1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. BYD iz dobrog razloga isključuje kupovinu Fordove fabrike u Sarluju
BYD iz dobrog razloga isključuje kupovinu Fordove fabrike u Sarluju

BYD iz dobrog razloga isključuje kupovinu Fordove fabrike u Sarluju

311
0
Podelite sa prijateljima:

Već nedeljama se spekuliše o budućnosti jednog od Fordovih centara za proizvodnju vozila u Evropi. Jedan od brendova koji je bio u priči da se domogne ovih postrojenja bio je BYD. Međutim, na kraju, ovaj popularni kineski brend električnih automobila demantovao je ovu informaciju.

BYD je odbacio kupovinu Fordove fabrike u Sarluju (Nemačka). I uradio je to sa dobrim razlogom koji je direktno vezan za strateški plan koji je kompanija pokrenula za širenje na evropsko tržište. BYD je započeo svoju ekspanziju na Starom kontinentu. I iako je postojanje objekata ove prirode, a priori, nešto ključno za materijalizaciju ove mape puta, čini se da, za sada, BYD neće proizvoditi električne automobile u Evropi.

Viši izvršni direktor kineskog brenda je nagovestio da se trenutno istražuju drugi putevi za kupovinu već uspostavljenog centra za proizvodnju automobila. Štaviše, predloženo je da BYD osnuje sopstvenu fabriku električnih automobila u Evropi, koje će biti posvećeno proizvodnji putničkih automobila sa baterijskim električnim pogonskim sistemom.

„Ne fokusiramo se na objekte određenih kompanija. Radimo studije izvodljivosti da vidimo naše planove za budućnost. Na primer, ako postavimo naše objekte u tom regionu, koje je najbolje rešenje tamo?“ rekla je Stela Li, izvršni potpredsednik BYD-a.

Stela Li je takođe jasno stavila do znanja da od danas „nema ciljnih zemalja za izgradnju objekata“. BYD će dati prioritet uspostavljanju jakih prodajnih i distributivnih mreža u Evropi, zajedno sa servisnim centrima, kako bi osigurao poverenje potrošača. Tada će doći vreme da se razmisli o proizvodnji električnih automobila na Starom kontinentu.

Poznato je da Ford pregovara sa velikim brojem potencijalnih kupaca za svoju fabriku Sarluj. Stoga, i ako BYD bude isključen kao mogući kupac, ostaje da se vidi kakva će biti budućnost pomenute fabrike.

BYD već dugo proizvodi električna vozila u Evropi. Sada se ne radi o putničkim automobilima. Ovaj gigant kineske automobilske industrije ima proizvodni centar za električne kamione i autobuse u Komaromu (Mađarska).

Takođe treba imati na umu da BYD gradi fabriku električnih vozila u jugoistočnoj Aziji. Tačnije na Tajlandu. Ova informacija, plus izjave Stele Li, potvrđuju, za sada, da BYD neće proizvoditi električne putničke automobile u Evropi.

AutoRepublika

(311)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments