1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes i dalje ima pouzdanje u svoje sedan modele
Mercedes i dalje ima pouzdanje u svoje sedan modele
0

Mercedes i dalje ima pouzdanje u svoje sedan modele

481
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka uverene je da limuzine imaju šta da kažu na tržištu, uprkos veoma snažnom SUV trendu. 

Većina premijum brendova, pre svega onih koji dolaze iz Nemačke, pravovremeno je prepoznala obrise SUV manije, te su dosta rano ušli u ovaj segment. Danas je ponuda germanske „feudalne trojke“ toliko razgranata u ovoj klasi, da imaju možda i više modela nego što bi se to očekivalo.

Takav je slučaj i sa Mercedesom, no šef ove marke, Ola Kelenijus, uveren je da limuzine imaju svoje mesto na tržištu. „Trozapreminski sedan je veoma relevantan, pogotovo kada govorimo o luksuznom segmentu“, rekao je Kelenijus. On je dodao da su prognoze za pomenutu klasu automobila veoma dobre.

Naravno, Kelenijusu sigurno ne smeta ni odličan plasman SUV modela Mercedesa, jer oni drže udeo u prodaji veći od jedne trećine. Pandani sa uvećanim klirensom limuzinskoj S klasi jesu GLS i GLS Maybach.

Ipak, iako Mercedes ne vidi problem sa prodajom berlina, druge izvedbe nemaju svetlu budućnost. Podsetimo, nova generacija S klase koja je nedavno prikazana javnosti, neće imati u ponudi kupe i kabrio varijantu. Veruje se da je ovo tek početak postepenog eliminisanja ovih verzija iz portfolija Mercedesa.

U međuvremenu, dok je Kineza biće i potražnje za limuzinama, pogotovo za onim sa uvećanim međuosovinskim rastojanjem. Tako je ova zemlja najveće tržište za S klasu, a do nedavno se u Kini na mesečnom nivou prodavalo oko 700 primeraka ovog luksuznog automobila.

AutoRepublika 

(481)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments