1. Home
  2. Prezentacije
  3. Chery predstavio novi Jetour Traveller koji nišani Daciju Duster
Chery predstavio novi Jetour Traveller koji nišani Daciju Duster
5

Chery predstavio novi Jetour Traveller koji nišani Daciju Duster

2.61K
5
Podelite sa prijateljima:

Asortiman brendova konglomerata Chery nastavlja da proširuje svoju ponudu novim modelima. Najnoviji primerak je stigao pod okrilje brenda Jetour, sastavljen od modela specijalno dizajniranih za mlađu publiku, ljubitelje putovanja, ali i zabavnije i drugačije vožnje van puta. Velika novina ovog brenda je novi Jetour Traveller, koji će biti jedan od velikih noviteta na sledećem Sajmu automobila u Šangaju.

Azijski izvori ističu da će novi Jetour Traveller biti u prodaji na azijskom tržištu od maja. Chery je odlučio da se vrati dobroj staroj resavskoj školi 😊. Sa prednje strane, ovaj SUV predstavlja dizajn inspirisan dizajnom Forda Broncoa sa velikom rešetkom hladnjaka koja nosi ime podbrenda i velikim kvadratnim farovima sa veoma upečatljivim svetlosnim potpisom. Ali to je strana na kojoj možete videti još jedan značajan izvor inspiracije, Land Rover Defender.

Veoma ravne vertikalne i horizontalne linije, takođe ističući oblik stubova vetrobranskog stakla i poluplutajući oblik krova. Čak i zadnja svetla podsećaju na britanski model. Kompanija je otkrila zvanične slike modela sa pet vrata i velikim bočnim vratima prtljažnika, sa tradicionalnim okačenim rezervnim točkom, uz napomenu da će se prodavati sa opcijama sa 5 i 7 sedišta.

Unutrašnjost se ističe modernom vozačkom pozicijom, sa ovalnim volanom i donjim delom spljoštenog oboda, digitalnom instrument tablom i velikim ekranom koji zauzima centralnu konzolu. Sudeći po slikama, Chery i Jetour su posebnu pažnju posvetili završnoj obradi, sa kontrastnim šavovima na sedištima presvučenim zelenom kožom, pored dodavanja više ručki.

Jetour Traveller će se prodavati sa pet verzija, od toga po dva 1,6-litarska i 2,0-litarska turbo benzinska motora, čiji nivoi snage nisu poznati, ali će prva biti povezana sa 7-brzinskim automatskim menjačem DCT, a druga sa 8-stepenim automatskim menjačem. Asortiman će takođe imati verziju PHEV zasnovanu na 1,5-litarskom turbo motoru i elektromotoru; ceo asortiman dolazi sa pogonom na sve točkove.

Što se cena tiče, startna cena kreće od 20.300 evra, što bi bio ozbiljan protivnik sadašnjem, ali i budućem Dusteru koji stiže sledeće godine.

AutoRepublika

(2611)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Tradicija

Kako ću sa uživanjem da gledam propadanje evropskih auto giganata zbog njihove pohlepe.Svake godine prodaju sve manji broj vozila a zarada im raste.Još samo dok stupi na snagu zakon o zabrani prodaje automobila sa SUS motorima tu im je udaren poslednji ekser u kovčeg.

Matija

EU giganti nece propasti – dobro placenih i bogatih ima sve vise i oni ce izdrzavati gigante. Ono sto me je brinulo to je „donji dom“ drustva, ko ce za njih da proizvodi. Izgleda da nema potrebe za brigom, evo ga jedan razuman proizvodjac.

Bungi

Malo Forda Bronko, malo Landrover Defendera ali je sve to skladno skockano.Za Evropu i amere problem je još veći što je to prilično kvalitetno izrađeno i prodaje se po korektnoj cijeni.

Matija

Pravi terenci su oduvek bili „kockasti“ pa je suvisno diskutovati ko koga kopira! Raduje me sto cemo imati u izboru pravi mali tereneac sa pristupacnom cenom! Ime Chery mi uopste ne smeta.

BB

https://youtu.be/nK7arpkUg4Q
Dobro skockana ova kocka, i sve više nalazim da je kocka idealan oblik 😉