1. Home
  2. Vesti
  3. Građani Toronta masovno uništavaju saobraćajne kamere
Građani Toronta masovno uništavaju saobraćajne kamere
69

Građani Toronta masovno uništavaju saobraćajne kamere

32.68K
69
Podelite sa prijateljima:

Kanađani imaju reputaciju da su veoma mirni, povučeni i da ih retko šta u životu može naljutiti. Čak i kada imaju proteste, obično se sve završi natpisima „malo sam ljut/ljuta“ i generalno su sasvim drugačiji od svojih komšija sa juga koji jedva dočekaju da prave lom. Ali eto, građanima Toronta se nedavno nešto desilo što ih je „izbacilo iz takta“, a to su saobraćajne kamere.

Ako verujemo političarima, one postoje s ciljem da se spreči divljanje na putevima i da se prestupnici kazne, dok ih javnost vidi kao jedan od pohlepnih načina da se napuni gradska kasa.

Ne baš tako davno, gradonačelnik Toronta po imenu Džon Tori je izjavio kako će grad finansirati ugrađivanje novih 25 kamera na ulicama, čime bi broj porastao na 75 u najvećem gradu ove države. I eto, to je toliko naljutilo generalno miroljubive Kanađane da krenu mahom da ih uništavaju.

Za razliku od drugih gradova i država, saobraćajne kamere u Torontu nisu postavljene na vrhu semafora već zapravo na zemlji. Kako to izgleda možete da vidite na priloženim fotografijama. To je omogućilo javnosti da ih sa lakoćom oštete, a u nekim slučajevima da u potpunosti unište.

Jedan od huligana je čak na jednoj od njih napisao „no“ i na taj način jasno poslao poruku političarima šta misli o ovom načinu da se puni gradski budžet. Ruku na srce, popravke i dodatne kamere će opet biti plaćene od novca poreskih obveznika, pa je zapravo samo sebi naneo štetu, ali one barem na neko vreme neće biti u stanju da omoguće izricanje novih kazni.

Spomenuti gradonačelnik Tori smatra da javnost ne bi trebalo da bude ogorčena, pošto kamere hvataju prestupnike koji voze samo 10 km/h preko ograničenja. Pritom je spomenuo Australiju gde se kazne pišu čak ako vozač prekrši ograničenje za samo 4 km/h.

Lokalni mediji i to portal BlogTO pišu da je jedna od uništenih kamera zapravo „najveća zvezda“ za gradski budžet, pošto je tokom poslednjih osam meseci protekle godine omogućila izricanje čak 19.437 kazni. Ona je takođe odgovorna što je jedan vozač dobio svih dvanaest poena odmazde na vozačkoj dozvoli tokom perioda od samo mesec dana, čime mu je mogućnost upravljanja motornim vozilom suspendovana, pa ne sumnjamo da će biti prvi na listi osumnjičenih za uništavanje gradske imovine (eh šala).

Šta reći osim, svi smo mi fini dok neko ne pokuša da iznudi novac od nas… Na ovaj ili na onaj način.

AutoRepublika

(32677)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

69 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Milan Grozdanović

Gradonacelnik ocigledno ne zna da se kod nas kazne pisu za 1 km/h prekoracenja 😉

Horhe

Mislim da je to slučaj kad im se žuri i baš moraju da ispune „kvotu“.

moron

Da, kod nas je baš bezobrazluk 😊

Neša

Ne lupaj, 10 tolerancija a u Bg 20

FrouFrou

Pisali su mi i za 6km.Tolerancije nema.

Stole

Granica sine mora da postoji

DOLF

Nema više 10%, i to već 2g (2022 sigurno, ne mogu se tačno setiti kada sam čuo od saobraćajaca).
A druga stvar je što nekog ne smeju da zaustave niti da im pišu kazne.

J4ZZ3R

U Nedelju krenuo prvi put Mazdom do CG i ulazim u naseljeno mesto, spustim brzinu na 52, pojavljuju se dva znaka zona škole, nedelja je, idem i dalje 52…kad odjednom iz parkiranog Hyundai i20 iskoči saobraćajac i veli mi da sam išao 22km/h iznad ograničenja!! Još sav srećan traži da odradim alko test…
Jbt da me je uhvatio pre ulaza u naseljeno mesto gde sam vozio 110 na mestu gde je 80 ok, a ovo sakriješ se u nedelju pored škole da ispunjavaš normu i kecaš svakog ko ide 50-60…bedno .. ali njima lepo, parkirani pored prodavnice i samo pišu

Izmenjeno 1 godina pre od strane J4ZZ3R
Laki

Malo „šibicarski“ model i taktika.

Marko

A da ubijes ili osakatis necije dete to je ok ?

Matija

U Nemackoj se takodje kaznjava prekoracenje od 1 km/h. Sa porastom prekoracenja kazne rastu progresivno. Odmah da dodam da su kazne u Nemackoj dosta blaze nego u celoj Evropi! Odavno je utvrdjeno da ogranicenja brzine veoma retko imaju stvarni uticaj na bezbednost u saobracaju. Zakonodavci se bave izmisljanjem propisa na temu sta sve vozac „mora“ ali ne i time sta vozac stvarno „moze“ da uradi u kriticnim situacijama. Dokaz je proces vestacenja posle udesa koji traje mesecima a koji treba da pokaze sta je vozac uradio i sta bi morao da uradi da bi izbegao udes. Za istu odluku vozac… Pročitaj više »

Laki

Evo jedan primjer kako se „barata“ sa ograničenjem brzine u praksi.Prelazeći raskrsnicu na zeleno svjetlo kolega zakači baku koja se sa biciklom „okliznula“ ili krenula na aktivno crveno svjetlo.Bogu hvala baka se odbila o bočnu stranu busa ugruvala a najvažnije nije pod točkovima.Baka debelo alkoholisana ide noću oko 22 sata bez aktiviranog svjetla i krene na crveno preko.Svih 30 putnika posvjedočili da šofer nikakve krivice nema ali avaj.Sudija se drži njegovih 56 km/h odnosno 6km/h preko ograničenja u gradu po tahografu.Nakon 2 procesa i stresa jedva se provukao sa svjedocima i advokatom.Incident se desio u DE a ti znaš kako… Pročitaj više »

BB

I onda se čude zašto je manjak vozača u DE…

Laki

Tako je junače.

Renault Terminator

To je ono o čemu ja pričam.Vozač busa ili kamiona je uvijek kriv.U ovom slučaju sud se 100% poziva na to da je taj vozač morao da predvidi da je baba pjana ko letva i da će se u tom trenutku da se oklizne. Ako je ograničenje 50km/h a kolega peglao 56km/h,naplati mu tih 6km/h i tačka.On je kriv za to i za to postoji adekvatna novčana kazna i tačka.A baba da odgovara za sve ostalo.To bi tako trebalo biti da u ovom svijetu zaista postoji pravda,nažalost nema je. Zato niko neće da polaže za bus i kamion jer em… Pročitaj više »

Yankee

Trebao si onda da ostanes u Kanadi. Ovde je zakon drugaciji, pesaci, biciklisti i slicni nemaju nista veca prava od vozaca. 😉

Renault Terminator

Ja tamo đe sam vozio nije bilo bicikala…ne da nije bilo bicikala,nije bre bilo ljudi,lijevi komšija mi je bio mrki međed,desni komšo mi je bio hebeni mus a preko puta kojot.Samo gledamo ko će koga pojest.Tako da tamo nisam imao tih problema.Ali su tamo kolege teške pi.de od ljudi,ne bitno dali su iz iste firme ili neke druge,to se druka i tužaka da je to nevjerovatno.Pretekneš kolegu na autoputu i on zove tvoju firmu da se žali da si ga pretekao.Debili neviđeni.. Neka hvala,bio,vidio…nemam nikakvu želju da se vratim na taj kontinent.Evropa je pojam za vas tamo,pa čak i ovako… Pročitaj više »

Yankee

Koliko se secam nije bas bilo tako crno-belo za „prestizanje“ vec je kolega jurio drugog kamiondziju sa svojim kamionom i posle toga dobio otkaz.

