1. Home
  2. Prezentacije
  3. BYD Song L konačno debitovao kao celina
BYD Song L konačno debitovao kao celina
4

BYD Song L konačno debitovao kao celina

654
4
Podelite sa prijateljima:

Sada već svima znani kineski proizvođač automobila, kompanija BYD se priprema da tržištu ponudi novi model. U pitanju je električni kros-liftbek Song L. Pod tim imenom će se pridružiti gami električnih i hibridnih vozila iz porodice Dinastija (Dynasty), a koja uključuje sledeće modele: Song Plus, Song Pro, Han, Tang, Yuan Plus i ostale.

Konceptni automobil, prethodnica serijske verzije Songa L, prikazan je u aprilu na Salonu automobila u Šangaju, dok smo fotografije vozila namenjenog homologaciji mogli da vidimo tokom prethodnog leta. Predserijski primerak je izložen nedavno na Salonu automobila u Čengduu, iako sa zatamnjenim staklima. Sada je konačno ogoljen i enterijer noviteta.

BYD Song L nudi zaista minimalni stepen unifikacije s ostalim modelima iz serije Song, pošto je novitet utemeljen na arhitekturi namenjenoj električnim vozilima i dolazi s ožičenjem koje radi na naponu od 800 volti. Forma novajlije je „nešto između“, pa se tako ne može načisto smestiti ni u klasu liftbeka, a ni u kategoriju krosovera.

Novi proizvod na četiri točka je stilizovan u korporativnom stilu novih električnihvozila iz kompanije sa sedištem u Šenženu. Tako Song L nije previše visok i po toj osi meri 1.560 milimetara. U isto vreme, preostale dimenzije su impresivne: 4.840 mm je dužina, dok je širina na nivou od 1.950 mm. Izdašnih gabarita je i razmak između osovina – 2.930 mm.

Enterijer dolazi u minimalističkom stilu. Izveden je u duhu koji je kompatibilan s onim koji krasi ostale modele u asortimanu BYD-a, ali se i dalje našlo tu mesta za fizičke tastere. Na centralnom tuneli imamo veliku ručicu „menjača“, a uz nju je smešten i blok tastera kojim se upravlja radom pomoćnim sistemimavozila.

Obruč upravljača izgleda zanimljivo zbog oblika, konstrukcije, arhitekture istog. Iskorišćen je i za pozicioniranje većeg broja dugmadi, i to bez senzora.

O novajliji nema previše tehničkih informacija. Zna se da će BYD Song L biti ponuđen sa zadnjim pogonom i 313 konjskih snaga, dok će dvomotorna verzija pružati pogon na točkove obe osovine i 517 „konjića“. U izboru će biti dve trakcione baterije, i to kapaciteta 71 ili 82 kWh. Očekuje se domet između 550 i 662 kilometara.

Elektromobil bi trebalo da dođe na kinesko tržište pre isteka ove godine. Procenjena naknada za novitet je na nivou od 32.550 evra za verzija s pogonom na zadnjoj osovini.

AutoRepublika

(654)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Molicu autore da nam objasne sta je ovde „kros“ i sta je to „liftbek“. Prikazani model je elegantna, sportski oblikovana limuzina. Vec bi moglo da se govori o karakteristicnom kineskom stilu u dizajnu! Prednji deo je perfektan! Jedan interesantan detalj dizajna na ovom automobilu: dijagonala na stranicama je ocigledan uticaj dizajna Ioniqa 5. Kao kod Ioniqa, ni ovde nisam siguran da je estetski uspela, bice potrebno jos vremena dok neki dizajner ne napravi perfektno resenje. Zadnji deo je pretovaren visespratnim horizontalnim faltama. Mogao bi lako da se dovede u red sa jednostavnim ispravkama. Felge u obliku petokrake su OK. Enterijer… Pročitaj više »

Matija

Dragi Zvezdane, znam sta znaci i jedno i drugo a zelja mi je da se oslobodimo stranih izraza. Auto je masina a masinci se iz generacije u generaciju trude da stvore nase reci. Inace, kada se strane kovanice doslovce prevedu na nas jezik vidi se da tu nema niceg narocitog. „Crossover“ znaci ukrstanje dve vrste automobila. Izraz se najcesce koristi za oznacavanje kombinacije limuzine i terenskog vozila. Mnogo redje se pojavljuje kombinacija sportskog i terenskog automobila. U ljudskom rodu se kombinacija dveju rasa zove „melez“. Trebalo bi izmisliti jedan prikladan i elegantan izlaz za ukrstanje automobila. „Liftback“ je veliki poklopac… Pročitaj više »

Bungi

Ima tu nekih dizajnerskih ispada koji bi u studiu Pininfarina dobili „nedovoljan (1), vidimo se na popravnom za mjesec dana“ .Ipak, u globalu, to je jedna skladna cjelina.U odnosu na VW ID5, ovaj „žućak“ izgleda kao mis univerzuma.