1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo Tonale daleko pristupačnija sa značkom Dodgea
Alfa Romeo Tonale daleko pristupačnija sa značkom Dodgea
16

Alfa Romeo Tonale daleko pristupačnija sa značkom Dodgea

7.37K
16
Podelite sa prijateljima:

Prodaja marke Alfa Romeo na američkom tržištu je na nivou statističke greške. Protekle godine je isporučeno tek nešto više od osamnaest hiljada jedinica, pa su očekivanja bila da bi kompaktni krosover pod imenom Tonale mogao da poboljša situaciju. Međutim, Stellantis je u međuvremenu odlučio da ponudi isti model i pod imenom Dodge Hornet, što je izuzetno naljutilo Italijane.

Jer ne samo što je Dodge domaći brend „preko bare“ sa većim brojem izložbeno-prodajnih salona već je naravno i daleko pristupačniji. Tonale će se ipak prodavati u Americi, ali samo u izdanju plug-in, s početnom cenom od 44.590 američkih dolara. U prevodu na neki jednostavniji jezik – neće sigurno mnogo poboljšati prodaju brenda, a posebno ne u onoj meri koju je Alfa Romeo očekivala.


Dodge je nedavno objavio cene Horneta i prema očekivanju, one su niže nego što bi bile da se prodaje samo sa italijanskom značkom. Naime, bazni paket opreme GT košta 31.590 američkih dolara i za navedenu sumu novca kupac dobija 2,0-litarski turbobenzinac s 265 konjskih snaga, 17-inčne felne i 10,3-inčni monitor.

Čelnici kompanije očekuju da će se većina kupaca odlučiti za opcioni paket GT Plus, za koga je potrebno izdvojiti 4.900 „zelembaća“ više, ali dodaje kožna sedišta sa grejačima i klimom, zatim šiber, navigacioni sistem i još mnogo toga. Tu je i paket Track Pack (2.995 najmanjih zelenih novčanica) sa većim felnama i pneumaticima i modifikovanim ogibljenjem, Blacktop (1.995 dolara) sa crnim detaljima i na kraju Tech (2.245 „zelembaća“) sa raznovrsnim bezbednosnim pomagalima tokom vožnje.

Vrh ponude čini Hornet R/T i dostupan je samo u konfiguraciji plug-in sa 285 „konja“ (1,3-litarski turbobenzinac plus električni agregat). Da, reč je o identičnoj mehanici koja pokreće i Tonale, a za njega je potrebno izdvojiti 41.590 dolara. To čini Hornet „okruglo“ tri hiljade najmanjih zelenih novčanica pristupačnijim od Tonalea, ali ćemo pretpostaviti da italijanski rođak stiže sa dosta više opreme. Ako kupac izabere baš svaku opciju na Hornetu moraće platiti više od 53 hiljade dolara.


Američka javnost još uvek nije ubeđena da je Hornet pravi model za Dodge. Brend je ipak izgradio imidž i reputaciju za sebe sa modelima kao što su Charger, Challenger i Durango sa „brdom konja“, pa se italijanski krosover sa četiri cilindra ispod haube nikako ne uklapa u celu priču. Vreme će pokazati da li je odluka Stellantisa pravilna…

AutoRepublika

(7371)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

16 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zsphere

Uf, odličan. 2.0 litarski turbo sa 265 grla u automobilu ove veličine idealna mjera i za zabavu i za svakodnevnu upotrebu. Mislim da je ovo pravi pogodak za dodge, naustrb alfe svakako.

BB

Pa da ponude tu motorizaciju u Evropi i još sa tom cijenom, vidio bi onda kako se Alfa ne prodaje… Ma kupio bi je čak i Renault Terminator 😜. Evo obećavam da bih i ja 😉

Renault Terminator

Ja sam prosto lud za Alfom🤣…

BB

Ka imam dvije u kući… Alfa 90 😉
Jedna ima ložište sa lijeve a druga sa desne strane 😜 , stoje kao rezerva ako nestane peleta ili struje 😂

Renault Terminator

Extra su se pokazale,još da se ne prave u Vranju nego u Italiji đe bi im kraj bio🤣…

BB

U Vranje nema laganje…

Matija

Tonale za 44,5 ili Dodz za 31,6 hiljada dolara – to su dva sveta, dilema ne postoji. Covek bi morao da bude Alfa-fanatik da bi doplatio razliku! Medjutim! Sa svakim paketom dodatne opreme cena Dodza raste tako da se na kraju priblizava Tonaleu: – „GT Plus“ …………………+4.900 $ – „Track Pack“……………..+3.000 $ – „Blacktop“ ……………….+2.000 $ – „Tech“ ……………………..+2.200 $ —————————————————- Ukupno: ………………….+ 12.100 $ Zajedno sa osnovnom cenom od 31.600 $ to cini ukupno 43.700 $. Izgleda da se cela komercijalna strategija Stelantisa sastoji samo u „cerupanju“ Tonalea? Amerika je zemlja velikih automobila, sto znaci da bi ovom trzistu… Pročitaj više »

Izmenjeno 1 godina pre od strane Matija
Yankee

Alfa od $44.500 je plug in hibrid, Dodge od $31.600 nije. Ako izaberes Dodge plug in hibrid onda cena iznosi $41.500.

Matija

Pise u tekstu. Ne pise sta je sa dodatnom opremom.

Izmenjeno 1 godina pre od strane Matija
Zoca

Opet je skuplji od F-Mastenga ,ciji odlazni bazni model kosta 28 hiljada dolara.

Lazar

Hornet stiže u salone u Texasu za jedno mesec dana pa javljam utiske s aprobne vožnje !

Bungi

Nikako žabari da skontaju kako nova platforma nije isključivo njihovo vlasništvo, već cijele grupacije.Oni su „zaprežni volovi“ koji moraju da vuku kako gazda kaže.Ako se koji „vo“ umori ili posustane ide do prve „mesnice“ a na njegovo uskače novi, jači „vo“.Kapitalizam je „vampir“ koji siše i poslednju kap krvi radne snage u u nezajažljivoj žeđi za profitom.Surov i beskompromisan.

Trt

A el podizaci prozora sa doplatom ili ima manuelna verzija?

Trt

156 najbolje sto su napravili uz pristupacnu cenu. Da nisu omanuli sa gumicama balans stangle, koje kostaju 5€, a zamena 500€, jos bi se vozile. Evropa je gutala 156 kao skodu poslednjih 15 god. Izmisljaju platforme kao da ce neko na trke, a decije bolesti koje moze da resi i priuceni vodoinstalater ostaju zauvek. Ovlasceni servis za 159 pre 10god zamenu ulja i filtera, ako ih zamene,naplacivao 440€, a trosak50€, pa ko je lud. Ponasaju se kao da im je prodaja nikad bolja. Jednom se zajebes da kupis alfu. Narod hoce lep i pristupacan auto, tako se ostvaruje prodaja, a… Pročitaj više »

BB

Sve si u pravu, imaju u suštini odlične aute ali sa nekim sitnim glupostima koje ih koštaju velike prodaje, a nikako da riješe te gluposti…