1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Mađarski dizajner X-Tomi predstavio svoje viđenje Peugeota 508
Mađarski dizajner X-Tomi predstavio svoje viđenje Peugeota 508
1

Mađarski dizajner X-Tomi predstavio svoje viđenje Peugeota 508

221
1
Podelite sa prijateljima:

Restilizovani Peugeot 508 ostavlja prostora za maštu ilustratora. Mađarski dizajner X-Tomi pokazuje kako bi Peugeot 508 mogao da izgleda u verzijama kupe i shooting brake.

Poznat po svojim neobičnim kreacijama, X-Tomi koristi prezentaciju restilizovanog Peugeota ​​508 da ga zamisli u drugim, zanimljivijim formama. Kupei su bili tradicija marke Sošo, dok karavan sa troja vrata podseća na model 504 Riviera.

Peugeot 508 u suštini i izgleda kao kupe, ali sa četvoro vrata. Taj estetski stil ima visoku cenu u smislu prostranosti i pristupa zadnjim sedištima. Ako su 404, 504, 406 i 407 imali privilegiju posedovanja i karoserije u formi kupea, a prva tri je potpisao Pininfarina, ova varijacija je pala u zaborav u dve generacije 508.

U nedostatku dizajna čuvenog italijanskog proizvođača karoserija, mađarski dizajner daje svoju interpretaciju. Svi atributi restilizovanog 508 su zadržani, kao što su dizajn rešetke i svetlosni potpis sa tri kljove. S druge strane, dva zadnja vrata su uklonjena.

Kao i kod limuzine, ova ilustracija 508 SW odbacuje zadnja vrata i pretvara se u pravi shooting brake u verziji PSE. 1971. godine, na sajmovima automobila u Ženevi i Parizu, Pininfarina je predstavila svoj koncept pod nazivom Riviera. Zasnovan na modelu 504 Coupe, Peugeotovi timovi nažalost neće zadržati ovaj model i stoga nikada neće biti plasiran na tržište.

Godine 2004. dve kompanije za restauraciju automobila napravile su repliku 504 Riviere, preimenovane u 504 Cote d’Azur.

Poslednji kupe iz Peugeota bio je RCZ. Ova vrsta karoserije je od tada postala rezervisana za premijum ili sportske brendove. Ali nastavlja da inspiriše dizajnere, posebno za SUV vozila, sjajnom modom za forme SUV-kupea koja se dopada kupcima. Francuski proizvođač će kušati ovaj dizajn krajem 2023. sa novim Peugeotom 3008 .

AutoRepublika

(221)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

OK, mogao bi u seriju! Samo jos da ubedi Francuze…