1. Home
  2. Vesti
  3. Novi električni Baojun je manji od Dacije Spring…
Novi električni Baojun je manji od Dacije Spring…
6

Novi električni Baojun je manji od Dacije Spring…

2.50K
6
Podelite sa prijateljima:

Baojun, kineski brend automobila koji vodi zajedničko preduzeće General Motorsa i SAIC-a, odlučio je da pojača gas prilikom prelaska na električna vozila. U centru pažnje je urbana mobilnost i, tačnije, čisto električni gradski automobili. Novi Baojun Yep spreman je da napadne prodajne salone i porazi kinesku verziju Dacije Spring.

Prve slike su otkrivene i prvi detalji Baojuna Yepa su potvrđeni. Model čije je kinesko ime YueYe i koji je prvobitno zamišljen za brend Kiwi. Međutim, Baojun je odlučio da promeni svoje planove i plasira novi Yep sa svojom značkom.

Yep je SUV „džepne veličine“ koji se odlikuje avanturističkim izgledom i koji bi mogao da se nazove SUV-om. Ukrašen je plastičnim branicima koji štite donji deo karoserije, upadljivim krovnim šipkama, a razmak od tla je značajan. Takođe je vredno napomenuti dizajn i branika i farova sa LED tehnologijom.

dimenzije BAOJUN YEP
Dužina 3.381 mm
Širina 1.685 mm
Visina 1.721 mm
Razmak osovina 2.110 mm

U ovom trenutku nema zvaničnih slika unutrašnjosti. Kabina ima četiri sedišta. Nažalost, smanjena veličina vozila znači da zadnja sedišta mogu da koriste samo deca ili odrasli niskog rasta. Spekuliše se da bi u budućnosti mogla postojati varijanta karoserije sa petoro vrata koja nudi dodatnu praktičnost.

Budući da je potpuno električno vozilo, sve oči su uprte u pogonski sistem. Baojun nije naveo konkretne detalje o tome. Trenutne informacije sugerišu da će ga pokretati motor od 50 kW (68 KS) i 140 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Električni motor koji se pokreće energijom uskladištenom u bateriji LFP.

Odlikuje ga pogon na zadnje točkove. Biće u stanju da dostigne maksimalnu brzinu od 100 km/h. To je dovoljno da cirkuliše u urbanim i međugradskim sredinama. Autonomija Yepa će dostići 303 kilometra prema ciklusu koji se primenjuje u Kini.

Baojunov mali električni SUV će debitovati na sajmu automobila u Šangaju maja ove godine. Očekuje se da će knjiga narudžbina uskoro biti otvorena. Prve jedinice će biti dostupne kod kineskih dilera pre kraja godine.

AutoRepublika

(2501)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Sad ću ja k’o Matija…
– Da se mene pita, nastavio bi vizuelni kontinuitet prozora na stakleni otvor, ovako mi nekako posebni okviri a bilo bi dobro (a i ne komplikovano) da se to bar vizuelno spoji, recimo crni B stubovi ili staklo preko B stuba…
– Blatobrani bi bili komplet crni, a ne gore lakirani a dolje crni, bilo bi i ljepše i jednostavnije.
– Otvori za zočove izgledaju kao da se mogu smjestiti malo veći točkovi

Ali mene niko ništa ne pita 😉

Matija

BB dobar si, svi komentari su ti na mestu! Za mene je tvoj komentar o prozorima najinteresantniji: auto je stvarno suvise mali da bi imao odvojene prozorcice, tako da bi jedan uzi i crno obojen B nosac doprineo utisku harmonije i ravnoteze staklenih i metalnih povrsina. C nosac bi trebalo da bude siri, on daje karakter zadnjem kraju vozila.

BB

Hvala, učim od najboljih 😉…

Ostadošmo uskraćeni za informaciju o cijeni … Da uvozimo, sređujemo i prodajemo 😉

Matija

Mali je super! Ovaj autic pruza siroke mogucnosti za tjuning:

– veci tockovi i atraktivnije felge
– rezervni tocak pozadi
– kofercic ili kutija za alat u obliku kanistera
– vitlo napred, tamo gde mu je tablica
– promeniti mu boju folijama, tamna mat zelena
– hromirani branik napred
– crni obruci na blatobranima (predlog BBa)
– crni B nosac (predlog BBa)
– farovi na krovu, itd.

Momci, ovo bi bila sjajna zabava!

Bungi

Čega ovdje sve nema??? Glavni uzor je bio očito Suzuki Jimny poslednje generacije. Sporni „B“ stub me nekako podsjeća na Nisan Terano II u verziji sa manje vrata.Prednja podijeljena svijetla vuku na Ševrole Silverado iz ranijih dana a prednji „romb“ znak je po meni lično, drska krađa Reno intelektualnog vlasništva.Pitanje koje me muči je kako malom, kosookom, žućkastom čovjeku iz „bratske“ NR Kine pođe za rukom da spoji toliko „ničega sa ničim“ i dobije takav kičeraj kome nema ravnog. 🤔

Matija

Ovaj autic ne zasluzuje atribut „kiceraj“ – dizajneri su koristili opste stilske elemente koji su karakteristicni za terenske automobile i upakovali ih u za ovu duzinu i visinu perfektne proporcije! Moje postovanje! Tu ima jako malo potrebe za nekim korekcijama, moja tjuning-lista je cista sminka.