1. Home
  2. Prezentacije
  3. Kasna modernizacija za Volkswagen Tharu
Kasna modernizacija za Volkswagen Tharu
0

Kasna modernizacija za Volkswagen Tharu

303
0
Podelite sa prijateljima:

Ako ste mislili da ažuriranje automobilskih modela u Kini ide kao na traci, Volkswagen je tu da bi to demantovao. Lokalni SUV Tharu je promovisan pre četiri i po godine i nakon svih tih dana je usledila planirana restilizacija. Prisetićete se da je ovaj model najbliža rodbina Škode Karoq i Volkswagenovog Taosa, ali kineska verzija poseduje drugačiji stil, opremu, dok je i razmak između osovina obogaćen za dodatnih 50 milimetara.

Levo – kakav je bio; Desno – kakav je postao!

Tharu je od samog početka nudio dizajn usklađen s izgledom krosovera po imenu Teramont, a bliskost je očuvana i nakon ažuriranja, samo što je sada osavremenjen kineski Teramont postao uzor. Novi farovi i rešetka hladnjaka su izvedeni u dvodelnom stilu, dok su skuplje verzije dobile svetleću traku celom širinom prednjice.

Izmenjeni su i odbojnici kao i prednji blatobrani, pa je shodno tome i dužina impozantnija za, doduše simboličnih pola santimetra. Sada Tharu po toj osi meri 4.458 milimetara.

Svetlosnu traku su dobile i zadnje signalne grupe, dok su završeci izduvnih cevi nestali sa zadnjeg odbojnika. Takođe su promenjene i plastične ivice sa vrata. Dostupna je nova opcija s crnim dekorom umesto ponuđenog hromiranog izgleda, a što je dopunjeno trobojnom šemom naplataka i kućištima retrovizora u dubokoj žalosti (to jest crnini).

Enterijer novajlije je usklađen s onim što nudi i ostatak kineske game Volkswagena. To podrazumeva multimedijalni sistem s ekranom koji više nije integrisan u centralnu konzolu, već se izdiže nad njom. Dijagonala tog monitora je uvećana s nekadašnjih 9,2 na 12 cola. Pride, raspoložive su i nove onlajn funkcije.

Senzorska jedinica uređaja za klimatizaciju se pojavila na modelu Tharu pre nekoliko godina, ali su instalirani novi otvori za izduv vazduha lišeni zasebnog prigušivača koji bi blokirao protok zraka. Obruč upravljača će od sada imati nove tastere osetljive na dodir.

Ničeg novog nema u segmentu priče o pogonskim sklopovima, izuzev jedne stvari. A to je smena pod haubom gde je povučen turbo motor označen sa 1.4 TSI (150 konjskih snaga i najviših 250 Nm obrtnog momenta), umesto kog stiže novi, moderniji i samim tim složeniji agregat koji nosi indeks 1.5 TSI (160 „grla“ i 250 Nm). Ta jedinica polako biva ugrađivana u gamu nemačke marke koja se nudi u Kini.

Ovako pogonjeni krosoveri poseduju i sedmostepeni “robotizovani” menjač komercijalnog naziva DQ200. Menjačka kutija računa na dve suve spojnice, dok je prenos snage samo na točkove prednje osovine. Alternativa ovom sklopu ostaje ista: 2.0 TSI turbobenzinac sa 186 konjskih snaga i maksimalnih 320 Nm obrtnog momenta. I ovde imamo sedmobrzinski menjač DQ381 s dvostrukom spojnicom, ali vlažnom. Prenos sile je na obe osovine putem spojnice koja spaja zadnji par točkova.

Proizvodnja osveženih krosovera kreće u zajedničkom poduhvatu SAIC-Volkswagen već tokom proleća. Pre ovog zahvata je Tharu stajao od 23 do 32 hiljade američkih dolara, pri čemu se ne očekuje osetnija korekcija cene nakon što novitet postane aktivan u prodajnim katalozima.

AutoRepublika

(303)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments