1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Prvi render dolazećeg BMW-a Serije 5 (G60)
Prvi render dolazećeg BMW-a Serije 5 (G60)
0

Prvi render dolazećeg BMW-a Serije 5 (G60)

7.11K
0
Podelite sa prijateljima:

Nismo baš blizu premijeri nove generacije bavarske limuzine iz E segmenta. Srećni događaj u kom će kultni sedan biti predstavljen je planiran za dve godine, a sada imamo prvu priliku da vidim delo renomiranog render majstora s imenom Arvaril, kojim je anticipiran izgled noviteta iz generacije G60.

Prema onome što se šuška, i kako prenosi bmwblog, dizajn nove takmaca iz pomenute generacije (G61 se odnosi na karavan), je nedavno zaključan, i kao takav pripada novom korporacijskom izrazu. Ipak, nismo videli niti jedan maskirni prototip primerak, pa pretpostavke nemaju neko dublje utemeljenje i zato ih treba uzeti s dozom ozbiljne rezerve, više kao momenat jutarnje zabave i trenutak odavanja počasti limuzini koja oduševljava iz generacije u generaciju.

Prve testne mule se na javnim drumovima očekuju tokom ovog leta, i ne treba se iznenaditi ako, kao u slučaju Serije 4. buduće Serije 7 ili BMW-a iNext. vidimo nešto što je toliko novo, i nažalost najčešće toliko kritikovano, jer atribut „kontroverzni“ se čak i u biznisu stavlja uz mafijaše, a sveprisutan je kada se povede pričao o novom korporativnom stilskom izrazu Bavaraca.

Dakle, kao što je to bio slučaj i u prošlosti, sledeća Serija 5 bi trebalo da preuzme stilski izraz koji definiše Serija 7, a nju treba očekivati negde sredinom naredne godine. Sve to implicira ogromnu masku hladnjaka, ali verovatno i ne baš ovakvu kakva je data na renderu. Naprotiv, kako se vidi na maskirnim primercima prototipa Serije 7, rešetka hladnjaka će ponovo imati vodoravnu postavku, ali će zato prednje svetlosne grupe biti dvodelne, što implicira da će i Serija 5 dobiti nešto slično, samo u očito blažem tonu. Skoro je sasvim sigurno da se neće ići putem koji je postavio kupe iz D segmenta.

Da je ovde u pitanju plod puke mašte, a ne nekih najava, govori i to što je silueta Serije 5 data u obličju Gran Coupea, što sasvim izvesno neće biti slučaj, i BMW se sigurno neće odreći trozapreminske konfiguracije ovog modela. Pride, ni čisto električna varijanta, s oznakom i5, koja se očekuje 2024. godine, neće napustiti konfiguraciju sedana, uprkos tome što će rival iz Štutgarta Mercedes-Benz EQE nuditi karoseriju s padajućim krovom i imati siluetu kupea (s četvoro vrata).

Ako postoje ozbiljni izgledi da nam se limuzina i karavan iz pokolenja G60/G61 neće dopasti u vizuelnom smislu, onda treba znati da će novitet biti tehnološki dragulj s mnoštvom dostignuća koja koriste i Serija sedam i buduća perjanica iX. Nema odricanja od motora s unutrašnjim sagorevanjem, ali treba se nadati daljoj orijentaciji ka dopunjivim hibridima i električnim pogonskim sklopovima.

Za kraj da najavimo i M5 za 2024. godinu. Trebalo bi da ponudi oko 800 konjskih snaga u konvencionalnom izvođenju i svih hiljadu u električnom izdanju.

Premijeru civilne verzije najavismo za 2023. a to bi značilo da će se novajlija pojaviti u izložbeno-prodajnim salonima negde pred kraj 2023.

AutoRepublika

(7106)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments