1. Home
  2. Prezentacije
  3. Prikazano otelotvorenje nekada virtuelnog roudstera zvanog Nissan Max-Out
Prikazano otelotvorenje nekada virtuelnog roudstera zvanog Nissan Max-Out
1

Prikazano otelotvorenje nekada virtuelnog roudstera zvanog Nissan Max-Out

82
1
Podelite sa prijateljima:

Nissan je upriličio virtuelno lansirane konceptnog automobila još u novembru 2021. godine, i od tada pa do prošle nedelje, ovaj model nije odmakao dalje od kompjuterskih diskova. Međutim, Japanci nisu digli ruke i priveli su ovaj projekt kraju. Pre par dana je debitovao opipljivi Nissan Max-Out.

Istini za volju, sudeći po tome što i sada nedostaju tehničke informacije i karakteristike vozila, deluje da i dalje pričamo o nepokretnom konceptu. U godini koja je prethodila 2022. objavljeno je da je Nissan Max-Out zamišljen kao kompaktni električni roudster s niskim težištem i šasijom izvedenom na način da vozač oseti istinsku radost tokom vožnje. Pride, za pokretačko rešenje je viđen novi pogonski sklop s motorima iz porodice e-4orce, a koji bi se napajao iz kompaktne čvrste baterije (solid-state battery).

Sada nemamo ponovnu potvrdu čak ni ovih, ranije obnarodovanih informacija.

Ali, što se pitanja stila tiče, onda je jasno da živi koncept u kompletu donosi isto ono što smo i videli na kompjuterskim renderima iz 2021. Klinasti dizajn, čiste površine, masivno perje na nosu vozila koje uključuje njušku i vetrobransko staklo…

U kabini se nalaze dva sedišta, fotolje u čiji pod su integrisani jastuci, dok nasloni imaju moć transformacije. I naravno, ekrani su razasuti posvuda, čak ih ima i u glavčini točka.

Koncept Max-Out je viđen kao središte pažnje organizatora na događaju nazvanom Nissan Futures, a koji je posvećen budućnosti japanske kompanije i koji će biti održan u centrali firme u Tokiju, u intervalu između 4. februara i 1. marta. Izložba će biti upotpunjena i otvorenom diskusijuom tokom koje će biti omogućeno svakom posetiocu da kaže predstavnicima Nissana šta očekuje od društva i elektrifikacije, kao i to kako vidi budućnost motornog prevoza.

A što se tiče spektakularnog roudstera, po svemu sudeći će ostati u domenu nepokretne makete, bez ikakve nade da će nekada biti priveden serijskoj proizvodnji.

AutoRepublika

(82)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Zali boze truda i para.