BB

Eh šta su moji vozači radili… Priča mi jedan normalniji: Vozim ja kad me nešto srebrne boje prestiže, mislio sam da ide 300 na sat… Riješim se da ga stignem (obični put), m anema šanse… Šta li vozi… Gas, gas, kad nakon nekog vremena vidom ja njega, kad ono piše TIMP (naša firma). ,🤔… Stoji na parkingu… Staneđ iza njega dođem do kabine otvorim vrata, nema nikoga, a pored sjedišta prazna flaša vinjaka. A, to je to pogonsko gorivo… 😳😠

Renault Terminator

Može on da gusla i karton vinjaka…ako kamion ima blokadu na 90km/h.Ako nije skinuta blokada,onda ovaj tvoj normalniji vozač što je pokušavao da ga stigne slab neki šofer😁. Za razliku od Evrope,gdje su kamioni svi ili 99% limitirani na 90km/h u Kanadi nisu,bar dok sam ja bio tamo.Neki kamioni imaju blokadu na 100km/h,neki na 105km/h,neki na 110km/h.To verovatno do firme koja uzima nove kamione za sebe pa zahteva od proizvođača ilo ditributera blokadu na određenoj brzini.Kod nas u firmi bilo je sve tri navedene kombinancije i bilo ih je bez blokade.Jbg ti bez blokada idu do 140-160km/h zavisi od snage… Pročitaj više »

BB

Ovaj što je ga je vozio normalniji šofer, je imao naljepnicu 85 km/h,to je bilo ispod, vidi se kad podigneš kabinu, međutim blokadu je neko skinuo dok je bio u Njemačkoj… Inače „normalniji“ je Iveco Turbostar 190.36 a onaj sa „vinjakom“ Turbostar 190.33, Ovaj 190.36 to je bila luda mašina (sa 360ks brži uzbrdo sa istim teretom nego Mercedes od 530konja) i bez problema je mogao da stigne bilo koji kamion ali je „problem“ kad ga vozi vozač koji se boji i sebi i drguima, dok Vinjak čini da se strah zaobiđe, zato ga nije mogao stići. Inače ovaj 190.36… Pročitaj više »

Renault Terminator

Ti Turbostarovi to je išlo ko blesavo..I sad su Fiatovi kamioni/busevi žiške,samo nisu izdržljivi.Vozio sam,Stralisa šlepera,prokoličara,buseve Fiat sa dve i tri osovine,niskopodne,visokopodne..sve to ide ko blesavo,ubija kako ide.Jedino im ovi busevi sa tri osovine oni slabije idu,slabije ubrzavaju,ali zato u krivinu koliko hoćeš i po snijegu idu uz masnu banderu.Što se tiče Fiata kao komercijalnog vozila,fantastične performanse,loša izdržljivost,moje neka zapažanja.

BB

Što se tiče izdržljivosti… 190.36 do 1.300.000 km nisam ni ventile doštelovao 😀 190.33 Na milion izgorio klip, na 1.200.000 ga sjeb’o vozač jer nije primijetio da mu je otišlo crijevo od vode pa ga je pregrijao… Ubačen mu motor od ovog 190.36 i tako je i prodan… Ponekad sredimo anlaser i to je to… šta god sam ugrađivao, nisam morao ponovo, ili original dio ili zamjenski jako dobrog kvaliteta. Koji god šaraf odvrnem on 12.9 čvrstoće, žut k’o vosak kao da si ga sad stavio. Man 19.403 na 900.000 km ugradio treći motor, šta god sam ugradio ponovo sam… Pročitaj više »

Renault Terminator

Ovi novi Fiati nisu tog kvaliteta.

BB

Ako si pitao i tada, drvlje i kamenje je po njima uvijek bacano a švabo uzdizan u nebesa… Ako kod Fiata ode podizač prozora, to je katastrofa (a nije ni on otišao)…. Kod švabe motor rikne – da li si ga održavao, kakvo si ulje sipao, jesu li originalni dijelovi, da li je išao redovno kod ginekologa, pardon, na servis 😜, ko ga je vozio…. Apsolutno se ne može desiti da je švabo nešto pogriješio, nego mora biti da si ti negdje zgriješio… Jer on je nepogrješiv… E sad meni ne odgovara da ja stalno budem u krivu, pa nešto… Pročitaj više »

Laki

Ispravna je ta računica po kilometru junače.Inače ih trgovci nebi vraćali.

