1. Home
  2. Sport
  3. BMW XM Label Red mogući takmičar za uspon na Pikes Peak Hill 2023.
BMW XM Label Red mogući takmičar za uspon na Pikes Peak Hill 2023.
5

BMW XM Label Red mogući takmičar za uspon na Pikes Peak Hill 2023.

150
5
Podelite sa prijateljima:

Lista učesnika za Međunarodni brdski uspon 2023 je sada dostupna, a tu je i iznenađenje. Među raznim trkačkim automobilima, BMW XM Label Red nalazi se na liniji mašina koje učestvuju u događaju. Međutim, Motor1 je kontaktirao BMW za više detalja, a proizvođač automobila je rekao da još nije doneo konačnu odluku o takmičenju na brdskom usponu.

„U iščekivanju krajnjeg roka za registraciju za trku Pikes Peak 2023, BMW je podneo preliminarnu prijavu. Međutim, konačna odluka o našem učešću još uvek nije doneta. Obaveštavaćemo vas o tome“, portparol BMW-a rekao je za Motor1.com.

Label Red učiniće XM još moćnijim. Unapređeni 4,4-litarski V8 sa dvostrukim turbo punjenjem i hibridnim pogonom će proizvoditi 748 konjskih snaga (550 kW) i 1.000 Nm obrtnog momenta, naspram 653 KS (480 kW) i 800 Nm u standardnoj melodiji.

Pored dodatne snage, verovatno će doći i do promena u vešanju i kočnicama. Mada, BMW još ne navodi detalje.

Vrući model će takođe imati agresivniji izgled koji će uključivati crvene ukrase na prozorima, rešetku i točkove. Možda ima više ovih grimiznih detalja u kabini, ali trenutno nema dostupnih fotografija unutrašnjosti Label Reda.

Ako se BMW zaista takmiči sa XM Label Red na Pikes Peak-u, nije jasno da li će model imati dodatno podešavanje za događaj. Kompanije kao što su Acura i Lamborghini donele su nemodifikovane mašine na takmičenje kao demonstraciju šta su vozila u stanju da urade.

XM Label Red neće biti u prodaji do jeseni, ali Pikes Peak International Hill Climb je u nedelju, 25. juna. Brzi uspon na planinu bi BMW-u dao nešto da promoviše vozilo sa performansama. Trenutno, Lamborghini Urus drži rekord sa vremenom od 10 minuta i 32,064 sekunde.

Prema procurelim informacijama, Label Red će imati početnu cenu od oko 185.000 dolara, što je u evrima otprilike slično.

AutoRepublika

(150)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Kakav decentan dizajn… 😀

Laki

👍👍

s mile

How much does a BMW XM G09 Label Red weighs? The BMW XM G09 Label Red weighs 2785 Kg / 6140 lbs

The track measures 12.42 miles (19.99 km) and has over 156 turns, climbing 4,720 ft (1,440 m)

možda pogrešno razmišljam, ali terati uz planinu 2,8 TONE…. nije mi logično

Matija

Nije logicno ali cilj mu je da postigne rekord u svojoj klasi – za reklamne svrhe. Staza je absolutni unikat, BMW prototip takodje, sve zajedno nema nikakve veze sa realnim zivotom. Ali skrece paznju.

BB

Kako nije? Pa tolika težina mu garantuje da će stvoriti klasu za sebe u kojoj će dominirati 😉