1. Home
  2. Prezentacije
  3. Brabus Rocket 1000 postade najsnažniji model kompanije
Brabus Rocket 1000 postade najsnažniji model kompanije
2

Brabus Rocket 1000 postade najsnažniji model kompanije

1.43K
2
Podelite sa prijateljima:

Čuveni studio Brabus je već radio sa standardnim benzinskim liftbekom po imenu Mercedes-AMG GT 63 S 4Matic+, pretvarajući ga tako u model Rocket 900. A kasnije je hibridni superautomobil AMG GT 63 SE Performance  prošao sveobuhvatni zahvat tjuninga, nakon kog se preobratio u Rocket 930, a u kojem numerički indeks ukazuje na snagu pogonskog sklopa.

Konačno, serijski hibrid je tokom prošle jeseni doživeo ažuriranje, što je bio odličan razlog da Brabus još jednom poveća proizvodnju svoje rakete i da dostigne magičnu granicu od hiljadu „konja“.

Zanimljivo je da „dosadni“ biturbo osmak u rasporedu V, zapremine 4,4 litra (iako je navedeno 4,5) u novom modelu Brabus Rocket 1000 proizvodi „samo“ 796 KS naspram 900 „konjića“ koliko nudi čisto benzinska verzija Rocket 900.

Najviši obrtni moment u oba slučaja dostiže 1.250 Nm, ali je u praksi elektronski ograničen na 1.050 Nm, kako se ne bi preopteretio devetostepeni automatski Speedshift MCT. Sistem za odvod izduvnih gasova je zamenjen originalnim izrađenim od nerđajućeg čelika sa smanjenim otporom i izborom jačine zvuka.

Električna komponenta ovog Brabusa nije dirana. Na zadnjoj osovini nalazi se sinhroni elektromotor sa 204 konsjkih snaga i 320 Nm obrtnog momenta i dolazi s dvostepenim menjačem i trakcionom baterijom (6,1 kWh). Sistem prenosa pogonske sile 4Matic+ je takođe ostao identičan, barem suštinski. Ali rezultirajuće karakteristike su i dalje impresivne!

Maksimalna snaga hibridnog pogonskog sklopa je na nivou od čak 1.000 KS i 1.820 Nm (elektronski ograničeno na, i dalje kamionskih 1.620 Nm). Ubrzanje do „stotke“ traje 2,6 sekundi umesto 2,9 sekundi za originalni serijski automobil. Hibrid ubrzava do 200 km/h za 9,7 sekundi, a dostiže 300 km/h za 23,9 sekundi. Maksimalna brzina je istih 316 km/h kao i kod fabričkog liftbeka.

Brabus Rocket 1000 ima sopstveni komplet karoserije od ugljeničnih vlakana, koji je već poznat iz prethodnih automobila baziranih na AMG GT-u. Prednji branik sa velikim otvorima za vazduh obezbeđuje pravilno disanje i hlađenje moćnog motora V8, dok masivni razdelnik stvara dodatnu silu potiska pri velikim brzinama kretanja.

Spojler i difuzor pozadi, kao i produžeci lukova točkova, koji dodaju 67 milimetara ukupnoj širini automobila, svi oni su izrađeni od ugljeničnih vlakana.

Sistem vazdušnog ogibljenja Brabus Sport Extra se može spustiti za 20 milimetara u sportskim režimima i pri velikim brzinama kretanja. Petokraki Brabusovi točkovi s felnama tipa Monoblock P (21 inča napred, 22 inča pozadi) i sa središnjom navrtkom, obuveni su gumama na kojima piše Continental Sport Contact 7.

Unutrašnjost Rocketa 1000 je ručno ukrašena pravom kožom koja propušta vazduh sa prepoznatljivim uzorcima elipsa i matricama iz istorije brenda, a koje su postavljene na unutrašnjim stranama sedišta i štitnika od Sunčevih zraka.

Obloga u visini glava putnika je obložena mikrovlaknom tipa Dinamica, dok prednja ploča poseduje oblogu visokog sjaja, izvedenu od ugljeničnih vlakana. Brabusovi amblemi su ukrasili papučice od anodiziranog aluminijuma i pragove vrata sa višebojnim pozadinskim osvetljenjem tipa LED. Međutim, Brabusovi stručnjaci su spremni da ispune želje svakog klijenta ponaosob, i to ide sve do razvoja potpuno individualnog projekta.

Prihvatanje narudžbina za najmoćniji Brabus u istoriji je već započelo, ali bi zainteresovani trebalo da požure, jer će Rocket 1000 biti puštena u tiražu od samo 25 primeraka, i to po ceni od 450 hiljada evra. Ovo je cena da se smrzneš, i otprilike je dvostruko jača od cene osnovnog liftbeka po imenu Mercedes-AMG GT 63 SE Performance, koji je i sam, kao što vidimo, jezivo skup.

AutoRepublika

(1433)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Ko voli (i moze) nek izvoli. Ovakva vozila su na periferiji mog interesovanja, privatnog i strucnog. Ko u Nemackoj vozi ovakve automobile – mladi Turci! Po pravilu ne rade, setkaju se sa ovakvim automobilima kroz grad a na semaforu daju gas uz otvorenu klapnu na auspuhu. Izdrzava ih porodica a cesto se bave poslovima na ivici ili iza zakona. Milje u koji normalan covek ne zalazi.
Jedan Hyundai i10 meni je puno zanimljiviji od ovih ekstrema.

BB

Takvi automobili su lakmus papir za otkrivanje kriminalaca…