Renault Terminator

Što se tiče kamiona Fiatovih..puno problema smo imali sa motorima,elektronikom,od šlepera do prikoličara..bivši poslodavac ih je bio uzeo zbog male potrošnje..najbolje su se pokazali Volvoi i Mečke što se tiče pouzdanosti.Volvo je skup za održavanje ali je i pouzdan.
Što se tiče Fiatovih autobusa…sve je došlo pre godinu ipo dana potpuno novo,za sada rade ko doksa,od primjerka do primjerka kilometraža je tu od 70.000km do 105.000km za sada,rade odlično i ja sam zadovoljan tim autobusima.

Renault Terminator

Otkaz se dobija i za srednji prst,ne treba snimak,svedok, a kamoli tek za preticanje,sve se vjeruje,bitno je samo ko će prvi da krene sa tužikanjem,taj je u prednosti,njemu se vjeruje,ovog drugog ne može oprati ni Dunav ni Sava poslije.

Laki

Za srednji prst je kazna hiljadu eura u DE ako ti se „posreći“ može i više. Ko prvi prijavi u prednosti je bar 95% da će proces realizovati u svoju korist.

Renault Terminator

Isto i u Austriji,za ptičicu dobijaš paprenu kaznu.Dovoljno je da imaš svedoka ili snimak gdje se vidi ptičica.Dok u Canadi dovoljna je samo riječ i najebo si.

Yankee

Ako pricamo o zakonskoj kazni, onda za srednji prst uopste ne mozes da dobijes kaznu jer to spada pod „sloboda govora“. Tako je barem u Americi, verujem da je isto u Kanadi. Plus, panduri ne mogu da pisu saobracajne kazne samo zato sto je neko nesto rekao…

BB

A zato ovaj jedan poznanik koji je radio u Njemačkoj (kasnije uvozio kamione otuda) nije imao srednjeg prsta 😀

Renault Terminator

Nema dalje..😂🤣👍

Yankee

Otkaz, kako si onda pricao, je usledeo nakon sto je tvom kolegi neko pokazao srednji prst, a ovaj onda jurio za njim gazdinim kamionom da mu pokaze dupli srednji prst.

Renault Terminator

Kanđanin je prvo sa svojim kamionom napravio igranku kolegi iz moje firme i još mu pokazao srednji prst.Znači izazivao ga je svjesno i namjerno.Ovaj je popizdio,stigao,poravnao se sa njim,pokazao mu dva komada🤣 i preteko ga.Naravno,Kanađinin ko Kanđanin,pizdurina ona najobičnija,okrene firmu i nalaje sve kako njemu odgovara.Poslodavca ništa nije zanimalo zašto je njegov vozač tako reagovao.On je u svojoj glavi fiksirao ti si njemu pokazao srednji prst kako mu je ovaj rekao(i to dva!!) i ćao,ne zanima ga apsolutno više ništa.A do tog trenutka taj mu je vozač bio extra,tapšao ga po ramenu,hvalio..jedan telefonski poziv običnog narkomana naduvanog koji vozi kamion… Pročitaj više »

Yankee

Kao sto sam rekao zadnji put kad smo vodili pricu o ovome – nije dobio otkaz zbog srednjeg prsta vec zato sto je gazdinom imovinom (kamionom) jurio drugog kamiondziju da mu uzvrati. Da je kojim slucajem izazvao sudar – firma bi bila tuzena i samim tim taj vozac je ono sta se ovde zove „liability“. Ti si sam prica kako je „planuo“ i kako si mu ti govorio da se smiri, a on ignorisao i nastavio da juri dok ga nije stigao i pokazao mu dupli srednji prst. Gazde hoce vozace koji nece planuti vec se mogu kontrolisati bez obzira… Pročitaj više »

Renault Terminator

A šta da mu vozač nije bio priseban u toj situaciji i spasio sebi život i život tog drogiranog Kanađanina koji je svojim neodgovornim potezom direktno ugrozio svoj život i život vozača kome je on dao otkaz?I još na sve to pokazao mu srednji prst? Taj moj poslodavac trebao je još da nagradi kolegu jer mu je ovaj odreagovao majstorski,profi.Da je bio kanadski vozač za volanom,to bi bio karambol i krvi do koljena.Ne!!!On daje otkaz čovjeku koji je spasio prvo sebe,pa njegov kamion i prikolicu a spasio je i drugi kamiom od druge firme i drogiranoh vozača te firme. On… Pročitaj više »

