1. Home
  2. Vesti
  3. Koliko u Kini košta ovaj luksuzni SUV? (GALERIJA)
Koliko u Kini košta ovaj luksuzni SUV? (GALERIJA)
4

Koliko u Kini košta ovaj luksuzni SUV? (GALERIJA)

6.31K
4
Podelite sa prijateljima:

Kineski proizvođači postaju sve konkurentniji na globalnom tržištu, pa bi se uskoro moglo desiti da brendovi iz ove zemlje počnu da se takmiče sa tradicionalnim premijum markama iz Evrope ili Japana. 

Kinezi su u velikom naletu u automobilskoj industriji, i to je van svake sumnje. Geely raste iz dana u dan, sa sve većim apetitima, i verovatno će prvi povesti ozbiljniji atak na globalnom nivou. Uz to, Kinezi prednjače i sa elektrifikacijom, te je jasno da će borba biti sve oštrija.

No, luksuz je ono što je posebno izraženo na kineskom tržištu. U ovom segmentu nadmeću se brojni domaći i strani brendovi, a jedan od kineskih aduta jeste Baojun RS-3. Za razliku od prošlosti kada su Kinezi mahom kopirali evropske modele, sada su postali originalniji pa je sve više modela koji su proizvod njihovog dizajna i inženjeringa.

Baojun RS-3 jeste SUV koji puca na premijum segment u Kini. Mada motorizacija to svakako ne može da podure, jer se ispod haube nalazi 1,5-litarski benzinca (sa četiri cilindra), koji isporučuje 105 ili 147 ks. Prema podacima proizvođača slabija varijanta troši 5,9 litara benzina na 100 km u kombinovanom ciklusu vožnje, a snažnija 6,8 litara za isto toliko pređenih kilometara.

No, ovde je interesantna oprema. Tako se sedište vozača podešava u šest smerova, i to je sve kontrolisano putem dugmića na bočnom delu sedišta. Na centralnoj konzoli je ekran osetljiv na dodir dijagonale od 10,25 inča. Uz to informativno-zabavnim sistemom se može upravljati i putem glasovnih komandi. Od aktivnih sistema bezbednosti, Baojun RS-3 može se pohvaliti sa adaptivnim tempomatom, mada su dostupni i drugi napredni sistemi.

Pa, koliko to zapravo košta u Kini? Oko 8.200 evra! Nažalost, Baojun RS-3 je dostupan samo na ovom tržištu. Odakle ova cena, to je već stvar za daleko opširniju analizu jer je pomalo nejasno na čemu „štede“ kineski brendovi pa mogu da plasiraju ovako pristupačna vozila. Neki strani mediji navode da su ključ jeftine sirovine i još jeftinija radna snaga…

Bilo kako bilo, to je na nivou cene jedne Dacije Sandero koja u Evropi važi za niskobudžetni automobil.

AutoRepublika 

(6307)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Joseph

Mene čudi kako nema ovakvih auta u Europi, da stave 15000€ to bi išlo kao kokice u kinu. Vjerujem da je stvar u homoloagaciji, crash testovima i sl, ne žele se osramotiti ne Europskom tržištu jer su već par puta pokušavali ali nisu uspijeli zbog manjkavosti i ne baš tako robusne izrade.

BB

A da nije problem u maržama uvoznika, distributera, dilera itd…? Nekada si auto kupovao direktno od Zastave i nekog njihovog salona, a sad ima 5 posrednika

Bungi

Sve je dobro na ovom kinezu osim naziva koji suviše zvuči na „bujon kocke“ a znak previše podsjeća na renoov romb.To bi mogao predstavljati problem u osvajanju evrope.

Preduzimac

Ja već poručio preko Alija… Shipping me malo zeza ali biće full