1. Home
  2. Vesti
  3. Serijska Honda e dostupna u dva nivoa snage
Serijska Honda e dostupna u dva nivoa snage
1

Serijska Honda e dostupna u dva nivoa snage

258
1
Podelite sa prijateljima:

Dve godine nakon što je debitovala s Urban EV Conceptom, Honda se sprema da na tržište lansira i serijski primerak. Finalna verzija, jednostavno nazvana „e“, oficijelno će biti predstavljena na IAA u Frankfurtu sledeće nedelje.

Honda je juče predstavila prve četiri slike serijskog „e“. Uglavnom, neke bitnije razlike u odnosu na ono što smo viđali u poslednjih godinu dana i ne primećujemo.

Japanska marka je iskoristila priliku da pruži nešto više informacija u vezi s pogonom. U srcu sistema se nalazi elektromotor, koji će biti dostupan u dva nivoa snage, sa 136 ili 154 konja. U oba slučaja maksimalni obrtni moment iznosi 315 Nm.

Motor se napaja iz baterije od 35,5 kWh, koja pruža autonomiju do 200 kilometara, a na brzom punjaču, 80 odsto kapaciteta može da se napuni za 30 minuta.

Kao i u slučaju drugih električnih automobila, Honda e dolazi s raznim opcijama vezanim za digitalnu konektivnost. Honda Personal Assistant servis uključuje glasovnu kontrolu nad nekim sistemima vozila, a aktivira se tako što izgovorite „OK Honda“. Sistem veštačke inteligencije, sposoban da uči, trebalo bi da sam sebe usavršava vremenom. Takođe, Honda e može da se otključa uz pomoć smartfona.

Električni mališan će biti isključivo dostupan u Evropi, i to u odabranim zemljama. Rezervacije su moguće u Nemačkoj, Francuskoj, Norveškoj i Velikoj Britaniji. Registracija podrazumeva refundirajuću kaparu od oko 900 evra, s tim što se očekuje da se obavezujuće porudžbine pokrenu kasnije ove godine.

AutoRepublika

(258)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
J4ZZER

Moze jedna za mene sa 1.0 turbo motorom, ne mora da kosta 25000 funti moze 12500..