1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Irmscher transformisao Teslu Model Y
Irmscher transformisao Teslu Model Y

Irmscher transformisao Teslu Model Y

166
0
Podelite sa prijateljima:

Tesla Model Y se po dizajnu ne razlikuje mnogo od ostala tri modela američkog brenda. Osim formata SUV-a sa petoro vrata, i ne ističe se nešto posebno. Njegov dizajn je za neke elegantan i moderan, ali mnogima nedostaje suština, još jedan stepen sportskog duha koji bi odgovarao prednostima koje nudi.

Irmscher, kojem nije prvi put da se suoči sa električnim automobilom, ponudio je da „reši“ ovu manu, posebno dizajniranim paketom koji ne samo da pruža sportski duh već i veoma visok nivo agresivnosti. Istina je da su toliko spustili vešanje da praktično ništa nije ostalo od onoga što jeste Model Y. Po prvi put, Model Y ima rešetku koja simulira masku hladnjaka, ali u stvarnosti je to zatvorena ploča, naglašavajući svoje prisustvo crvenim rubom.

Agresivniji branik je drugi novi detalj, reinterpretiran novim linijama i kome je dodata tanja rešetka u donjem delu zajedno sa spojlerom koji se proteže preko cele usne. Novi prednji kraj obezbeđuje dodatnu širinu za povezivanje sa nekim otvorima na krajevima koji deluju aerodinamično, i s novom suknjicom koja skriva za koliko je snižena karoserija, odnosno za koliko je školjka bliže tlu.

Nemački specijalista za podešavanje uklonio je aerodinamične poklopce sa točkova i zamenio ih potpunim 20-inčnim aluminijumskim felnama, sa turbinskim dizajnom i velikim crno obojenim kracima koji otkrivaju diskove i crveno farbane kočione čeljusti. Poklopci retrovizora su izvedeni u sjajnoj crnoj boji i imaju crvenu oblogu.

Irmscher nije pokazao zadnji deo, ali je ukazao na spojler i difuzor kako bi poboljšao izgled i aerodinamiku. U enterijeru nema ničeg novog, iako nude nove kožne presvlake za sedišta. Ni mehanika nije pretrpela nikakve varijacije. Specijalni paket važi za sve verzije Tesle Modela Y.

AutoRepublika

(166)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments