1. Home
  2. Vesti
  3. U januaru, nakon sniženja cena, uzbujala prodaja Tesle u Kini za 18%
U januaru, nakon sniženja cena, uzbujala prodaja Tesle u Kini za 18%
2

U januaru, nakon sniženja cena, uzbujala prodaja Tesle u Kini za 18%

133
2
Podelite sa prijateljima:

Očekivani razvoj događaja nakon važne odluke koju je rukovodstvo američke kompanije Tesla Inc donelo krajem prošle godine, kada su osetno snižene cene baterijskih četvorotočkaša ove marke proizvedenih u Narodnoj Republici Kini. Naime, već u januaru 2023. godine je na tom tržištu isporučeno 66.051 lokalno sklopljeno vozilo s imenom našeg čuvenog naučnika. Odnosne podatke je juče objavila Asocijacija putničkih automobila Kine (China Passenger Car Association – CPCA).

Kontingen tog obima otkriva da je u odnosu na decembar 2022. realizacija bila impresivnija za skoro petinu (18%), kada je američki entitet plasirao 55.796 primeraka Tesli montiranih u fabrici kompanije koja je nedavno počela s radom u Šangaju. Ako se januarski plasman uporedi s onim koji je obeležio uvodni mesec 2022. godine, dolazimo do zaključka da je rast tražnje bio na nivou od 10%.

S druge strane, proizvodni tiraž šangajske fabrike je u decembru bio za trećinu skromniji od onog koji je registrovan u novembru 2022. godine. Uz to je radnicima u pogonima produžen i odmor u vezi novogodišnjih praznika, sve u želji da se snizi nivo nerealizovanih zaliha gotovih proizvoda.

Nasuprot opisanom sledu događaja, rukovodstvo kompanije sada planira da osnaži proizvodnju u svojoj fabrici u Šangaju tokom naredna dva meseca, kako bi se zadovoljila potražnja, dodatno rasplamsana sniženjem cena obnarodovanim početkom prošlog meseca, kada su najpopularniji modeli postali pristupačniji, izvestio je Reuters u sredu, pozivajući se na interna kompanijska dokumenta (memorandum o planiranju) i na osobu s „intimnim saznanjima“, takozvanog insajdera.

Inače, kompanija Tesla zauzima drugo mesto na listi najpopularnijih proizvođača električnih automobila u Kini, ako se gleda prethodni mesec. Bolji od Amerikanaca su bili Kinezi iz kompanije BYD Co Ltd, a koji su uspeli da prodaju 150.164 primeraka električnih vozila, piše u dokumentu koji je pripremila asocijacija CPCA.

AutoRepublika

(133)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Očito „lutaju“ i „nemaju cenovnu strategiju“. I pojma nemaju … Bar ako se pita VW 😊
Lepo onaj čika iz VW objasni zašto oni neće snižavati cene ( „Imamo jasnu cenovnu strategiju i našu pažnju usmeravamo ka pitanjima pouzdanosti. Verujemo u moć naših proizvoda i brendova.“ ).

I očito je čija filozofija daje više rezultata …

s mile

Tesla Model S se pokazao u zimskim uslovima VIDEO
Tesla Model S je prevalio 530 kilometara pri temperaturi između -10 i -5 stepeni Celzijusa, što je 16,4 odsto manje od WLTP rejtinga.