCA nešto izmeniti do 2020. godine, ostaje da se vidi.

Kabriolet verzija planirana je za 2021. godinu, a očekuje se da će te godine Maserati predstaviti i potpuno električnu varijantu Alfierija.

Maseratijev najprodavaniji model 2017. godine, bio je naravno SUV Levante koji je „nosio“ prodaju italijanskog trozupca na svojim plećima. U protekloj godini svaki drugi kupljeni Maserati bio je Levante.

(406)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
don

E moj vidovite Milane, samo sto nije stigao jel da? 😀