Yankee

Kao sto ti rekoh – liability. Sve se na tome svodi. Ako hoces sa nekim da se obracunavas i svetis – to onda radis u svoje privatno vreme. Ne koristis tudji kamion za vreme kada te neko drugi placa i pokriva svojim osiguranjem da radis takve stvari. Da sam ja gazda firme – najurio bi obojicu, i onoga sto je prvo prosao kroz stop bez da je stao i tvog prijatelja koji ga je jurio da se sveti. Ako imate problem – resavajte ih kada niste „on the clock“ jer ako napravite sranje – firma najebe jer svako ce tuziti… Pročitaj više »

Renault Terminator

Ali nije naš čovijek htio sukob i kavgu,kako ti ne kapiraš?Do ničega nebi ni došlo da ovaj posle svega toga nije mu pokazao srednji prst.Zašto?Zašto mu je to pokazao a ovaj izginuo na cesti da spase prvo sebe pa tu budalu?
On bi njega stigao i pretekao u svakom slučaju jer su išli u istom pravcu ali mu ne bi pokazao dupli srednji prst,prošao bi samo kraj njega.
On apsolutno nije ničim ugrozio firmin kamion a ni tog drogiranog idiota kojeg je preticao,normalno obično preticanje bre.Van svake pameti..

Yankee

Koliko se ja secam tvoje prethodne price, bilo je da je tvom kolegi pukao film kada mu je ovaj pokazao srednji prst i da je rekao „e sad ce tek da vidi srednji prst“ i krenuo za njim dok ga nije prestigao i pokazao mu dupli srednji prst. A gazdi to naravno govori da osoba ne moze da se kontrolise i da je samo pitanje vremena kada ce ga opet neko izbaciti iz takta zbog cega ce mozda dovesti njegovu imovinu (kamion) u opasnost.

Renault Terminator

Rođeni,oni su išli u istom smjeru,kako ne razumiješ,taj idiot je vozio i onako sporije,dal zbog blokade ili čega već ne bitno je…ovaj naš i onako bi ga prestigao da ničega nije bilo,samo preticanje ko preticanje je bilo neminovano,neizbježno…e samo što u tom preticanju čovijek je vratio dva komada sa sve kamatom bez bilo kakvog ugrožavanja bilo čije bezbjednosti i nastavio dalje,nestao.. Naravno da mu je pukao film,jer mu se budala zahvalila sa srednjim prstom što mu je sačuvao glavu na ramenima.Ali njegova povratna reakcija (za razliku od Kanadskog idiota) nije dovodila u pitanje ničiji život. Vozač je još uvijek čovijek… Pročitaj više »

Yankee

Ja znam nase ljude koji su kamiondzije vec 20-30 godina u Americi – i nikada nisu dobili otkaz, kaznu, slupali kamion, itd. Hoces da pogadjas koja je razlika izmedju njih i tog tvog prijatelja? 😉

BB

Ja znam trojicu koji su četiri puta slupali moje kamione, dva puta prevrtanje i dva puta žestoki udesi… Jedan od njih je imao i drugu šansu da slupa kamion i iskoristio je 😜….
Sve sam to ja krpio i dizao u život ponovo. Ćaća je tražio majstore a ja ih često najurio, jer je dolazio da proda prilu a ne da zavši posao, pa sam onda ja to morao raditi, iako nemam veze sa tom strukom, sve je šljakalo na kraju ..

Yankee

Svi nasi ljudi?

BB

Naši…

I nijedan nije finansijski ispaštao zbog štete, bilo nam je drago da su živi ostali, za razliku od jednog šofera (bolji od njih sto puta) koji pogibe kao pješak pored kamiona 😟.

