1. Home
  2. Vesti
  3. VW ID.2 primećen u vidu testne mule sa karoserijom modela ID.3
VW ID.2 primećen u vidu testne mule sa karoserijom modela ID.3
2

VW ID.2 primećen u vidu testne mule sa karoserijom modela ID.3

161
2
Podelite sa prijateljima:

Nedavno smo preneli informacije o budućnosti modela Golf posle osme generacije i kako bi on mogao da bude električno vozilo u narednoj iteraciji. U ovom trenutku ništa nije zvanično, ali, već su puštene u etar prve špijunske fotografije nadolazećeg kompaktnog EV-a iz Volfzburga koji se trenutno testira, koji mnogo liči na ID.3, ali ima kraće međuosovinsko rastojanje. Zbog autorskih prava ih ne objavljujemo, ali ih možete videti na viđenijim zapadnim sajtovima.

Situacija sa budućim električnim proizvodima VW-a trenutno je malo nejasna. Izveštaj od prošle nedelje tvrdi da će Golf EV biti predstavljen konceptom ID.2, ali postoje i druge glasine da će ID.2 umesto toga biti lansiran kao baterijska zamena za Polo. Šta god da je slučaj, zna se da će ovaj novi automobil verovatno biti prvi koji će imati čast da bude na Volkswagenovoj platformi MEB-Plus projektovanoj za vozila sa pogonom na prednje točkove, ali takođe podržava sisteme sa dva motora.

Ovaj prototip ima kratke prepuste i veoma mala zadnja vrata. Međutim, ono što se vidi na slikama verovatno nisu konačne proporcije između prednjih i zadnjih vrata jer prednja izgledaju duplo veća. Ništa se ne može reći o spoljašnjem dizajnu jer je ovo samo mula koja koristi postojeće komponente modela ID.3. Jedna stvar koju sigurno znamo je da stil neće biti identičan stilu trenutnih modela s oznakom ID.

Priča se da će ovo novo električno vozilo biti dugačko oko 4.250 milimetara što će ga staviti ispod trenutnog Golfa u pogledu dimenzija. Izveštaji tvrde da bi trebalo da bude težak između 1.600 i 1.700 kilograma, a postoje čak i glasine o nabrijenoj verziji GTX. Moguća je takođe i robusnija varijanta ID.2 Xs.

Ovo vozilo je očigledno u vrlo ranoj fazi razvoja i nadamo se da ćemo uskoro znati više o planovima „narodnog“ proizvođača. Potvrđeno je da će konvencionalni Golf sledeće godine dobiti osveženje na polovini svog veka, što bi trebalo da ga zadrži u prodaji do 2027. ili 2028. godine. Novi električni model, zauzvrat, neće stići do 2025. ili čak 2026. godine, što znači da će ova dva koegzistirati najmanje godinu-dve.

AutoRepublika

Fotografije – naslovna Cupra Urban Rebel, renderi  AutoExpress

(161)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Far cry

„Testne mule“? LOOOL

Matija

To se modernim tehnickim jezikom kaze „nosac agregata“ – koristi se neka postojeca karoserija u koju su ugradjene nove pogonske komponente radi ispitivanja.