1. Home
  2. Prezentacije
  3. Hyundai i10 za Evropu je skromnije ažuriran u odnosu na model za Indiju
Hyundai i10 za Evropu je skromnije ažuriran u odnosu na model za Indiju
1

Hyundai i10 za Evropu je skromnije ažuriran u odnosu na model za Indiju

410
1
Podelite sa prijateljima:

Mali hečbek Hyundai i10 ima dve verzije. Izduženi Grand i10 Nios (3.815 mm) indijske proizvodnje restilizovan je na samom početku godine. Sada je ažuriran standardni Hyundai i10 (3.670 mm) za Evropu, koji se proizvodi u turskoj fabrici kompanije. I dobio je mnogo manje promena.

Ako je indijski Grand i10 Nios dobio novi dizajn prednjeg dela, onda je evropski hečbek dobio samo drugačiju rešetku sa ugrađenim ćelijama za dnevno svetlo. Štaviše, kontura same rešetke ostala je ista. Postojala su i nova zadnja svetla i drugi točkovi od 15 inča. Jednom rečju, izdaleka, ažuriranu „desetku” neće biti lako razlikovati od dosadašnjeg modela.

Vrhunska verzija Hyundaija i10 N Line je ažurirana još skromnije: dizajn prednjeg kraja uopšte nije dotaknut. Kao i ranije, razlikuje se od osnovnog sa petoro vrata po agresivnijem izgledu, felnama od 16 inča, crvenom dekoru i dvocevnom izduvnom sistemu. Ovo poslednje je veoma smelo u modernim vremenima.

Promene u unutrašnjosti nisu ozbiljne, ali se primećuju. Umesto analognih brojčanika, sada ima digitalni brzinomer i obrtomer, između kojih je displej putnog računara od 4,2 inča.

Promenjena je i obloga sedišta, pojavilo se dodatno osvetljenje u prostoru za noge suvozača, a umesto USB konektora napred i pozadi sada je ugrađen USB Type-C. Multimedijski sistem sa ekranom od osam inča je isti. Kompleks elektronskih asistenata je poboljšan: na primer, sistem za automatsko kočenje je sada obučen da prepozna bicikliste.

O tehnici nema ni pomena. Po svemu sudeći, to će ostati nepromenjeno. Sada se turski Hyundai i10 nudi sa atmosferskim motorima 1.0 MPI (67 KS) i 1.2 MPI (84 KS), oba u kombinaciji sa petostepenim menjačem i robotizovanim menjačem koji ima samo jednu spojnicu. Vrhunska verzija i10 N Line opremljena je turbo motorom 1.0 T-GDI (100 KS), ali samo sa ručnim menjačem.

Proizvodnja ažuriranih hečbekova u turskoj fabrici trebalo bi da počne u aprilu, a automobili će se pojaviti na evropskom tržištu do kraja leta. U samoj Turskoj Hyundai i10 sada košta od 359.000 lira (18.000 evra), a, na primer, u Nemačkoj cene počinju od 14.800 evra. U Srbiji je početna cena na nivou Nemačke, a možda i niža.

AutoRepublika

(410)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
J4ZZ3R

Jedini proizvod Hyundai korporacije koji bih EVENTUALNO i kupio