Renault Terminator

Ovaj samo 55.000km na satu,neđe se krio po krugu firme,sram ga bilo😁.
https://files.fm/u/9589e99rn

BB

😀
Jel možeš za tri dana navući na 56000? 😉

Dobra sprava 👍

Renault Terminator

Ovaj konkretno ne.Ima kratak plan,pravi dnevno 130-150km.
Imao sam jutros polazak u 05h za Linz,pa iz Linza prazan nazad do varoši,pa iz varoši polazak u 06:42 i sad sam na pauzi u Linzu (firma/kuća) do 15:54,odvezem jedan pravac do varoši,u 17:10 bus je na parkingu,u 17:19 sam u Bembari😁.

BB

To neka radnička linija?
Pa on će zahrđati od nekorišćenja, baš kao i moja Mokka 😜🤣😂

Renault Terminator

Radničko-školska moglo bi se reći.Generalno to je to,ujutru ljudi piče na posao,dijeca u školu.Pa pauza,nekad veća nekada manja zavisi od polaska do polaska.U međuprostoru znaju ići penzosi ili po neko da kasnije nešto obavlja..i posle podne ljudi se vraćaju sa posla,dijeca iz škole..Petkom obično idu jedni drugima u goste,izlaze,ako te vata kasno da voziš vraćaš mladež iz provoda,penzosi piče do jezera,velikih parkova,rijeka,šetališta da se rekreiraju,šetaju..

Renault Terminator

Brate dragi znam ih i ja…i koji su radili puno gore stvari od pokazivanja prstića pa nisu nikada dobili otkaz.. Razlika može biti nijansa,koja se svakom može deseti u ovom poslu,loš poslodavac,splet nesrećnih okolnosti na terenu,loš vozač itd… Kakvi su ti tvoji i kao ljudi i kao vozači ja ne znam i ne mogu ništa ni dobro ni loše reći jer ih ne poznajem.Ovog čovjeka znam,za razliku od tebe koji ga ne poznaješ al si ga osudio i znam kakav je prvo kao čovjek i kao radnik i nije zaslužio da tako završi,nije pošteno,nije pravedno,poslodavac je debelo ogrešio svoju dušu… Pročitaj više »

Yankee

Ja gledam situaciju sa gazdine strane. Imam i ja radnike na svom timu koji su fantasticni radnici, ali ih sitnice izbace iz takta i zbog toga naprave sranja koja posle ja kao sef moram da cistim. Necu ih naravno otpustiti zbog toga jer ta „sranja“ su u najgorem slucaju sto su „povredili necija osecanja“ hehe, znaci nije nista ozbiljno.

Renault Terminator

Eto ti onda jedna „lekcija“ kao šefu da saslušaš obe strane kada je problem…ali budi sigurno u jedno,onaj ko ti dođe prvi i počne tužakati svoga kolegu,cinkariti,ogovarati,kopati mu jamu..dobro otvori oči,ne vjeruj na prvu,ne nasjedaj,saslušaj i tog „optuženog“,sačekaj malo,pusti malo vrijeme da prođe,posmatraj jednog i drugog,budi lukav u tome.Pa kada se ti sam uvjeriš u riječi jednog ili drugog e onda presuđuj.A prije ili kasnije sve će ti se samo otvoriti,kao knjiga,samo nemoj srljati.Najlakše je oćerati čovjeka,to je najmanji problem.

BB

Prošlo je vrijeme biranja… Skoro ja celim gazdi kako mu šofer ne zna svoj posao… Njegov odgovor: Hajde mi nađi šofera u krugu 300km koji je bolji od njega, odmah plaim auto i idem po njega… Nema, druže, moraš trpiti i budale ili da ti kamion stoji parkiran…
I onda će zbog gluposti davati otkaz, ako imaš šofera u rezervi, super, ali šta ako nema…

Laki

Ko zna zašto je dobro?

Renault Terminator

Naravno,možda je u tom trenutku neprijatno,nezgodno,teško..ali niko ne zna šta nosi sutrašnji dan.

