1. Home
  2. Vesti
  3. Audi potvrđuje dolazak novog modela Q2 e-tron
Audi potvrđuje dolazak novog modela Q2 e-tron
5

Audi potvrđuje dolazak novog modela Q2 e-tron

177
5
Podelite sa prijateljima:

Markus Disman je potvrdio da Audijevi inženjeri rade na novom premijum modelu, nazivajući ga „dodatnim uvodnim modelom, električnim mlađim bratom Audija Q4 e-tron“, ali ne ulazeći u detalje.

Na žalost Audija, novi model neće biti predstavljen ove godine kako je planirano. Generalni direktor nemačkog brenda je takođe potvrdio da će u svim segmentima u kojima je prisutan do 2027. godine imati vozilo na baterije. Kompanija je potvrdila da je spremna da pokrene najveću proizvodnu ofanzivu u svojoj istoriji. Za samo dve godine, do 2025. godine, nameravaju da lansiraju dvadesetak novih modela, od kojih je polovina električnih.

Novi Audi Q6 e-tron je prvi na toj listi „nulte“ emisije, a kojoj se dodaju i varijanta sa estetikom kupea Q6 Sportback e-tron, A6 Sportback e-tron i A6 Avant e-tron. Tu su i A4 e-tron i luksuzni krosover koji će zameniti A8 u okviru projekta Landjet, plus fejslift modela e-tron GT, Q4 e-tron i Q4 Sportback e-tron.

Bavarski proizvođač, koji je jedan od onih koji podržavaju Evropsku Uniju u sumanutom projektu ukidanja motora SUS, i može se reći da je Audi više nego uveren da su električni automobili budućnost i nije potrebno produžavati život tradicionalnim motorima sagorevanjem sintetičkih goriva, stavljajući kao dokaz veliku potražnju za Q4 e-tron i e-tron GT, naglašavajući skoro 20.000 porudžbina koje se akumuliraju za novi Q8 e-tron.

AutoRepublika

(177)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Dakle prepakpvani ID2

Matija

Oznaka „Q“ oznacava SUV vozila, znaci dobicemo mali SUV. ID2 je limuzina.

s mile

mali SUV=ID2+3cm kliensa ;-)…..;-)

Matija

Odkud znas?! Bice bas tako! 🙂

s mile

Audi isplaćuje rekordnu nagradu svojim zaposlenima

Prošle godine Audi je isporučio samo 1,6 miliona automobila – najmanji broj od 2013. godine, ali zahvaljujući visokim cenama, visokom udelu skupljih vozila i, po prvi put, uključivanju proizvođača luksuznih automobila Bentley u Audijev bilans, vrednost prodaje je porasla za 16 posto na rekordnih 61,75 milijardi evra.

i ko je ovde ovca za šišanje…