1. Home
  2. Vesti
  3. Uži spisak kandidata za nagradu „Svetski automobil godine“
Uži spisak kandidata za nagradu „Svetski automobil godine“
4

Uži spisak kandidata za nagradu „Svetski automobil godine“

247
4
Podelite sa prijateljima:

Stručni žiri odabrao je finaliste za prestižne nagrade u nekoliko kategorija. 

Za najvažniju nagradu „Svetski automobil godine“ takmičiće se tri modela. To su: Honda e, Toyota Yaris i Volkswagen ID.4. Maleni Yaris se već okitio titulom „Evropski automobil godine“, a upečatljivo je da su čak dva automobila pripadnici EV segmenta.

„Gradski svetski automobil godine“ biće jedan od sledeća tri četvorotočkaša: Honda Jazz/Fit, Honda e i Toyota Yaris. Veliki uspeh za Hondu sa dva kandidata, kao i za japansku automobilsku industriju koja će definitivno biti pobednik u ovoj klasi.

Titula „Svetski luksuzni automobil godine“ pripašće nekod od ovih vozila: Polestar 2, Mercedes S klase i Land Rover Defender. Za nagradu za performantne modele nadmetaće se: Toyota GR Yaris, Porsche 911 Turbo i Audi Q8 RS.

Poslednja kategorija jeste za najbolji dizajn. Ovde su u najuži izbor ušla tri automobila. To su: Honda e, Land Rover Defender i Mazda MX-30.

Pobednici će biti saopšteni na specijalnoj manifestaciji koja će se odigrati 20. aprila.

AutoRepublika 

(247)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

ID.4

J4ZZ3R

Sto?

moron

Pa, u klasi EV-a, u kategoriji „medjumesnih“ vozila, dajem mu plus u svetlu verovatnog komfora ( koji bi sledio iz kombinacije karoserijeke forme i same veličine vozila ).
Potom, tu su razne varijante kapaciteta baterije i snage.
A i njegov dizajn mi je ok.

Pomponije

(Marko) Yarić za pobedu!