BB

Pa gazda je dobio šta je zaslužio… 😉
Izgubio je dobrog vozača, a on ako je dobar našao je drugu firmu lako. I ja to smatram srećnim završetkom… A i ti si dobro prošao, pobjegao si iz te vuko*ebine koju obični narod smatra za neki raj, (čim čuje da nije Balkan odmah sebi priču ispreda)… Sjećem se jedne cure koja je završila srednju školu i fakultt u Kanadi i pobjegla otuda, pitaju je: A što si otuda otišla kad je tamo 100 puta bolje nego ovdje? A ona odgovara: Pa jesi li ti žovjela u Kanadi ili ja? 😀

Renault Terminator

Naravno da se snašao,čovjek vozačina boli glava…nego potenciram na to koliko je to debilno društvo tamo,retardirano.Ja sam 100 puta napisao na Auto Republici,gdje prestaje logika,nastaje Kanada.

Renault Terminator

Poslao sam odgovor,čeka da se odobri,de ga ubrzaj😉…

Tradicija

Prijatelju nema to veze koliko je vozio i ko je kriv imam veoma ružno iskustvo sa biciklistima u Sloveniji zaštićeni ko beli medvedi kako god bilo vozači automobila krivi a oni se bahate samo tako.Ako je zeleno za pešake oni su kao pešaci a ako je zeleno za vozače automobila onda su kao učesnici u saobraćaju totalni užas nikakve zakone ne poštuju znajući da su zaštićeni.I nećeš verovati imaju i svoju političku stranku.

Laki

Kompletna EU to podržava i toleriše.

BB

To ke još iz vremena Milke Planinc kad su je pitali zašto češlja onako kosu…. Pa to je tako da radnička klasa misli da idem na posao biciklom… 😜😉😂

Neša

Kako se na određenom putu(ulici) određuje max dozvoljena brzina?
Svedoci smo da su ograničenja ista kao pre 70 godina ili od kada se napravio put a da su automobili sve brži i sa boljim kočnicama. Problem je u tome što preterano spora vožnja je iritirajuća, a prekoračenja do 20km/h skroz realna i svaki vozač to radi!
Što se tiče bezbednosti pešaka i dece, na mestima kao što su škole i frekventni pešački prelazi treba da stoje kamere. Sve drugo je puko uzimanje novca od građana kao vid mostarine.

BB

U Banjoj Luci, Zapadni tranzit, dugo nije bilo nikakvog ograničenja a bila postavljena kamera, oni to kontaju kao put kroz naseljeno mjesto i rješavanjem tog rebusa dođe se do zaključka da je tu ograničenje 50 km/h. Tako je moj pokojni otac dva puta tuda naišao 65 km/h i pokupio kaznu, ali je stradala mamina vozačka 😉 i bodovi… Nakon par mjeseci stave znakove na istu cestu (ni cm širine nije dograđen) od 70 km/h… ja i dalje po navici tuda idem 50, i tek kod kamere ubrzam na 68, čisto da iskoristim mogućnost 🙂 To je cesta sa po dvije… Pročitaj više »

s mile

dobih viber poruku

Odeš kod doktora, tutneš lovu, odeš u opštinu, tutneš lovu, zaustavi te pandur, tutneš lovu.

To se zove, kupujmo Domaće 😉

Neša

Nisu oni miroljubivi nego p.čke!

Dusan

Kazne i poeni su problem. Kaznu sam dobio jer sam isao 62 km. Kaze policajac da je 60 km tolerancija u Bg., a ogranicenje 50.Na kraju posle placene kazne, saznam i procitam da bazdareni tahografi imaju odstupnje 3 %. Znaci da nisam trebao da platim kaznu. Takodje tamo gde je malo odstupanje brzine.

Milan Grozdanović

Policija i sud radare smatraju apsolutno tacnim, kao da greska u merenju ne postoji

Izmenjeno 1 godina pre od strane Milan Grozdanović
BB

Priča mog bivšeg druga (ušao u visoke krugove pa se ne viđamo više), njegov otac radio u Rudi Čajavec, i išao u Beograd da uspije dobiti kalibraciju za radar… I istavi ga milicajac sa tim istim radarom kako je prekoračio brzinu 😂🤣😂.
Pa gdje mene… Ja pokušavam da to sranje odbranim kako je precizno ali mi ne daju… Hajde uključi ga! I mahne torbom ispred njega. Radar pokaže 300 km/h 😳
Jesi li ti vidio išta ovdje da je prošlo 300 na sat? …

Ostao drug organ češkajući se iza uha… 🤣😂🤣
Bar neka korist od mjeriteljskih institucija…