1. Home
  2. Prezentacije
  3. Najbolji oproštajni seks: Lamborghini Invencible i Autentica
Najbolji oproštajni seks: Lamborghini Invencible i Autentica
4

Najbolji oproštajni seks: Lamborghini Invencible i Autentica

1.59K
4
Podelite sa prijateljima:

Lamborghini prelazi sa benzinskih na hibridne pogonske sklopove, što praktično znači da se kanonski V12 motor naposletku ipak oprašta od publike. Ranije je bilo zamišljeno da poslednji model Lamborghinija s ovim agregatom, a bez ispomoći elektromotora, bude Aventador LP 780-4 Ultimae, koji je lansiran pre oko osamnaest meseci, ali sudbina očito nije tako htela. Šta se desilo?

Pa, pominjasmo maločas požar na brodu Felicity Ace, kojom prilikom čega je petnaest kolekcionarskih primeraka izgubljeno, pa su morala biti napravljena nova vozila u zamenu. Kako bilo, sada imamo pred nama dva veoma ekskluzivna automobila na koji način se marka oprašta od kultnog pogonskog bloka.

Kupe Lamborghini Invencible i spajder (da ne kažemo kabrio) Lamborghini Autentica su izvedeni na temelju Aventadora u verziji Ultimae. Motor u konfiguraciji V12 sa 6,5 litara zapremine (780 konjskih snaga i 720 Nm najvišeg obrtnog momenta) je uparen s sedmostepenim robotizovanim menjačem s jednom spojnicom, marke Graziano. Prenos snage je na sve točkove, dok je šasija potpuno identična za sve nove modele.

Monokok karoserija izvedena od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima je pozajmljena od pomenutog donorskog  Aventadora, ali u ovoj primeni sa originalnim eksternim panelima sa šarkama.

Invencible i Autentica donose jedinstven dizajn koji je usmišljen od strane stilista zaposlenih u okviru kompanije, a koje predvodi Mitja Borkert. Vidimo uspravno psotavljene farove s mnoštvom diodnih lampi, zadnje signalne grupe podeljene u tri sekcije, kao i trodelni koktel završetaka izduvnih cevi na stražnjici vozila. Sve pobrojano krasi samo ova unikatna vozila.

Ova tvrdnja opstaje, upkos spoznaji da su neki dizajnerski elementi „maznuti“ s ranije priređenih maloserijskih modela koji su poneli nazive Sesto Elemento, Reventon, Veneno i Essenza SCV12.

Kupe Lamborghini Invencible poseduje veliko krilo – spojler postavljen na otvorene nosače, ali spajder Lamborghini Autentica pruža drugačije aerodinamičko rešenje. Napravljen jes dve repne kobilice, između kojih je pričvršćen fiksni spojler. Spajder naravno nema krov, ali u ovom slučaju ne postoji baš nikakav krov, ni sklopiv ni uklonjiv, a čak su i bočni prozori odsečeni da bi se pojačao efekat.

U oba slučaja je enterijer originalnog Aventadora bio predmet prerada. Invencible i Autentica su lišeni „muzike“. Na mestu gde inače stoji ekran multimedijalnog sistema imamo ostavu za sitne stvari, dok su svi tasteri isparili s obruča upravljača.

Komande za podešavanje rada klima uređaja su izmeštene na središnji tunel, dok je promene pretrpela i instrumenatciona grafika. U isto vreme je i zadržana opcija provetravanja, hlađenja sedišta.

Lamborghini je sklopio samo po jedan primerak modela Invencible i Autentica i oba su „isprošena“ mnogo pre debija, ali cene na saznadosmo. Dodatni automobili s ovim nazivima nisu planirani, mada….

Možda opet predstavici grupe Volkswagen zažele da se „stvarno, stvarno“ oproste od dvanaestocilindarske aždaje, i „podare“ svetu još koji višemilionski četvorotočkaš. Ko će ga znati, nije teško čoveku da se polakomi na novac, posebno ako je velik, prevelik kao nemački koncern…

AutoRepublika

(1585)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Dizajneri Lamborginija sasvim su izgubili kompas! Njihov auto vise ne izgleda sportski vec kao da je napravljen za futuristicki film o nekoj agresivnoj grupi predatora! Na sve strane su ostre linije, zaostreni spicevi, prednji deo auta, onaj koji je okrenut pesacima, lici na testeru kao da je spreman da sece ljude! Ceo auto ima karakter opasnog oruzja sa gomilom seciva! Do pre neku godinu, dok je ovaj dizajn bio jos umeren, dopadao mi se zbog svoje agresivnosti i dinamike. Ovoga puta agresivnost je prerasla u morbidnost, utsak je neprijatan i odbojan! Ovo je auto za ljude sa bolesnom psihom. Steta!

GopTear

Batmobile
comment image

kikiriki

Bolji od SEX-a

Matija

Hitno menjaj curu! 🙂