1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Protivotrov za BMW M4 CSL bi bio kupe Alfa Romeo Giulia
Protivotrov za BMW M4 CSL bi bio kupe Alfa Romeo Giulia
3

Protivotrov za BMW M4 CSL bi bio kupe Alfa Romeo Giulia

2.98K
3
Podelite sa prijateljima:

Nije teško voleti marku Alfa Romeo, i kada malo bolje pomisliš, svi smo mi pomalo alfisti. Da nije tako, ne bismo ni bili na ovim stranicama. Ujedno, onda čoveka nužno mora i da obuzme tuga kada shvati da je brend bio (a možda je i još uvek) na ivici propasti, a šta bi sve moglo biti da je sreće…

Pa evo, na primer, mogla bi da bude Alfa Romeo Giulia s manjkom zadnjeg para vrata.

Paleta slavne italijanske marke je u neka srećnija vremena bila zamišljena tako da uključuje sportski kupe, naslednika modela GTV iz osamdesetih godina, ali na kraju taj automobil nije lansiran u serijsku proizvodnju, a kompanija s Apenina se sada fokusira na modele koji donose egzistenciju, a to su oni s povišenim odstojanjem od tla. Gledaćemo Alfu u segmentu ispod i iznad Tonale, a prvo će pred publiku manji Brennero…

Međutim, ni ovakva realnost nije sprečila nezavisnog dizajnera koji se potpisuje kao Sugarchow da uz pomoć kompjutera i odgovarajućeg softvera nacrta kupe predivne siluete. Kao inspiracija je očito poslužio kupe Bertone, i to nije slučajno jer je 2023. godina ona u kojoj ondašnji kupe slavi šezdeseti rođendan. Kupe sa rendera eleganciju duguje limuzini po imenu Giulia, dok su mu ekstremiteti izvedeni pod snažnim uticajem prelepog Tonalea, doduše uz skladnije odmerene proporcije i prepuste.

Neko će reći da je render-majstorima lako jer ne moraju da se ubeđuju s inženjerima i računovođama, pa mogu da puste mašti na volju i da osmisle najlepše animacije, jer ovo na slikama drugo i nije.

Ali, kada bi nekim čudom ovakav automobil ušao u proizvodne hale zarad masnovno organizovane montaže, onda bi mu najbolje čučao motor iz modela Giulia GTA. Dolazi u konfiguraciji V6 i raspolaže s 540 konjskih snaga usmerenih samo na točkove zadnje osovine. Tako opremljena Alfa Romeo Giulia Coupé bi mogla da se rivali s modelom BMW M4 CSL koji nudi za deset „konja“ više, zahvaljujući legendarnom rednom šestaku.

Pored toga, čiste linije automobila sa rendera, vrednije su za imidž Alfe Romeo od onih koje poseduje Giulia SVB Zagato, a koje postoje u stvarnom životu jer je svojevremeno izrađen jedan primerak. Da ne spominjemo i „kvadratni“ sedan Giulia koji je oživeo ErreErre Fuoriserie.

Naposletku nam ostaje još da izrazimo nadu da će pod okriljem ogromnog Stellantisa svoju sreću naći i Alfa Romeo i da će toliko ojačati da će publici moći da ponudi i neki, uslovno rečeno, maloserijski – superatraktivan model.

AutoRepublika

(2977)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Vec odavno „sanjam“ Alfu kupe na bazi Djuliine tehnike i evo je prva vizija. Ali nisam odusevljen:

– Veoma lici na BMW 2 kupe, kao da mu je „Secerko“ skinuo BMWov i zalepio Alfin nos.
– Dizajneri bi morali konacno da se odlepe od stare Alfe Junior, njen dizajn ne moze mnogo da se modernizuje i postaje kocnica.
– Prikazani dizajn nije los – proporcije, povrsine, detalji, itd. Ali je vec zastareo! Dizajn sledece generacije Alfe mora da ode korak-dva ispred Djulie i Tonalea, inace je to stagnacija!

Renault Terminator

Ma možeš kantu pretvoriti u šta hoćeš,kanta će uvijek biti kanta,šuplja,otrcana i sa otpalom ručkom,to je svaka Alfa u kratkim crtama…

BB

„…svi smo mi pomalo alfisti. Da nije tako, ne bismo ni bili na ovim stranicama.“ Zato portal dijeli inicijale sa Alfa Romeom 😜😂🤣